Jump to content
Ryan Sykes

Dinamo Riga - Spartak 4:1

Recommended Posts

KHL regulārā sezona

 

Maskavas Spartak - Rīgas Dinamo 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Vārti:
26:31 Džeriņš
0:1
, 39:59 Žirū (K.Rēdlihs, Šehura, vair.)
0:2
, 42:14 Karsums (K. Rēdlihs, Reķis)
0:3
, 53:32 Indrašis
0:4
, 59:42 Šitovs (Radivojevičs)
1:4

Soda minūtes:
10:12

Vārtsargi:
Lašāks - Telkvists (12:16 Jučers)

Link to comment
Share on other sites

 

Telkvista savainojums nav nopietns!

Rīgas "Dinamo" pamatvārtsarga Mikaela Telkvista Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēlē pret Maskavas "Spartak" gūtais savainojums nav nopietns, portālam Sportacentrs.com atklāja rīdzinieku preses sekretārs Jānis Stepītis.

 

Jāatgādina, ka ceturtdien mačā ar "Spartak" Telkvists mača 13.minūtē pēc savainojuma gūšanas tika nomainīts un viņa vietu vārtos ieņēma Māris Jučers, kurš ar saviem pienākumiem tika galā sekmīgi, kaldinot komandas panākumu ar 4:1 un izcīnot savu pirmo uzvaru KHL spēlēs pamatlaikā.

Telkvista pažreizējo veselības stāvokli Stepītis komentēja lakoniski: "Nekā pārāk nopietna tur nav, viņš vienkārši nedaudz sastiepa potīti. Vēlāk tā tika apsaitēta un nekādu problēmu ar pārvietošanos nebija. Komandas nākamajās spēlēs tas viņam piedalīties netraucēs - viņš varēs spēlēt."

izmantotie resursi:
Link to comment
Share on other sites

Rekur raksts no Sporta centra, par Žirū.

 

Rīgas "Dinamo" hokejists Aleksandrs Žirū intervijā laikrakstam Sovetskiy Sport komentēja vakar svinēto uzvaru pār Maskavas "Spartak" (4:1) un to, kā izvērtusies viņa karjera Krievijā. Žirū atzina - ja "Dinamo" piedāvās līgumu arī nākamajai sezonai, viņš nešauboties paliks KHL.

 

"Nesekojam līdzi statistikai, tāpēc pirms spēles pat neapspriedām "Spartak" problēmas uzbrukumā. Dzirdēju tikai, ka viņiem pēdējos mačos uzbrukums patiesi nestrādā, bet nepievērsu tam lielu uzmanību. Lai gan spēle parādīja, ka "Spartak" tiešām ir grūti iemest. Bet mēs vienkārši spēlējām savu hokeju, jau no paša sākuma izdarījām spiedienu, atklājām rezultātu - viss, kā pienākas," sacīja Aleksandrs Žirū.

 

"Uzvarēt "Spartak" viennozīmīgi bija principiāli [tabulas ziņā]. Lai arī atrāviens punktos nebūs tik liels, mums negribētos finišēt pēdējiem. Esmu pārliecināts, ka neviens nevēl sev tādu likteni - būt pēdējai komandai čempionātā, būt sliktākajai. Tā ir briesmīga sajūta. Ja būs kaut mazākā iespēja iegūt punktus, mēs par to cīnīsimies. Nevēlos, lai visi domātu, ka jau esam padevušies, atdevuši šo sezonu un tagad vienkārši atspēlējam. Tā nav, mēs neatspēlējam, bet spēlējam. Mums ir jāpaceļas augstāk tabulā. Mums ir jāciena klubs, mūsu fani un pašiem sevi."

 

"Kāpēc Rīgai, tāpat kā "Spartak", visu sezonu neiet spēle uzbrukumā? Godīgi - nav ne jausmas. Centāmies dažādos ceļos atrisināt šo problēmu, bet vienalga maz guvām vārtu. Tāpēc vēl jo patīkamāk, ka šoreiz guvām četrus vārtus. Vai paši atradām atbildi, kāpēc pirmoreiz kluba vēsturē netiekam play-off zonā? Man droši vien uz šo jautājumu ir grūtāk atbildēt - komandā esmu pirmo gadu, un tas mums ir neveiksmīgs. Rīgā savācās teicama komanda ar milzīgu potenciālu, kurai pēc visiem likumiem vajadzēja pierādīt sevi labāk. Bet no otras puses mums nebija ieilgušu neveiksmju - ka neuzvarētu desmit spēles pēc kārtas. Vienkārši tik blīvā konkurencē ir pietiekami problemātiski pastāvīgi turēties pat tabulas vidusdaļā. Bet nepadosimies, neviens komandā rokas nenolaiž un turpina cīnīties. Izredzes vēl saglabājas, ir jāizveido uzvaru sērija. Ticam, ka viss ir iespējams," Žirū turpināja.

 

"Vai es un citi leģionāri attaisnojām uz sevi liktās cerības? Zinām, ka visi gaidīja, ka aizstāsim iepriekšējos līderus. Tāpēc uz mūsu pleciem bija liela atbildība. Vienmēr ir psiholoģiski grūti būt zem šāda veida lupas un baidīties, ka vari kaut ko nepareizi izdarīt vai ka kaut kas sanāks ne tā. Bet mēs godīgi strādājām, atdevām sevi katrā spēlē. Katrs no mums gribēja atstrādāt mums doto uzticību. Saprotu, ka leģionāriem ir ļoti svarīgi izskatīties labāk nekā visiem pārējiem puišiem komandā, citādi kāda jēga viņus pirkt. Tā kā mums ir jāizskatās pat labāk, nekā patiesībā esam, un spēlējot jālien ārā no ādas. Tāpēc man ir ļoti žēl, ka ar visu smago darbu nespējām tabulā tikt augstāk," sacīja Žirū.

 

 

 

Tāpat Žirū stāstīja, ka pirmā sezona Eiropā viņam prasījusi adaptēšanos šejienes apstākļiem un hokejam: "Nācās nedaudz pasvīst, lai saprastu, kā te viss ir iekārtots. Tas aizņēma kādu laiku. Kā spēlēt šajos laukumus, kā rīkoties pret krievu komandām. Ziniet, pirmā doma bija: "Jā, viss normāli, man ar to nebūs nekādu problēmu! Jā, viņi šeit ātri slido, bet tas ir lieliski!" Bet pēc tam sapratu, ka viņi ātri slido, tādēļ viegli tevi atstāj aizmugurē. Bet pēc tam, lai izrautos priekšā, aizmuktu, apspēlētu, nāksies papūlēties."

 

"Kopumā pēc mēneša sapratu, ka darīju nepareizi. Novembrī, decembrī man liekas, ka jau spēlēju, kā vajag. Īstenībā, kad čempionāts ir tik īss, grūti adaptēties - jāpārmāca sevi no jauna dažu spēļu laikā, bet tas nav viegli. Jebkurā gadījumā tagad jūtos pārliecināts un varu beidzot teikt, ka esmu pilnībā adaptējies krievu hokejam un pierādījis visiem, ka varu spēlēt šajā līgā," Žirū turpināja. "Vai piekritīšu, ja "Dinamo" piedāvās līgumu nākamajai sezonai? 100%, ka jā. KHL ir satriecoša līga, viena no labākajām pasaulē. Paspēlējis Krievijā, varu ar pārliecību teikt, ka tagad varu spēlēt tikai šeit vai dzimtenē - divās labākajās līgās pasaulē."

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×