Miervaldis 121 Report Share Posted November 25, 2013 (edited) čau! gribu ēst, maizītes jau apriebušās, pelmeņi arī jau līdz kaklam, nav tējkanas roltonam. Tāpec, gribu, lai iesākāt savu mīļāko ēdienu, savu mīīti, savu labāko no labākajiem pavārmākslas noslēpumiem. :super: gribu ļauties ekspermentiem virtuvē un varbūt arī šis topiks būs viena varena gardum garda informācijas apmaiņa. Tāpēc, nekautrējieties un neskaudiet savus labākos kulinārijas veikumus. :damn: IEDVESMAI es pastāstīšu savu ņommu : ņemam sīpolu, ķiploku, marinētu gurķi, gaļu vai desu, var vēl piereizes papriku vai kādu čillī gabaliņu, visu to sagriežam mazos gabaliņos un metam uz pannas - cepjam. paralēli uzliekam katlu ar ūdeni priekš makaroniem. Kad makaroni gatavi un uz pannas vis daudz maz normāli sacepies, tad ņemam makaronus un uzberam uz pannas, visu kārtīgi samaisam, piešaujam klāt labi daudz sieru. Protams vēl kečups un majonēze, var arī krējumu. Beigu beigās sanāk viens kārtīg smeķīgs ēdiens. tā kā es uztraucos par savu figūru, jo riepiņa sāk palikt par smagu, es viņu neatļaujos ēst vairāk kā 1-2x nedēļā tiešām garšīgs un nav grūti pagatavojams. proporcijas : 1-2 sīpoli (jo vairāk jo smeķīgāk, huhuh) 2-4 ķiplok daiviņas 1-2 marinēti gurķi 0,5 papriku Sieru cik uziet :weirdo: Gaļu vai desu arī pēc sirds patikas P.s - īstenībā aizmirstiet par proporcijām, vienkārši ļaujieties improvizācijai - nenožēlosiet! p.s.s- lai labi garšo! :ligo: p.s.s.s - receptes no tā ,kas pieejams leduskāpī. Edited November 29, 2013 by vovans topiks moved, jo nav blogs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeFire 1459 Report Share Posted November 25, 2013 Sākšim ar to, cik sarežģītu ēdienu vēlies? No produktiem, kas ir pieejami mājāš (pārsvarā) Vai itikai no tiek, kas jāpiepēr !? Saldajā ēdienā vari uzēst šokolādes fondantu Miervaldis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackbeard 66 Report Share Posted November 25, 2013 ņemam maizes šķēli. izgriežam vai noplēšam viduci un metam uz plīts, pa vidu cepam olu un volā.. garda maltīte. lol DeFire 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeFire 1459 Report Share Posted November 25, 2013 (edited) Ja tev mājās neka nav, atver leduskapi, izņem laša fileju, sagriez 180g porcijās, iemarinē, sāls, pipari, eļļa un met uz grilla cepties Kamēr cepjās, pagatavo ingvera mēŗci, kuru pasniegsi kopā ar lasi. Ingvera mērce pavisam vienkārši, nepieciešāms - ingvers ~2cm, 200g svaigi spiesta apelsīnu sula, waorčesters pēc garšās, saldais krējums 200g, tomātu pasta ~ 250g, ekspresso kafija 200g Visu saspied, samizo, sagriez, sablenderē un reducē Atgriežamies pie laša, lasis jau ir puss gatavībā, ņemam ingvera mērci un uzsmērējam uz lašā (vienas Puses), kā piedevu varam izmantot lētu variantu - dārzēņus, ja ir mājās kaut kas cits tad jebko, pēc izvēles. Dārzeņi - paprika, cukīnī, baklažāns un tomāts, sagriežu daiviņās un iemarinēju, sāls, pipari, eļļa, soy`a. Cepjam. Un tad jau viss ir gatavs, sakārtojam uz šķīvīša, pirms pasniegšanas porcijai klāt pievienojam citronu.. Kko vieglāku? Mājas režīmā ir forši gatavot tagliattela pastu ar vistu <3 Neko spec piepirkt nevajag... Edited November 25, 2013 by Ansis Miervaldis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
biezais piens 99 Report Share Posted November 25, 2013 (edited) 1.majonēzmaizītes = baltmaize + majonēze (ļoti neveselīgi) 2.kečupmaizītes = rupjmaizes + kečups (nav tik neveselīgas, cik 1.variants) Edited November 25, 2013 by biezais piens Miervaldis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akka 13400 MAIN Report Share Posted November 25, 2013 cik esmu dzirdējis, tad roltonu viegli pagatavot. Bet nē, nopērc nutella un dzīvo laimīgs. DeFire 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rebudijs 881 Report Share Posted November 25, 2013 Recepta ir laba jā, beeet, pelmeņi garšīgāki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeFire 1459 Report Share Posted November 25, 2013 Tikko ēdu slinko variantu : Rupjmaize (tas pats ķieģelītis) Majonēze (previce) Siļķe tomātu marinādē Kefīrs Un esi paēdis Link to comment Share on other sites More sharing options...
piebriedis 447 Report Share Posted November 25, 2013 (edited) Pašlaik sēklu maize,šprotes,pa virsu sagriezts sīpols Edited November 25, 2013 by piebriedis Link to comment Share on other sites More sharing options...
vovans 1469 Report Share Posted November 25, 2013 tikko ceptus pelmeņus ar krējumu. rebudijs 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur B. 1865 Report Share Posted November 25, 2013 Krūze kafijas ar prjaņikiem un esi paēdis uz 30minūtēm. DeFire and Cracker 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
šayžuks 2083 Report Share Posted November 25, 2013 bildes ēterā Link to comment Share on other sites More sharing options...
psai 837 Report Share Posted November 25, 2013 (edited) megaburgers, 2 aziātu oliņas un nēģera āda sasmalcināta, tik stipri, ka jau škidra. Edited November 25, 2013 by psai Link to comment Share on other sites More sharing options...
excalibur 1845 Report Share Posted November 25, 2013 cik esmu dzirdējis, tad roltonu viegli pagatavot. Bet nē, nopērc nutella un dzīvo laimīgs. Man patīk tava ideja. Laikam būsi inventējis kautko jaunu. lec du diss. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furgons 606 Report Share Posted November 25, 2013 Omlete ar tomātiem un sieru pa virsu. Vienkaršāk vairs nevar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dmitry. 1253 Report Share Posted November 25, 2013 Baltmaize - majonēze - baltmaize, ņomma. +kafija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeFire 1459 Report Share Posted November 25, 2013 Kamēr pastaigājos līdz dominai padomāju, ko sakarīgu varētu iemest šājā sadaļā, kā nekā mana profesija un galu rezultātā aprakstīšu jums ēdienu : Tagliattella ar vistu Sastāvdaļās: * Ķiršu (čerī) tomāti var arī izmantot parastos /60g/ * saldais krējums /25-40g/ * tagliatella pasta, var arī izmantot spagetī pastu(makaronus) * vistas fileja /90g/ * zilais sīpols, der arī parastais /15g/ * baltvīns (minemāli) /20ml/ * spināti (nav obligāti) /5-10g/ * kokosa piens /2ēd.k./ * parmas/parmedžāno/parmezāna/brī siers - sauc kā gribi, izmantot var arī jebkādu citu cieto sieru /pēc garšas, 10g/ * garšvielas (sāls, pipari, eļļa, piedeva vistai) Pagatavošana. Sākam ar to, ka liekam sāls ūdenī vārīties pastu, vāram gandrīz līdz gatavībai. Sagriežam vistu strēmelītēs, sīpolu kubiņos, tomātu pusdaiviņās. Vistu marinādē apcepj uz pannas kopā ar sīpoliem. Kad vista un sīpols apcepies, pievienojam baltvīnu ~20ml, lai iztvaiko alkohols, pievienojam divas ēd.k. kokosa piena. Makaroni jau ir uzvārījušies, metam pannā pie pārejiem produktiem, + pievieno čerī tomātus, spinātus un saldo krējumu, pēc garšas var pievienot vēl nedaudz piparus(melnos maltos), lai ir asumiņš. Makaroni nogatavojas līdz gatavībai, viss ir sulīgi sasulojies, porcionājam dziļajā pastas(zupas) šķīvī, pirms pasniegšanas pārkaisam ar sieru. Lai labi garšo Crystal and Miervaldis 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cracker 2331 Report Share Posted November 28, 2013 kebabs un esmu debesīs, Despis arī Link to comment Share on other sites More sharing options...