Jump to content
rietumbloks

Intervija Ar Spike!

Recommended Posts

Sveiki, cien. lasītāji!

 

Sen gaidītā intervija, ar JB administratoru, kuru mēs visi pazīstam kā - SpiKe! Intervija diemžēl ievilkās manis dēļ, par to atvainojos.

 

Patīkamu lasīšanu!

 

 

 

 

- Sveiks! Paldies, ka piekriti uz interviju. Kāds ir tavs noskaņojums šajā "drūmajā" dienā?

- Sveiks! Noskaņojums nav no tiem labākajiem. Gribētos iziet pasaulē, bet ārā apmācies, kuru katru brīdi varētu sākt līt, tāpēc, laikam, būs jāsēž mājās, tas mani nemaz neiepriecina.

 

 

 

- Nestādos priekšā vai kādreiz esi intervēts šādā veidā?

- Laikam, ka nav sanācis. Esmu pats intervējis dažus cilvēkus šādā pat veidā, bet pie atbildēšanas neesmu ticis. Vismaz, ja man atmiņa neviļ.

 

 

 

- Tu varētu sākt ar sevis iepazīstināšanu.

- Vecāki man ir devuši vārdu Juris, pats tur neko izlemt nevarēju. Varbūt ir bijuši brīži, kad esmu gribējis citu vārdu, bet tur neko mainīt nevar un jāsamierinās ar to, kas ir. Šogad izbaudu savu pēdējo nepilngadības gadu, jau 2013. gada 17. martā iekāpšu "lielajā" pasaulē. Visu savu dzīvi esmu nodzīvojis Jūrmalā, tas mani vienmēr ir priecējis, ka varu dzīvot šajā pilsētā, kur vasarā ir gandrīz paradīze - 3-5 minūšu gājiens līdz jūras malai. Jau kopš otrās klases nodarbojos ar handbolu, ko latviski dēvē par rokasbumbu. Tie ir desmit gadi. Kaut kā ļoti aizrāvis šis sporta veids. Esmu arī izmēģinājis citus sporta veidus, piemēram, futbols un tennis, kuri man tik ļoti neaizrāva, kā handbols. Futbolā nogāju 3 mēnešus, man ar to pietika, lai tagad būtu diezgan labs spēlētājs, bet vairāk futbola prasmes iemācījos pats, kad ar draugiem piedalījāmies visādos turnīros, kur arī bija labi panākumi. Agrāk sanāca biežāk tajos spēlēt, tagad sanāk retāk, jo mūsu pašveidotā komanda ir izjukusi - spēlētāji aizbraukuši uz citām valstīm, bet ir doma vasarā salasīties un spēlēt gan pludmales futbolā, gan ghetto.

 

 

 

- Mēs beidzot esam iekāpuši vasaras sezonā. Varbūt tev ir kādas ieceres ko darīsi šajā vasarā? Kādi pasākumi, ceļojumi etc.

- Iecerēts it kā ir, gribu kaut kad jūlija sākumā vai vidū aizbraukt kaut kur kārtīgi atpūsties ar draugiem uz kādu nedēļu. Plāni palēnām top, cerams, ka izdosies. Ir arī doma pēc tam aizlidot apciemot brāli uz Angliju, mazliek pačekot pilsētas un ar viņu lidot atpakaļ uz Latviju. Būtu jau labi, ja treneris atrastu kādu ārzemju turnīru. 2008. gadā tā bija Vācija, gribētu tur agriezties, bet tad jau redzēs, varbūt arī kāda cita valsts. Pirms pāris gadiem izskanēja baumas, ka varētu doties uz kādu čempionātu Slovākijā, bet diezvai kaut kas sanāks, jo visi spēlētāji ir darbos un nav zināms vai būs, kas spēlē. Pārējie plāni radīsies paši no sevis. Kā jau katru gadu, gribu, lai šī vasara būtu labāka par pagājušo, lai tā paliktu atmiņā, cerams, ka tā arī būs.

 

 

 

- Vai tev ir kāda "iesauka"? Kapēc tieši tā, tevi uzrunā draugi?

- Iesauka man ir tāda pati, kāds ir mans niks - spike jeb spaiks. Īsti nemaz nezinu, kur es šādu segvārdu atradu un kāpēc es viņu izmantoju. It kā vajadzētu palikt atmiņā, bet man tiešām nav ne jausmas. Esmu par to padomājis, bet nekad nav iznācis tikt līdz rezultātam.

 

 

 

- Vai tev ir kāds nepatīkams ieradums, no kura ar lielāko prieku gribētu tikt vaļā? ( alkohols, smēķēšana etc. )

- It kā nebūtu tādi, no kuriem gribētu tikt vaļā. Smēķējis vispār neesmu pat mēģinājis un to nedarīšu, jo neuzskatu tam jēgu, kā tikai bojāt savu veselību. Labums no tā nav nekāds. Neesmu arī nekāds dzērājs, bet ja uzsauc, tad protams neatsaku. Pasākumos, svētkos un tusos jau kādu grādīgo var iedzert, bet nav tā, ka katru piektdienas vakaru kaut kur mētātos.

 

 

 

- Vai pašreiz nodarbojies ar kādu sporta veidu? Vai arī, tev ir kāds hobijs? Pastāsti par to!

- Jā, kā jau biju minējis, jau desmit gadus nodarbojos ar handbolu. Kaut kā ļoti aizrāva šis sporta veids. Viss aizsākās 2. klasē, kad treneris ienāca kaut kādas stundas beigās un uzaicināja, ja pareizi atceros - 7 zēnus, lai starbrīdī uzspēlētu handbolu. Pirmais treniņš nebija diezgan spīdošs, jo neviens jau protams nedeva piespēles un tā, nācās vienam pašam skraitīt šurpu, turpu. Pēc tā treniņa no septiņiem cilvēkiem palikām tikai divi, kuri turpināja staigāt. 2004/2005. sezonā treneris uzaicināja mani uzspēlēt Latvijas čempionātā, kurā ieguvām sudraba medeļas, tā arī bija mana pirmā medeļa. Tagad jau tas skaitlis pārsniedzis 20, bet visas nav no handbola.

Hobijs man ir viss, kas saistīts ar sporta aktivitātēm - futbols, basketbols, volejbols, protams, ka handbols. Patīk arī brīvajos brīžos ar sencīti uzspēlēt galda tennisu.

 

 

 

- Visiem ir zināms, kad Latvijā jau krīze ir pāris gadus! Vai šī krīze ir iespaidojusi arī tevi? Cik lielā mērā?

- It kā nē. Vecākiem darbs ir, algu saņem pietiekami, lai arī man tiktu kāda summa. Derētu vairāk, bet ir labi. Nav tādi brīži, kad trūktu naudas, vajadzētu aizņemties vai kā tā, pagaidām viss ir labi. Protams, ka gribētos arī vasarā pastrādāt, lai ir vairāk tā nauda, bet nav zināms vai izdosies atrast kādu piemērotu darbu, parcik esmu vēl skolēns.

 

 

 

- Ko tu vispār domā par mūsu Latvijas politisko stāvokli?

- Viss vienā lielā dibenā, ko tur vairāk var pateikt. Katrs domā tikai par sevi, par pārējiem iedzīvotājiem pilnīgi vienalga. Tā izskatās, ka man un pārējiem šāda vecuma cilvēkiem pensija vispār nebūs nekāda.

 

 

 

- Vai tev ir otra pusīte, ja jā, tad kādas ir jūsu savstarpējās attiecības?

- Pašlaik nav, esmu brīvs putns.

( ID meičas, ņemiet viņu ciet, viņš ir riktīgs kārum-nieks <c> babbuc )

 

 

 

- Tavuprāt, šī intervija norisinās gludi?

- Vispār nē, jo viņa ilgst jau otro dienu, bet tas tā. :D

 

 

 

Labi, tagad nedaudz par virtuālo pasauli un ID!

 

 

 

- Pastāsti, kā tad aizsākās tavas Counter-strike gaitas? Kā uzzināji par šo spēli?

- Aizsākās ļoti sen, pirms cik gadiem neatceros, bet kāds laiciņš pagājis. Pirmo reizi cs redzēju, kad biju pie brālēna. Sēdējām pie viņa, nebija ko darīt, viņš izdomāja uzspēlēt cs, es par tādu spēli nemaz nezināju. Viņš spēlēja, bet es tikai skatījos, jo neko nesapratu - kur ir A, kur B utt. Kad biju kādu laiciņu skatījies, tad man sagribējās uzspēlēt. Viņš man visu laiku teica kur iet, bet es nevienu nevarēju nošaut, tāpēc man ātri vien apnika. Vēlāk jau aizbraucu mājās, nolādēju to uz sava datora un sāku spēlēt. Arī tad bija grūtības kādu nošaut, tāpēc izdomājām ar klasesbiedru, ka atradīsim tukšu serveri un uzspēlēsim savā starpā. Tā arī darījām, atradām tukšu serveri, kur mape bija aztec un sāku kačāt savu uber skillu. Ar laiku jau biju piešāvies vairāk šai spēlei, tad sāku jau spēlēt pubos, kurus meklēju gign mājaslapā. Vēlāk jau aizgāja visādi cw un cup. Atceros savu pirmo niku - Devil. :laugh:

 

 

 

- Pirmie notikumi un pazīmes internetā, - iespaidīgais "segvārds" un tā vēsture.

- Pirmie iespaidi bija mazās interneta spēlītes. Cik atceros, tad gāju tvnetā un spēlēju spēles. Prasīju draugiem, lai iesaka kādu saitu, kur varētu būt labas spēles - interneta. Tad jau aizgāja reģistrēšanās draugiem.lv portālā, tas arī nācis no brālēna. Kad tur reģistrējos, vajadzēja ievadīt iesauku, brālis teica, lai rakstu Mazais Bekhems, es arī tā izdarīju. Līdz tai dienai mani neviens tā nebija saucis, bet pēc tam, kad biju ierakstījis, tad mani tā varēja sasaukt. It īpaši, kad spēlēju futbolu, tad mani sauca par bazo bekhemu. Tagad jau šis segvārds ir aizgājis, bet dažs labs vēl ik pa laikam mēģina mani uzrunāt mazā bekhema vārdā.

 

 

 

- Vai tev patīk savs amats un tavuprāt tu to dari pietiekami labi?

- Patikt...hmm, protams, ka labāk ir salikt rokas klēpī un neko nedarīt, mazāk problēmu, bet kaut kā taču jāmēģina identy virzīt uz augšu. Cenšos savu darbu darīt labi. Par to, kā man tas izdodas, lai lemj citi, pats sevi nevērtēšu.

 

 

 

- Ko tu domā par šejienes lietotājiem, vai ir kāds, kurš tev īpaši ir iepaticies, vai kāds, kas tev ļoti nepatīk? Varbūt vēlies kādu paslavēt?

- Cenšos pret visiem izturēties vienlīdz labi, neatkarīgi no tā, kādā amatā viņš ir. Kā viņš izturās pret mani, tā arī es pret viņu. Slavēt nevienu neslavēšu, katram cilvēkam ir labās īpašības un sliktās. Par nepatikšanu varu minēt vienu cilvēku - little. Agrāk viss bija labi, bet kad iedeva oldschool grupu, tad krāns gaisā un tēlo batju. Vienu reizi strīdējāmies par diviem sporta veidiem - lakrosu un handbolu. Strīdējāmies par to, kāds sporta veids ir labāks. Tas viss jau sen bija aiz muguras, bet ienākot forumā, viņam uzreiz jāuzraksta, ka handbols smird. Pat nevienu vārdu nebiju par to ieminējies, bet viņam laikam patīk meklēt kašķi.

 

 

 

 

Šeit daži fiksie/ātrie jautājumi.

 

 

 

- Kas labāk, alus vai šņabis?

- Alus.

 

 

- Priekšroku dod MacDonald vai Hesburger?

- MC.

 

 

- Lai ievāktu informāciju, vairāk izmanto grāmatas vai internetu?

- Internetu.

 

 

- Tumšmates vai gaišmates?

- Tumšmates.

 

 

- Tetris vai kontra?

- Tetris :wub:

 

 

- babbuc vai outsider? :troll:

- Laikam jau outsider. Ar viņu vairāk kontaktējos un pazīstu jau no retry laikiem (nekas personīgs).

 

 

- Ziema vai vasara?

- Viennozīmīgi vasara.

 

 

- Identy vai real life? :D

- Real Life

 

 

 

 

SpiKe - ceturtais no kreisās puses! Kāds kārtīgs puika. :troll:

a32wg0lbn50q9ifc3br.jpg

 

 

 

 

Paldies SpiKe par intervijai atvēlēto laiku, kā arī ieguldīto darbu!

Ceru uz labu sadarbību arī turpmāk! smile.png

Lai tev veicas! Gaidīšu kādus ieteikumus no lasītājiem, ar ko vēlētos redzēt turpmākās intervijas.

Link to comment
Share on other sites

Izskatās bildē maza auguma.Intervija nice,bet jautājumi +/-

 

edit :sapratu. Man jau šķita,ka šī gada.

Edited by andrejs
Tas bija pirms gada.
Link to comment
Share on other sites

Guest

Gribētos dzirdēt kādu savādāka stila jautājumu, pašlaik redzās visi tie paši un varbūt tādu, kas liktu mazliet samulst.

like.

Link to comment
Share on other sites

Gribētos dzirdēt kādu savādāka stila jautājumu, pašlaik redzās visi tie paši un varbūt tādu, kas liktu mazliet samulst.

like.

Es samulsu tad, kad viņš sāka uzdot jautājumus par politiku. :D

Link to comment
Share on other sites

Jā, +/- daudzi jautājumi ir vienādi, bet vienalga, katrā intervijā ir un būs kāds āķīgs jautājums, kurš liks atbildētājam samūlst. Manuprāt, intervija ir izdevusies tīri laba.

Link to comment
Share on other sites

Intervija tiešām izdevusies ļoti patīkama, viegli saprotama. Bez nekādiem nesaprotamiem jautājumiem, atbildēm. Diezgan īsi un kodolīgi atbildēts uz katru jautājumu. Nekas ne par daudz, ne par maz- tieši tā, kā vajag!

 

Cepuri nost!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×