Jump to content
biezais piens

Šerloks

Recommended Posts

plkw.png

 

Orģinālnosaukums: Sherlock

Gads: 2010 - ..

Žanrs: Detektīvs/Drāma/Mistika

Autori: Mark Gatiss, Steven Moffat

Galvenajās lomās: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs /īstenībā galvenais varonis man pēc purna nepatīk, bet tāpat seriāls piesaistīja/

IMDB reitings: 9.2 (>172k balsis)

Sižets: Šī ir modernizētāka versija klasiskajam Šerlokam Holmsam, šeit darbība notiek 21. gadsimtā, Londonā. Pats Šerloka Holmsa tēls darbojas pašpārliecinātāk, savukārt doktors Vatsons šajā traktējumā ir nosacīti jauns Afganistānas kara veterāns. Seriālā figurē arī plaša mēroga noziedznieks Moriarti, kurš ir Šerloka cienīgs pretinieks.

 

Katra sērija ir jauns noziegums, lieta, taču sērijas ir saistītas savā starpā.

Seriālam pagaidām ir 2 sezonas, rudenī gaidāma trešā. Kopā 6 (7) sērijas pa 90 minūtēm, 1. sezonā ir epizode 00 un 01, kurām sižets ir principā tas pats, bet ir šādas, tādas atšķirības. Var vienu no tām neskatīties (īsāko 00), bet tā kā man seriāls patika, noskatījos abas.

 

Tiešām iesaku, ja jums patīk mind fuck filmas, lai gan te nekas tik traks nav, taču man šķita ļoti interesants šāda tipa detektīvs. Personīgi skatījos oriģinālvalodā – bija ļoti ātra britu runa ar klasisko akcentiņu, ja tiešām neesiet ultra liels pro anglis, obligāti skatieties ar anģļu subtitriem, jo citādi būs lielas grūtības saprast.

 

Treileris, lai gan varat neskatīties, jo no treileri bieži vien melo.

http://youtu.be/iJzuVCw78Ek

 

Es gandrīz noskatījos visas sērija 1 dienā, bet citiem atkal nepatika. Nu tā lūk.

Edited by biezais piens
Link to comment
Share on other sites

Pa TV un kautkur vēl esmu redzējis bišk, nu tā... baigi, baigi nepiesaista, bet ir skatāms. Interesanti tas, kad sezonām vienai ar otru ir sakars, ja jau tā ir, mož pat saņemšos paskatīties.

Link to comment
Share on other sites

Īstenībā nav sliktas sērijas, vienīgi rāda pa TV salīdzinoši sliktā kvalitātē, pašam pa laikam patīk skatīties, bet nēesmu regulārs skatītājs, tapēc visā nēesmu iebraucis.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×