Jump to content
Miervaldis

Labākā ņomma

Recommended Posts

:D čau!

gribu ēst, maizītes jau apriebušās, pelmeņi arī jau līdz kaklam, nav tējkanas roltonam. :@

Tāpec, gribu, lai iesākāt savu mīļāko ēdienu, savu mīLuLīti, savu labāko no labākajiem pavārmākslas

noslēpumiem. :super:

gribu ļauties ekspermentiem virtuvē un varbūt arī šis topiks būs viena varena gardum garda informācijas apmaiņa.

Tāpēc, nekautrējieties un neskaudiet savus labākos kulinārijas veikumus. :damn:

 

IEDVESMAI es pastāstīšu savu ņommu : ņemam sīpolu, ķiploku, marinētu gurķi, gaļu vai desu, var vēl piereizes papriku vai kādu čillī gabaliņu, visu to sagriežam mazos gabaliņos un metam uz pannas - cepjam. paralēli uzliekam katlu ar ūdeni priekš makaroniem. Kad makaroni gatavi un uz pannas vis daudz maz normāli sacepies, tad ņemam makaronus un uzberam uz pannas, visu kārtīgi samaisam, piešaujam klāt labi daudz sieru. Protams vēl kečups un majonēze, var arī krējumu. Beigu beigās sanāk viens kārtīg smeķīgs ēdiens. tā kā es uztraucos par savu figūru, jo riepiņa sāk palikt par smagu, es viņu neatļaujos ēst vairāk kā 1-2x nedēļā :/ tiešām garšīgs un nav grūti pagatavojams.

 

proporcijas :

1-2 sīpoli (jo vairāk jo smeķīgāk, huhuh)

2-4 ķiplok daiviņas

1-2 marinēti gurķi

0,5 papriku

Sieru cik uziet :weirdo:

Gaļu vai desu arī pēc sirds patikas

 

 

P.s - īstenībā aizmirstiet par proporcijām, vienkārši ļaujieties improvizācijai - nenožēlosiet!

p.s.s- lai labi garšo! :ligo:

p.s.s.s - receptes no tā ,kas pieejams leduskāpī.

Edited by vovans
topiks moved, jo nav blogs.
Link to comment
Share on other sites

Ja tev mājās neka nav, atver leduskapi, izņem laša fileju, sagriez 180g porcijās, iemarinē, sāls, pipari, eļļa un met uz grilla cepties :D

Kamēr cepjās, pagatavo ingvera mēŗci, kuru pasniegsi kopā ar lasi.

Ingvera mērce pavisam vienkārši, nepieciešāms - ingvers ~2cm, 200g svaigi spiesta apelsīnu sula, waorčesters pēc garšās, saldais krējums 200g, tomātu pasta ~ 250g, ekspresso kafija 200g

Visu saspied, samizo, sagriez, sablenderē un reducē :)

Atgriežamies pie laša, lasis jau ir puss gatavībā, ņemam ingvera mērci un uzsmērējam uz lašā (vienas Puses), kā piedevu varam izmantot lētu variantu - dārzēņus, ja ir mājās kaut kas cits tad jebko, pēc izvēles. Dārzeņi - paprika, cukīnī, baklažāns un tomāts, sagriežu daiviņās un iemarinēju, sāls, pipari, eļļa, soy`a. Cepjam.

 

Un tad jau viss ir gatavs, sakārtojam uz šķīvīša, pirms pasniegšanas porcijai klāt pievienojam citronu..

 

 

 

Kko vieglāku?

Mājas režīmā ir forši gatavot tagliattela pastu ar vistu <3 Neko spec piepirkt nevajag...

Edited by Ansis
Link to comment
Share on other sites

Kamēr pastaigājos līdz dominai padomāju, ko sakarīgu varētu iemest šājā sadaļā, kā nekā mana profesija un galu rezultātā aprakstīšu jums ēdienu :

 

Tagliattella ar vistu

aikagarso_carnikava035.jpg

Sastāvdaļās:

* Ķiršu (čerī) tomāti var arī izmantot parastos /60g/

* saldais krējums /25-40g/

* tagliatella pasta, var arī izmantot spagetī pastu(makaronus)

* vistas fileja /90g/

* zilais sīpols, der arī parastais /15g/

* baltvīns (minemāli) /20ml/

* spināti (nav obligāti) /5-10g/

* kokosa piens /2ēd.k./

* parmas/parmedžāno/parmezāna/brī siers - sauc kā gribi, izmantot var arī jebkādu citu cieto sieru /pēc garšas, 10g/

* garšvielas (sāls, pipari, eļļa, piedeva vistai)

 

 

Pagatavošana.

 

Sākam ar to, ka liekam sāls ūdenī vārīties pastu, vāram gandrīz līdz gatavībai. Sagriežam vistu strēmelītēs, sīpolu kubiņos, tomātu pusdaiviņās. Vistu marinādē apcepj uz pannas kopā ar sīpoliem. Kad vista un sīpols apcepies, pievienojam baltvīnu ~20ml, lai iztvaiko alkohols, pievienojam divas ēd.k. kokosa piena. Makaroni jau ir uzvārījušies, metam pannā pie pārejiem produktiem, + pievieno čerī tomātus, spinātus un saldo krējumu, pēc garšas var pievienot vēl nedaudz piparus(melnos maltos), lai ir asumiņš.

Makaroni nogatavojas līdz gatavībai, viss ir sulīgi sasulojies, porcionājam dziļajā pastas(zupas) šķīvī, pirms pasniegšanas pārkaisam ar sieru.

 

Lai labi garšo :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×