šayžuks 2083 Report Share Posted July 5, 2013 (edited) Zinu kā uztaisīt brīnišķīgi gardas saldmaizītes, tiko gardi pieēdos. Un tad nu nolēmu padalīties zināšanā un pastāstīt arī jums kā šo brīnumu uztaisīt, jo nezinu vai daudzi kautko tādu zin.. nekur nēesmu recepti redzējis. Tātad varbūt kāds zinās kā uztaisīt ''Olmaizes'' (Nezinu vai kautkas tāds pastāv, tiko izdomāju), tip samalta ola, tad izmērcē maizi olā un liek uz pannas. Ja kāds zin šo, tad būs viegli uztaisīt manu versiju. Esam pacietīgi un kārtīgi visam izlasam cauri! TĀATAD, kas būs vajadzīgs?: jēlas olas (jo vairāk, jo labāk, piemet vēl savas) baltmaize (sagriežam šķēlītēs) cukurs (a lot) un saldais krējums (a lot) Šis būs atkarīgs no tā cik jūs paši esat griboši daudz taisīt, bet neiesaku arī taisīt daudz, jo šie gardumi ir ellīgi sātīgi. Prošaize foodtutorial. Rakstīšu kā mācēšu, ja nesaproti - sūdigi tev. Sāksim ar to, kad uzmetam pannu uz plīts, ielejam eļļu panna un sildam. Kamēr panna sildās, paņemam bļodu, iepišam iekšā olas, samaļam - to var darīt ar dakšiņu vai mikseri, whatever. Maļam, maļam, kamēr viss ir dzeltens un nav baltā vairs un cerams arī bez lauskām. Izvelkam batonu, sagriežam šķelēs. Ņemam šķeli pa šķelei un mērcējam samaltaja olā, abas puses kārtīgi izmērcējam - un metam iekšā panna. (un tā ar katru šķēlīti) Gaidam, kad olmaizīte izcepsies, tik nevaig piededzināt, tad nebūs garšīgi. Tad, kad viņa ir gatava, ņemam protams no pannas nost, bet negriežam nost liesmu plītij or šit like dat. Ņemam maģisko saldo krējumu (šis šeit darīs brīnumus) un lejam panna! Nevaig liet daudz, apmēram 1/4 ja skatās pannas tilpumu/augstumu. hz kā izskaidrot, skatās paši cik daudz vaig Tad iemetam vēl cukuru iekš pannas, nemet daudz, bet tā ar mēru. Būs baigie burbuļi and so, bet nemīž, sākam maisīt itkā tā būtu putra/zupa. Maisam, maisam, kamēr šis šķidrums sāk palikt tāds nedaudz brūnīgs (pašās malās ja ir brūns - tad ir gatavs). Šis šķidrums ir apmērām kā iebiezinātais piens... Kad ir gatavs, izmērcējam maizītes šķidrumā un varam gardi ēst brīnišķīgās maizītes!!! Un tad sakam šaizem paldies par to kad izstāstīja, kā taisīt brīnišķīgi gardas olmaizes! Edited July 5, 2013 by Bender Crystal, Tigerux, psai and 7 others 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psai 837 Report Share Posted July 5, 2013 zinu šito, parasti kad ēst gribas un naturālaākais slinkums kaut ko darīt, paprasu muterītei, lai izcep, sanāk tādas zeltaini brūnas un garšīgas ar kafiju vispār vienkārši! <3 ielikšu like, recepti zināju. šayžuks 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolanc. 318 Report Share Posted July 5, 2013 Būs jāpamēģina izskatāas gardi :damn: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cracker 2331 Report Share Posted July 5, 2013 yā, kaut arī es olas neēdu, šādas maizītes ar cukuru taisot, garšo ļoti labi, mmm. Šī varētu saukties sliņķu recepte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suncss 289 Report Share Posted July 5, 2013 Varēji arī kādu bildi uztaisīt. Dzivnieks 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZnT 85 Report Share Posted July 5, 2013 Nomaini nosaukumu, meitenes lasa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
šayžuks 2083 Author Report Share Posted July 5, 2013 Nomaini nosaukumu, meitenes lasa! Nevaru Bet meitenēm arī garšos! Link to comment Share on other sites More sharing options...
conca 636 Report Share Posted July 5, 2013 (edited) īstenībā klāt olām jāielej pienu, tas sanāk divreiz garšīgāk. jā, recepte ir āsom veca, bet paldies. labi jā, vienkāršu ieteicu. tik nesit Edited July 5, 2013 by Koncinjaa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
šayžuks 2083 Author Report Share Posted July 5, 2013 (edited) īstenībā klāt olām jāielej pienu, tas sanāk divreiz garšīgāk. jā, recepte ir āsom veca, bet paldies. nav nekāds ''īstenībā'', vari darīt gan tā, gan tā bet, tyinfo, jāizmēģina Edited July 5, 2013 by shaize. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenfory 1 Report Share Posted July 5, 2013 Šis zināms, taisnība končai, ar pienu garšīgāk! conca 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tigerux 114 Report Share Posted July 5, 2013 Kādreiz taisiju, un kad sacepjās medu vēl uzsmērēt uz maizītes un tad ar pienu ēst mm.. neesmu mēģinājis ar saldo krējumu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
šayžuks 2083 Author Report Share Posted July 5, 2013 Vot tittuls tagad pareiz, sievietes marš uz virtuvi taisiet man saldmaizes! psai 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal 174 Report Share Posted July 5, 2013 (edited) Paldies, būs kādu reizi jāpameiģina. Man sagribējās ēst. Tad pisies taisīt, un uztaisi man arī. Kkā tgd negribās Edited July 5, 2013 by Mandariins. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psai 837 Report Share Posted July 5, 2013 Paldies, būs kādu reizi jāpameiģina. Man sagribējās ēst. Tad pisies taisīt, un uztaisi man arī. šayžuks 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur B. 1865 Report Share Posted July 5, 2013 Kur ties bērnu laiki kad ko tādu taisīju. Tagat jau tā mazāk ,bet ik palaikam uzcepju ko tādu. Tikai vot ar saldo krējumu neesmu meiģinājis. Pārsvarā kā jau koņčā teica , ar pienu <3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
šayžuks 2083 Author Report Share Posted July 5, 2013 Kur ties bērnu laiki kad ko tādu taisīju. Tagat jau tā mazāk ,bet ik palaikam uzcepju ko tādu. Tikai vot ar saldo krējumu neesmu meiģinājis. Pārsvarā kā jau koņčā teica , ar pienu <3 Srsly dude, iesaku izmēģināt ar saldo krējumu - vēderam patīk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovans 1469 Report Share Posted July 5, 2013 Pārāk slinks lai ko tādu taisītu Pats dažreiz taisu olmaizes (mm) Link to comment Share on other sites More sharing options...
semuel` 884 Report Share Posted July 7, 2013 Bija interesanti lasīt: "iepišam", "bet nemīž" Pavārs shaize ticis pie ruļļiem! Link to comment Share on other sites More sharing options...