Jump to content
Ryan Sykes

Šaušalīgā avārija Deitonā!

Recommended Posts

Ļoti neveiksmīgi noslēdzies NASCAR "Nationwide Series" sacensību sezonas pirmais posms Deitonā, kur pēdējā aplī izcēlās iespaidīga avārija. Incidentā cieta 12 mašīnas, savukārt Kaila Lārsona vadītais auto ielidoja nožogojumā, tiekot pamatīgi sadragāts. Avārijā diemžēl cieta arī vismaz 28 skatītāji.

 

Pēdējā aplī notikušajā avārijā Lārsona auto sadragāja visu mašīnas priekšdaļu, tribīnēs ielidoja vismaz viena riepa un 28 skatītāji guva dažādas nopietnības ievainojumus. 14 no cietušajiem tika nogādāti slimnīcā, bet atlikušajiem 14 palīdzība tika sniegta uz vietas. Fox News gan ziņo, ka cietušo ir vismaz 33.

 

Viens pieaugušais nekavējoties tika operēts pēc dzīvībai bīstama galvas ievainojuma, bet 14 gadus veca persona ir kritiskā, taču ne dzīvību apdraudošā stāvoklī. Vienam no cietušajiem bija nopietna brūce kreisajā kājā - viņa brālis Terijs Hakabijs apturēja asiņošanu, kā improvizētu žņaugu izmantojot savu jostu. Avārijā cieta arī braucējs Maikls Enets, kurš tika nogādāts slimnīcā.

 

"Visur lidoja atlūzas. Tas bija kā kara laukā vai tamlīdzīgi. Lidoja riepas, bija dūmi un viss pārējais. Zinu, ka ir daudz ievainoto, un es par viņiem pārdzīvoju. Zinu, ka manam brālim viss būs kārtībā. Par citiem cilvēkiem nezinu. Aizlūdzu par viņiem un ceru, ka arī ar viņiem viss būs labi," sacīja Terijs. Pats Lārsons avārijā gan necieta: "Ceru, ka ar faniem viss būs kārtībā. Mani stūma no aizmugures. Pirms paspēju reaģēt, bija jau par vēlu. Salonā parādījās liesmas, bet paspēju ātri tikt ārā no mašīnas."

 

"Vienmēr esam zinājuši, ka šis ir bīstams sporta veids. Bet tas ir smagi. Apzināmies risku, bet ir smagi, ja tajā tiek ievilkti arī fani. Tāpēc, lai cik ļoti vēlētos tagad līksmot, esmu vairāk noraizējies par braucējiem un faniem, jo tas bija...Varēju to visu redzēt mašīnas spogulī, un no tās pozīcijas, kurā atrados, tas neizskatījās labi," pēc sacensībām sacīja uzvarētājs Tonijs Stjuarts, kurš Deitonā uzvarēja 19.reizi un septīto reizi pēdējo deviņu sacensību laikā.

 

Regans Smits bija vadībā, un viņam cieši sekoja Breds Keselovskis. Taču Smita mašīna pēkšņi sagriezās uz labo pusi, aizsākot lielo avāriju. "Centos bloķēt Keselovska ceļu. Zināju, ka Breds mēģinās tikt garām. Tā ir Deitona, tas ir jādara. Mēs tuvojāmies rūtotajam karogam un vēlējāmies uzvarēt," teica Smits. "Pēc atkārtojuma noskatīšanās mana reakcija bija tāda pati kā visiem citiem - ceru, ka visiem viss būs kārtībā. Jutu, ka biju tādā pozīcijā, ka varu uzvarēt, un veicu manevru, kas, manuprāt, atnestu uzvaru. Regans to bloķēja, un tās ir viņa tiesības," savu komentāru sniedza arī Keselovskis.

 

"Skatāmies uz šādām lietām pēc katra incidenta, lai iemācītos, kā mums vajadzētu ieviest izmaiņas nākotnē. Ja varam kaut ko uzlabot, izmaiņas ieviesīsim pēc iespējas ātrāk. Bet mums ir nepieciešams laiks, lai to visu kārtīgi izpētītu. Fanu drošība ir galvenā," teica NASCAR viceprezidents Stīvs O'Donels. Viņam piebalsoja NASCAR prezidents Maiks Heltons: "Lielākā lieta, ko zinām, ir tā, ka nezinām pietiekami. Ir vajadzīgs, lai notiktu kas tāds, kas nav pieredzēts agrāk. Allaž esam apzinājušies, ka nezinām pietiekami." Rītdien paredzētās NASCAR Sprinta kausa sacensības Deitonā notiks, kā plānots.

 

 

izmantotie resursi: http://sportacentrs.com/motoru_sports/24022013-sausaliga_avarija_deitona_cietusi_28_skat

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×