Jump to content
DJ Betons

Dinamo Rīga pārspēj Ak Bars

Recommended Posts

Rīgas "DInamo devās pirmspēdējā spēlē izbraukumā pret Kazaņas Ak Bars vienību. Laurim Dārziņam šī bija īpaša spēle ,jo iepriekš spēlēja tieši iekš Ak Bars vienības. Vēl tā bija nozīmīga, jo Artis Ābols kā galvenais treneris vēl ne reizi nebija uzvarējis Kazaņas klubu. Šajā spēlē nespēlēja rezultatīvākais spēlētājs Dinamo Kails Vilsons un Sandis Ozoliņš, kurš bija devies uz Kazaņu , taču sastāvā netika iekļauts kā arī Hosa traumas dēļ.

 

Salīdzinot ar pagājušo spēli Rodrigo Laviņš nebija ierindā , Džeimijs Džonsons šie abi spēlētāji esot saslimuši, un nolemts, ka labāk būtu atrasties Rīgā. Gunārs Skvorcovs pagājušā spēlē pret Maskavas Dinamo vienību guvis nelielu ievainojumu kājā. Ar slidu iegrieza kājā, šuves uzliktas jau Maskavā , un uzreiz devās uz Rīgu.

 

1. Periods

 

Kopsumā laba spēle no rīdzinieku puses gana aktīvi iesākām spēli , viegli neļāvām ienākt zonā Ak Bars. Bija arī teicams moments Haščākam un Cipulim, taču vārtus neguva neviena no komandām. Spēlējām arī vairākumā, bet tas nepalīdzēja gūt vārtus. Pēc sirēnas fiksēts kautiņš , kurā iesaistījās Māris Bičevskis pārmācīja Lukojanovu

 

2.Periods

 

Mājiniekiem nevajadzēja daudz laika , lai gūtu vārtus. 6 minūtes pēc perioda sākuma rīdzinieki kļūdās un šo ķļūdu izmanto Ak Bars hokejisti. Jakubs Petružāleks palika nepieskatīts netālu no vārtiem un raida ripu vārtos. Aktivitāte turpinās un jau 40 spēles minūtē Ilja Ņikuļins triec ripu vārtos no zilās līnijas panākot 2:0 Ak Bars labā.

 

3.Periods

 

Ak Bars aktivitāte ir pamanāma, taču rīdzinieki labi strādā gan aizsardzībā , gan arī viduszonā. Tādējādi arī 3 minūtes pēc perioda sākuma Krišjānis Rēdlihs triec ripu no zilās līnijas tieši tāpat kā to izdarīja Ņikuļjins. Rīgas "Dinamo" samazina rezultātu starpību, taču vēl vieni vārti ir jāatgūst. Turpinājumā skatāma spēle bija no abām komandām, mājinieki aktivizējās. Pēdējā minūtē gandrīz ripu triec vārtos panākot 3:1 , taču Mūsu spēlētājs ripu aptur , un neilgi pēctam Aleksandrs Ņiživijs ar Miku Indraši panāk izlīdzinājumu 2:2.

 

Papildlaiks / Pēcspēles metieni.

 

Papildlaikā komandas apmainījās ar uzbrukumiem , taču 5 minūtēs neviena komanda nespēja gūt vārtus. Pēcspēles metienos turpināja labu sniegumu rādīt Jakubs Sedlačeks atvairot abus pretinieku metienus, taču mūsējiem pirmais gāja Pols Ščehura , kurš meistarīgi apvada Baruļinu gūstot vārtus. Nākamais iet Aleksandrs Ņiživijs šis viņam bija 50 bullītis un arī viņš ar diezgan pa vienkāršu metienu pa vārtiem pārspēj Konstantīnu Baruļinu.

 

Tādējādi Rīgas "Dinamo" ar galveno treneri Arti Ābolu priekšgalā izcīnīja pirmo uzvaru četrās spēlēs. Un rīdzinieki pakāpjas jau uz 5 vietu no 7. panākot Donbas ar 85 punktiem un Apsteidzot Medveščak (84 punkti) kā arī CSKA (83 punkti) . Laurim Dārziņam šajā īpašajā spēlē bija labi momenti , labi spēka paņēmieni, taču punktus neguvu.

 

Nākamo un pēdējo izbraukuma spēli pirms Soču olimpiskajām spēlēm Rīgas "Dinamo" aizvadīs pret Ņižņinovgorodas Torpedo, kuru vadara Latvijas hokeja speciālists Pēteris Skudra spēle noritēs 29 Janvārī 16:55 (Pēc Latvijas laika).

Link to comment
Share on other sites

Labs vakars jūsmājās. Savu kārtējo spēli KHL čempionātā aizvadīja Rīgas Dinamo, kas spēja atspēlēties no 0:2 un pēcspēles metienos pārspēt spēcīgo komandu AK Bars. Emocijas un cerība, vieni no faktoriem, kas nelika man nolaist rokas pēc jau rezultāta 0:2. Kaut arī komandā nav Hosas un Ozoliņa, komanda spēja pierādīt, ka arī bez viņiem, šī komanda var spēkoties vienlīdzīgi ar visiem. Nu pietiks ar ievadu, keršos "vērsim pie ragiem".

 

1. periods - spēle iesākās ar rīdzinieku uzbrukumiem. Vairāki momenti, nerealizēti, likās, ka AK Bars nav pilnībā pielāgojies Rīgas Dinamo spēlei. Neiztika šī spēle arī bez asumiem. Jau pēc 1. perioda beigām dūres izvicināt nolēma Māris Bičevskis, kas pārmācīja auguma un svara ziņā lielāku pretinieku komandas hokejistu Artjomu Lukojanovu.

 

Video:

 

 

2. periods - šis periods izvērtās, kā jau bija pierasts, neveiksmīgi, jo mājiniekiem sanāca ne tikai izvirzīties vadībā, 1. vārtus AK Bars sastāvā guva Jakubs Petružaleks, bet gan arī perioda beigās rezuktātu dubultot. Neatvairāmu metienu no zilās līnijas raidīja Iļja Nikuļins. Kopumā šis periods piederēja mājiniekiem. Rīgas Dinamo vien aizsargājās dēļ daudziem noraidījumiem šajā periodā.

 

3. periods - nezinu ko tieši Ābols iestāstīja ģērbtuvēs "dinamiešiem", bet šis periods izvērtās ar lielu "+" zīmi no Rīgas Dinamo puses. Sākumā savus nu jau 5. vārtus šajā sezonā guva aizsargs Krišjānis Rēdlihs. turpinājums bija vienkārši bez vārdiem. Cīņasspars, gribasspēks, varbūt tie ir tie faktori, kas spēja rast pārliecību dinamiešu galvās un izspēlēt šo spēli ar pozitīvu nobeigumu. Skaistus vārtus 41 sekundi pirms spēles pamatlaika beigām guva Miks Indrašis - 2:2.

 

Turpinājums izvērtās kur nu vēl veiksmīgāks. To ko nespēja dinamieši izdarīt papildlaikā, to viņi izdarīja pēcspēles metienos. Precīzi bija gan Pola Šehuras, gan arī Aleksandra Niživija metieni. Savukārt AK Bars, divi metieni bija neveiksmīgi. Savu meistarību vārtos pierādīja Jakubs Sedlačeks.

 

Pateicoties šai uzvarai, Rīgas Dinamo iepriekš jau sev ir garantējusi vietu play-off zonā. Atliek tik vēl pacīnīties par augstākām vietām.

Nākamo spēli Rīgas Dinamo aizvadīs pret Pētera Skudras trenēto Nižnijnovgorodas "Torpedo", kas arī tāpāt kā Rīgas Dinamo ir jau nodrošinājuši vietu play-off zonā.

 

KHL regulārais čempionāts, 26. janvāris, Kazaņa

 

Kazaņas "Ak Bars" - Rīgas "Dinamo" 2:3 (0:0, 2:0, 0:2, 0:1)

 

Vārti:
25:49 Petružāleks (Petrovs, Ņikuļins)
1:0
, 39:12 Ņikuļins (Heška, Lukojanovs)
2:0
, 42:51 K. Rēdlihs (Pujacs)
2:1
, 59:19 Indrašis (Šehura, Ņiživijs)
2:2
, 65:00 Šehura
2:3

Soda minūtes:
21:13

Metieni:
18:32

Vārtsargi:
Konstantīns Baruļins - Jakubs Sedlāčeks

 

Video apskats:

Edited by Ryan Sykes
Link to comment
Share on other sites

Ja Tev ar to latviešu valodu tā nesokās, tad labāk tos aprakstus kopē no kāda portāla, jo šo skricelējumu bija briesmīgi lasīt.. :<

Kā arī apraksts nav diezko precīzs..

 

Bet viņš centās...

Edited by Nipper
Link to comment
Share on other sites

Bet viņš centās...

 

Tad labāk lai šādi censties nevajag, lai netērē savu un mūsu laiku.. Paldies Ryan`am par aprakstu.

 

Atgādināšu visiem tiem, kas neseko līdzi turnīra tabulai, ka šodienas un vakardienas spēles mums ir beigušās praktiski ideāli. Severstaļ uzvarēja Dombasu 3:2, Skudra parūpējās par CSKA zaudējumu 3:1 un Maskavas Dinamo spēja atspēlēties un vinnēt Levu 2:1.. Protams pašiem ir jāvinnē, ko šodien tomēr izdevās izdarīt. Tas viss mums dod iespēju tomēr izkarot vietu 4triniekā, lai būtu mājas spēļu priekšrocība.

Cerēsim, ka nu jau otrdien Miķelītis parūpēsies par to, lai Dombass paliek sausā, Severstaļs cīnīsies ar zobiem un nagiem, lai iekļūtu play off un uzvarēs Medvešķaku un trešdien Skudra kapitulēs Dinamiešiem.. ;) Domāju, ka Levs Vitjazu saliks vienos vārtos, esmu objektīvs, un uz brīnumiem neceru.. :)

 

Veiksmi, lai Play off sākam mājās.. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×