Jump to content
sia

[LATVIEŠU] Sapņu komanda 1935

Recommended Posts

SapnuKomanda1935LV.jpgglory-road.jpg

  • Oriģinālnosaukums: Sapņu komanda 1935
  • Gads: 2012
  • Žanrs: Drāma, sports
  • Režisors: Aigars Grauba, Andrejs Ēķis
  • Galvenajās Lomās: Jānis Āmanis, Inga Alsniņa, Vilis Daudziņš
  • Sižets:

1935. gadā Ženēvā tiek rīkots pirmais Eiropas čempionāts basketbolā. Basketbols Eiropā ir jauna un ne īpaši populāra spēle, komandas iepriekš nav tikušās starptautiskās sacīkstēs. Visi grib būt pirmie, ierakstīt savas valsts vārdu sporta vēsturē.

 

Čempionātam gatavojas arī Latvijas valsts vienība. Jaunais treneris Baumanis ir pārliecināts, ka viss ir iespējams, viņš tic, ka basketbols var kļūt par populāru spēli, ka var apvienot cilvēkus ar dažādām interesēm un ambīcijām vienotam mērķim, ka visas valstis Eiropā ir vienlīdz svarīgas un līdzvērtīgas un uzvarēs labākais.

 

Intrigas un sīkas nebūšanas pārpratumi un raksturu cīņas – tas ir ceļš uz čempionātu.

 

Uzvarēt var tikai vispirms uzvarot sevi.
  • Filmas treileris:

  • Mans komentārs un vērtējums par filmu:

Šodien noskatījos šo filmu pirmizrādes laikā savā pilsētā. Sākumā nedomāju, ka šī filma aizraus mani vairāk kā filmas, kuru budžets ir mērāms miljonos, filmu popularitāte sasniedz augšgalu nevis Latvijas reitingos, bet pasaules. Tiešām ļoti izglītojoša filma, kurā latviešu aktieru tēlojums sasniedz pašu augšgalu, jo šādu tēlojuma ne no viena latviešu aktiera nebiju savām acīm redzējis! Filmas stāsts ir ļoti aizraujošs, pārsteidzošs, un pat mazliet pamācošs.
Galvenais tas, ka filma taisīta pēc
patiesiem notikumiem
, tas mani uzrunāja visvairāk!

 

Runājot par filmas kvalitāti arī varu teikt tikai to labāko! Ļoti kvalitatīva ierunāta skaņa, bilde arī ļoti laba!

 

Vēl varu sacīt to, ka filmas sižets ir ļoti līdzīgs filmas
Glory Road
(Slavas ceļš) filmai, kura arī stāsta par basketbolu, universitātes sportu pret parastu komandu, kurā tiek salasīti labākie no labākajiem, grūtiem treniņiem, kautiņiem savā starpā, pārsteidzošu uzvaru!
Link to comment
Share on other sites

Nepatik man latviesu filmas...

Vieniga no visam latviesu filmam, ko esmu noskatijies ir Limuzins Janu Nakts Krasa :troll:

Protams, katram savs viedoklis un gaume, taču ja ir iespēja, tad šai filmai obligāti dod iespēju parādīties tavām acīm! Sākumā arī teicu- latviešu filma, latviešu filma, nekas tur nebūs! jēga? Aizgāju uz šo filmu tikai kompānijas pēc, un to nemaz nenožēloju! Par to šobrīd esmu tikai priecīgs, ka atvēlēju tos sūda divus latus, lai paskatītos filmu ar draugiem!

 

Varu apgalvot to, ka latviešu kino attīstība lieliem soļiem progresē, nevis regresē!

 

Patiesībā gaidu jaunu filmu no šī režisora- Aigara Grauba, jo šis vīrs tiešām Latvijas kino producēšanu var ievest jaunā ērā! :)

Link to comment
Share on other sites

Varu apgalvot to, ka latviešu kino attīstība lieliem soļiem progresē, nevis regresē!

 

 

Sim piekritu...Bet es nesmu tads cilveks ,kurs manina domas...

Ja nepatik ,tad nepatik - 2Ls man butu zheli - tici man prieksh so filmu!

Link to comment
Share on other sites

50/50

Labak noperku toposhajai vecenei kaut ko...

Rozes skaistas pa latu iet, bet laikam aizķeras visvairāk tām meitenēm vārdi, nevis dāvanas! Tā tik tāda lutināšana, bet arī nepavisam nav slikti! Varbūt ietaupi 4Ls, ja tev ar naudu švaki un nopērc divas biļetes. Nav jau labākā filma uz kuru meiteni vest, bet ja patīk sports, tad droši. :p

Link to comment
Share on other sites

Ohoo!

IESAKU ŠO FILMU, pati nesen biju uz kinci ( sākumā nemaz nezināja uz kādu filmu mani atveda) , kad sāku skatīties uzreiz sapratu, ka būs laba. Dikti dikti dikti patika, super. Ļoti patriotiska, citviet aizķēra. Latviešu aktieri arī ļoti labā līmenī nospēlējuši. Par ko man filmas beigās bija šoks, ka es pat pa 2 krēsliem izklājusies, apsēdos sēdus - izrādās Spānijas komandā spēlējošais ir mans bijušais klasesbiedrs, tad nu visas filmas beigas sēdēju un sajūsminājos par ļoti labu "aktierspēli" ņemot vērā, ka nekādas aktiera pieredzes viņam nebija! Mazliet bija dīvaini, ka it kā braucot uz citām valstīm viņi visi runāja latviski... bet tas tāpat filmu nebojāja!

ā un jā, beigās gandrīz apraudājos...ļoti aizkustinoši bija kad rādija tekstus, par reāliem cilvēkiem, kurus filmā atveidoja aktieri, tā kā filma ir balstīta uz patiesiem notikumiem!

 

Starp citu tieši kincī, es domāju, šai filmai ir arī visforšākā vieta, kur to skatīties!

Edited by *Minka
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×