Jump to content
paradony

Fast Food

Recommended Posts

Tātad sveiki visiem. Šodien nedaudz sīkāk jums pastāstīšu par FastFood(ātro ēdināšanu). Tātad tas viss aizsākās Straujās industrializācijas laikā 19-20 gs. mijā. Tad radās fabrikas rūpnīcas un cilvēku dzīves temps strauji pāātrinājās. Cilvēki bija spiesti ieturēties ārpus mājas un tā radās mūsdienās sauktais Fast Foods.

Pirmais ātrās ēdināšanas automāts tikai atklāts 1895. Berlīnes ZooDarzā.Iemetot monētu īpašā kastē varēja nopirkt Sviestmaizes kafiju un citus gardumus. Pirmajā nedēļā notirgoja 5000 sviestmaižu 9000 Glāzes ar vīnu un 22000 Glāzes kafijas.

FastFood veiksmes pamatā ir pusfabrikātu tipa ēdieni, kas ir identiski visās tīkla ēdnīcās jebkurā valstī; Spoža mārkentinga ideja. Tāda bija šo ēdnīcu devīze , kas vienkāršu ļaužu ausīs skan kā mūzika. Pusdienošana tajos ceļ viņu pašapziņu.

1937. gadā Patriks Makdonalds atvēra necilu tirgotavu ASV uz 66. šosehas kur tirgoja ceptu gaļu un hamburgerus par 10 centiem gabalā. 1940. gadā biznesu pārņēma viņa dēli un atvēra pirmo stacionāro hamburgeru ēdnīcu. Šobrīd McDonalds tīkla gada apgrozījums pārsniedz 32 Miljardus ASV dolārus.

Dānijā ierobežoja transtaukskābju pieļaujamo pārtikā, par pārkāpumu nosakot rēalu cietumsodu. Tādēļ Dānijas McDonald`s produkcijā ir pat 30 reizēm mazāk transtaukskābju nekā identiskā ēdienā ASV.

Britu zinātnieki brīdina ka fast food tīklos dzērieniem pievienotajā ledū mēdz būt nepiedodami daudz mikrobu: ēdnīcu KFC ledū pētniekiem izdevies saskatīt 1100 McDonald`s ledū - 1400 bet Nandos tīkla ēdnīcās - pat 2100 Mikrobu vienā mililitrā ledus.

Pasaules fast food ēdināšanas tīklu Top 5 pēc gada apgrozījuma: 1. McDonalds`s (32miljardi USD) 2. Subway (10,6 miljardi USD) 3. Burger king(8,6 Miljardi USD) 4. Wendy`s (8,3 miljardi USD) un 5. Starbucks(7,5 miljardi USD)

Skaļākā prāva Latvijā beidzās 2013. gada aprīlī kad tiesa piesprieda McDonald`s 30 000 latu kompensāciju savai darbiniecei. Viņa paslīdēja uz mitras grīdas virtuvē , traumas rezultātā ieguva neārstējamu nervu sindromu un zaudēja 70% darbaspēju.

Raksts ir manis paša veidots un rakstīts. Neesmu kopējis.

Pirmais McDonalds.

61y2djaj63u32e8v3wwm.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tu nu gan pats esi rakstījis ar roku, ofc. :facepalm: Pats arī eju uz hesi, bet Burger Kings tāpat ir labākais pa defu.

katrs otrais fakts fake

u cant prove it

 

p.s ofc viņš neko nevar, true, bet tad jau tas drīzāk ir lieki.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×