Jump to content
Ventur4iks

New Editor(Very new)

Recommended Posts

So jā, esmu nolēmis sākt apgūt editingu, tā tīri prieka pēc un pašam priekš sevis. Ja jums ir kādi ieteikumi, kas patika/nepatika, ko gribiet/negribiet redzēt, droši sakiet, atļauju arī pakritizēt (Vairāk attiecināms uz tiem, kuri kaut nedaudz šo lietu pieprot a.k.a. Jāni un šaize). 

 

Te ir mans pirmais, kaut cik sakarīgais, edits, ar ko pats lepojos, jo editoju tikai 2,5. dienu. Pirms tam, kas kanālā atrodami ir tikai eksperimenti, tos varat neņemt vērā. xD Kā arī, ja jums tiešām ir kāds ļoti foršs klips, kaut kas kreizi, varat mēģināt sūtīt man PM demo failu, kura nosaukums sastāv ar jūsu niku, raundu, kurā tas notika, (piemēram: ct3-14quick4kHS) vai arī visas šīs detaļiņas salikt kādā notepad failā. 

 

 

oh and skubskrib, laik, video nāks laukā bieži :>

Edited by Ventur4iks
Link to comment
Share on other sites

Es saprotu, ka tas nav nekas ļoti dižs un "wow", bet kā jau teicu, viss vēl tikai top un šie ir pirms pirmsākumi, pēc tam, kad uploadoju sapratu, ko es varēju labāk, ko es vēl klāt varēju pielikt, bet tas jau tikai ar pieredzīti nāk. Kā arī zinu, ka kvalitāte ir meh, bet tas nav īsti manos spēkos... pagaidām. Tur vajag spēcīgu kompīti, kurš cerams kaut kad tuvā nākotnē apciemos arī manas mājas. Then again, šitādos mazajos 1-2 min klipos nevajag neko tur dižu, vismaz es tā domāju, ja liktu kopā vairākus demo, būtu pa visam cita lieta, daudz vairāk stundu, nedaudz haotiskāks un daudz grūtāks priekš iesācēja. :> Es vēl tikai pierodu pie programmas apkārtnes. ^__^/
 
Oh un vēlviena lieta, kas pagaidām moka ir: Idejas ir daudz un dikti, bet kā to var realizēt - nav ne jausmas. Nevar izlemt pie kā labāk ķerties un ar ko labāk sākt eksperimentēt. Tapēc arī ieliku šeit, lai dzirdētu jūsu domas...dzirdētu. Redzētu. 
 
Roneeh par piemēru vari ņemt visus šitos mazos Esea, Hltv.org klipiņus, ko met jūtūbā. Te nekā nav darīts, izņemot krāsas salabotas, pašās beigās neliels slowmo un cinematic views.

 

 

 

 

 

Šaiz lieta tāda, ka tā vnk apgriezt pagaidām ir varētu pat teikt - bail, jo nav ne jausmas, kā to labāk ielikt un izdarīt tā, lai nav tik random. Par color correction esmu jau saprati, kā tur strādā lietas, un ja es griežu to video, tad man galīgi negribās likt viņu tur atpakaļ kaut kādā pus solī, nezinu. Ar to skaņu bij tā, ka man nācās noņemt to skaņu pa visam nost tam csam, bet es nokačāju atsevišķas ieroču skaņas un saliku viņas, cerams kā vajag. Tapēc tur kad čalis heavenā bija un šāva pa talantu, nevarēja dzirdēt kā viņš šauj, un jā skaņu arī pec tam, kad jau bija jūtūbā sapratu, ka ir nedaudz pa skaļu. xD

 

Kenobi - raustās tāpēc, ka pats kompītis nevilka līdzi, kad ierakstīju pašu klipu. :p Un man liekas, ka tā ir YT vaina, ja cilvēkam, kurš ieraksta tur nedaudz iefrīzo, tad yt automātiska pasliktina uz pāris sec kvalitāte līdz nostabilizējas tā frīzošana, bet tas ir tikai tas, kas man liekas. :D 

Edited by Ventur4iks
Link to comment
Share on other sites

sen neesmu pats neko redigeejis, bet noskatoties sho klipu, varu ieteikt paris lietas. pirmais ko varu pateikt, ja tiesham gribi sakt ar ko shaadu nodarboties, tas prasiis daudz, DAUDZ laika un pacietibas. shitie redigeshanas procesi mani tracinaja, gan jau tapec ari beidzu ar to nodarboties. un ja, pareiz teici, ka prieks kautka shada vaig specigu kompi, bet ari ar specigu kompi var visadi briinumi notikt, it iipashi ar after effects. vienmer parliecinies, ka viss opcijas ir ka vaig, ka faili ir saglabati pareiza formata utt.

 

saraksts ar lietam ko tev vel vaig iemacities ir parak liels, un man slinkums tik daudz rakstit, tapec isi un konkreti;

- apgriez video cik vien vari, iznjem visu lieko, atstaj pashus galvenos, interesantakos momentus.

- video paatrinashana un paleelinashana ir novecojis effekts, nav tik populars ka bij agrak. izmanto to pec iespejas mazak. slow mo ir patikami redzet uz paaris sekundem, piem. kad paarlade ieroci, vai nomaina uz naziti, thats it. paatrinasanu megijni neizmantot, piemeram ta vieta lai paatrinatu, vienkarshi izgriez nevaidziigo klipu un apstraada paareju (transition). youtube ir entaas pamacibas ar dazhadiem paareju(transition) efektiem, ko es pats personigi agrak izmantoju.

- pievieno savas kraasas, color correction utt. ari prieksh shii ir vairakas pamacibas un ir dazhadi veidi ka to panakt. eenas, apgaismojums, blur, sharpen, izmanto shiis opcijas lai uzlabotu gan kraasu un kvalitaati, bet neparspiile, ne vienmer shis opcijas ir vajadzigas.

- ljoti trauceja tas, ka csgo skanja, bij 2x skaljaka par muuziku. parasti to nobalance vienadi, man pasham patika csgo shaushanas skanju padarit nedaudz klusaku par muuziku- gaumes lieta. patikami bij tas, ka shaushana bij saskanjota ar muuzikas biitu.

 

emm, parsvara tas ari viss. seerfo youutubi un mekle edit pamacibas, tur vinju ir tuukstoshiem. mana skatijuma csgo video redigeshana ir ljoti vienkarsha, pats galvenais ir kraasu, gaismu, eenu effekti un muuzika, kaa arii tavas prasmes apgriezt klipus. iesaku paveerot citus csgo muvijus, paskaties, pamacies no viniem. hltv var atrast highlight video, kuri mana skatijuma ir ljoti vienkarshi un eleganti. 

 

vairak nerakstishu, savadak saputroshos vel. ko vareju to pateicu, ja ir kadi jautajumi, droshi prasi pm, megjinashu atbildet. peace, gl.

 

p.s.- wtf, neskita ka tik daudz sarakstiju, shis galig nebij isi un konkreti. ceru ka saprati kko tho haha

Link to comment
Share on other sites

Sākumā kaut kas noraustās un kvalitāte visulaiku mainās. Ieteiktu šos klipiņus taisīt īsākus ar garāku intro (lidinās pa mapi [piemēram]), jāpagriež lielāks music level, vajag arī tos basiņus nedaudz.

Ir daudzas pamācības, kā un, ko darīt. Man personīgi patīk ''glitch'' efekti, saskaņoti ar mūziku. Nekad neesmu šim tā riktīgi pievērsies, tāpēc neko daudz vērtēt nevaru.

Turpini un viss sanāks!

Link to comment
Share on other sites

Izdomāju, ka šeit likšu savus mākslas darbus, par cik jūs YT negribēsiet īsti komentēt, varat darīt to šeit, gaidu feedback, pozitīvas lietas, negatīvas lietas, vienalga. Sakat, ko labāk darīt. :> Kā arī follow me twitter @Venturchiks (https://twitter.com/Venturchiks) lai redzētu, kad nāk jauni video ārā. (Shameless self-plug) 

https://www.youtube.com/watch?v=vTbDe_zB0WA&feature=youtu.be

 

P.s. Varat droši mest linkus ar dziesmām, kuras jūs vēlētos redzēt šādās lietiņās. Jo jūtu, ka man pašam tas īsti nesanāks. xD

Edited by Ventur4iks
Link to comment
Share on other sites

Mazais Ronijs jau atkal te heitu pret heitu veido, tikai tapēc , ka visi heito viņa darbus, cmon šis ir pirmais.
ieteiktu tev īsāk taisīt, kur nav nekāda "action". piemēram sākumu varēji vispār nogriest nost un atstāt, kur jau bumba uzplantota.. varbūt uzfilmēt vel, kā CT lien iekšā saitā, bet talants viņus pa vienam atvāc. :)

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×