Jump to content
Dzabars

GIRGENSONS sāk ideāli !

Recommended Posts

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons guva savus otros vārtus jaunajā NHL sezonā, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Bufalo „Sabres” no sakāves pret Čikāgas „Blackhawks” ar 2:6, lai arī vēl trešā perioda sākumā bija neizšķirts 2:2. Girgensons guvis vārtus otrajā spēlē pēc kārtas.

 

 

Zemgus Girgensons
sezonas otro spēli sāka pirmajā maiņā kopā ar Koudiju Hogsonu un komandas kapteini Braienu Džiontu. Jau pirmajā minūtē Girgensonam bija iespēja gūt vārtus, kad aiz vārtiem kļūdījās Čikāgas vārtsargs Korijs Krofords, taču metiens no šaura leņķa tomēr tika atvairīts.

Tas ievadīja „Sabres” neveiksmju joslu – „Blackhawks” pāris minūšu laikā guva divus praktiski identiskus vārtus, kad metiens no distances tiek pielabots vārtu priekšā, un abās reizēs Bufalo vārtsargs Jūnass Enrūts noreaģēt nepaspēja. Taču šķietami bezcerīgi uzsākto spēli cerīgu padarīja Girgensons. Viņš uzsāka ātro uzbrukumu un padeva ripu pa metienam Andrejam Mezarosam, un bija pirmais pie atlēkušās ripas, kuru uzreiz raidīja vārtos. Pagājušajā sezonā Girgensonam bija nepieciešamas 29 spēles, lai gūtu pirmos divus vārtus, šosezon pieticis ar divām spēlēm!

Girgensons
laukumā pavadīja nedaudz vairāk nekā 15 minūtes, divas ar pusi no tām mazākumā, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa vārtiem (viens no tiem atrada ceļu vārtos), kā arī bloķēja vienu pretinieku metienu un pielietoja trīs spēka paņēmienus. Maču viņš noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu, bet sezonas pirmajās divās spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem.

 

Avots: Sportacentrs.com

 

Nu ko, tā tikai izskatās, ka nākamais Ozoliņš Latvijai ir, tikai šis spēlē uzbrukumā.(Lai gan par to jau runāja kad viņu vēl tikai draftēja.)
:)
Girgensons pašlaik ir rezultatīvākais spēlētājs komandā, un viņš nes Latvijas vārdu pasaulē. To, ka viņam ir talants jau varēja redzēt, kad viņš vel spēlēja USHL. Nu ko gaisīsim jaunus panākumus no viņa. Kā jau Nolans pagāšgad teica, ka Zemgus būs viens no labākajiem pasaulē, tikai viņam grūti jācīnas par to.(gaisīsim un redzēsim).

Ps. pašlaik uz NHL sliekšņa ir arī Ķēniņš ar Gudļevski, tā kā Latvijai ir jauna NHL paaudze.
Edited by Dzabars
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×