Jump to content
paradony

Šūmahers reaģē, kad tiek uzrunāts.

Recommended Posts

Slimnīcā Francijā pamazām no medicīniskās komas tiek modināts pirms mēneša smagi cietušais Mihaels Šūmahers, leģendārais Formula-1 pilots. Atmodināšana noris ļoti lēnām, bet jaunākā informācija liecina, ka sportists spēj reaģēt uz apkārtesošo.

 

sumahers_1391152621748.jpg

Sīkākas detaļas par uzlabojumiem Mihaela Šūmahera veselības stāvoklī nav zināmas, jo sportista ģimene ar ārstiem vienojušies, ka publiku par to informēs tikai tad, kad informācija būs pārliecinoša.

Piektdienas rītā ziņu portāls Sky News vēstī, ka Šūmahers spējīgs reaģēt uz vienkāršiem norādījumiem. Viņš ir modies, mirkšķina acis un saprot, ka ar viņu runā.

Ārsti izteikušies, ka šī esot tikai pirmā fāze, process būšot ilgs, līdz varēs spriest par reāliem veselības uzlabojumiem un to, kādas sekas pilota veselībā būs atstājis kritiens un tam sekojošā mēnesi ilgā koma.

Tikmēr Šūmahera ģimene pieprasa tiesības uz privātumu šajā tik smagajā laikā, tomēr uzsver, ka jūt milzīgo mīlestību un patieso līdzjūtību no cilvēkiem visā pasaulē.

Kasjauns.lv jau vairākkārt vēstījis par sportista traģisko kritienu Alpu kalnos. Atsitoties pret akmeni, Šūmaheram tika smagi traumēta galva, un pēc divām operācijām viņš ieslīga komā. Pēc miegā pavadīta viena mēneša ārsti aizvakar sāka viņa atmodināšanu. Angļu neiroķirurgs Francijas presei atklāja, ka, atmostoties no komas, cilvēkam var sākties tā dēvētais apallistiskais sindroms jeb, vienkāršāk izsakoties, atmošanās koma. Tas ir dīvains stāvoklis, kurā pacients demonstrē spēcīgas dusmas vai pārspīlētu prieku, kā arī izrāda ļoti lielu ēstgribu. Šādas emocijas sakāpinātā pakāpē nemaz nelīdzinoties tam, kādas tās ir veseliem cilvēkiem, kuri nav medicīniski atmodināti no komas.

Link to comment
Share on other sites

Biju dzirdējis ka krita. un nav jau Joren vēl atguvies pilnībā. Bet atgūstas.

Tik nesaprotu kā tiek ražotas tās ķiveres. ka nespēj aizsargāt galvu :@

cik lasīju, tad varētu būs iespējams tas, ka nenosargāja, no nebija pareizi kamera pielikta pie kaskas. :/

Link to comment
Share on other sites

Biju dzirdējis ka krita. un nav jau Joren vēl atguvies pilnībā. Bet atgūstas.

Tik nesaprotu kā tiek ražotas tās ķiveres. ka nespēj aizsargāt galvu :@

uzliec ķiveri uz galvas un izlec ar galvu pa priekšu no 2. stāva. vai ķivere nosargās triecienu?

Kā viņš īsti traumu ieguva?

slēpojot
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×