Jump to content
Ryan Sykes

Seriāls "House M.D."

Recommended Posts

Seriāls "House M.D."

Gads: 2004

Žanrs: Drāma / Mistērija

IMBD vērtējums: 8,6

Garums: 45 minūtes

Galvenajās lomās: Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard

Veidotājs: David Shore

Sezonas: 8

Sērijas: 177

 

1336543482_1865423.jpg

 

Par seriālu

 

Doktors Hauss ir amerikāņu kanāla Fox seriāls, drāma, kuras pamatā ir medicīna un viss pārējais, kas ar to ir saistīts. Pirmā sērija klajā nāca 2004. gada 16. novembrī, bet astotā sezona noslēdžas 2012. gada 21. maijā. Seriāla galvenais varonis ir Doktors Gregorijs Hauss (Hjū Larijs) - atkarīgs no zālēm, ļoti neparasts, netradicionāls un pats galvenais - medicīnas ģēnijs. Viņš vada nelielu cilvēku grupu Princtonā, Plainsboro slimnīcā, Ņūdžersijā, kura nosaka diagnozi un izārstē pašus neparastākos pacientus un visdažādākās slimības. Sezonu gaitā mainās gan Hausa komanda, gan cilvēki viņam apkārt, gan viņa paša personīgā dzīve.

Seriāla veidotājs ir kanādietis Deivids Šors, bet par pašu neparasto Hausa tēlu ir atbildīgs Pauls Atanasio. Seriāls Amerikas topos jau parādījās no 2. sezonas, 2008. gadā kļuva par visskatītāko TV seriālu, to rādīja 66 pasaules valstīs. Seriāls ir ieguvis neskaitāmas nominācijas un apbalvojumus, tajā skaitā piecus Emija apbalvojumus, 2 Zelta Globusus. Tau 2012. gada sākumā kanāls Fox paziņoja, ka astotā būs pēdējā Doktora Hausa sezona.

 

Manas domas

Lielisks seriāls. Jāsāk laikam ar to, ka medicīnas loma seriālā nav pārspīlēti liela, paralēli pacientu ārstēšanai risinās notikumi Hausa dzīvē, viņa komandas un apkārtējo personāžu dzīvē, savstarpējām attiecībām un vēl daudz ko citu. Kopā ar lieliski izveidoto Hausa tēlu un Hjū Lorija lielisko aktierspēli šajā lomā, seriāls ir ieguvis ļoti patīkamu pievilcīgumu, kur arī medicīniskā daļa iegūst jaunu un interesantu tēlu. IMDB.com topā šis seriāls ir atrodams otra 50 sākumā ar reitingu 8,6, bet es, pavisam noteikti, šo seriālu ierindoju pašā topa augšgalā. Varbūt līdz apaļam 10 nedaudz pietrūkst scenārija līnijā šis tas, bet manās acīs 9,5 zvaigznes šis seriāls ir nopelnījis.

 

Video ieskats

 

Link to comment
Share on other sites

Patīk šad tad pa tv paskatīties, bet tā es no season 1 ep. 1 līdz beigām neskatītos.. diemžēl nēesmu tik ieinteresēts šini seriāla.

Toties ieklišķināšu tev ''like'' par aprakstu.

Link to comment
Share on other sites

Hauss patīk, bet. nepatīk seriāli, kuros saskatu modeli kā viss notiek - sākumā ir problēma, tad ķipa atrisinājums, tad paliek labāk, tad random paliek sūdīgāk un pēdējās minūtēs Hauss runā ar kādu cilvēku un viņš pēkšņi kko pasaka, kas ir problēma tam cilvēkam. the end. :/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×