Jump to content
Ryan Sykes

Dinamo Riga - Lokomotiv 3:1 Ldz Cup

Recommended Posts

"Dinamo" revanšējas "Lokomotiv" un iegūst kausu

 

Šodien par 2012. gada Latvijas Dzelzceļa kausa ieguvēju kļuva Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas finālā revanšējās Jaroslavļas "Lokomotiv" par vakar piedzīvoto zaudējumu – 3:1. Uzvaras vārtus guva Mārtiņš Karsums.

 

Spēli komandas sāka neveikli, bez vārtu gūšanas momentiem. Otrās minūtes otrajā sekundē vairākumu "Dinamo" sagādāja Robs Šremps, kurš centās ielauzties sāncenšu aizsardzības zonā. Taču iespēju nebija. Savukārt 12. minūtē jāglābj bija "Dinamo" vārtsargam Mārim Jučeram – viņš atvairīja 21 gadu vecā pirmās maiņas uzbrucēja Alekseja Kručiņina metienu vairākumā no tuvas distances.

 

Savukārt 15. minūtē netraucēts no vārtu priekšas jau meta "Dinamo" jaunākais pirmās maiņas pārstāvis Miks Indrašis, bet viņa raidīto ripu atvairīja "Lokomotiv" vārtsargs Vitālijs Koļesņiks. Arī nākamais moments bija mājiniekiem – Gintam Meijam neizdevās uz tukšiem vārtiem piespēlēt Andrim Džeriņam. Tādējādi pirmās 20 minūtes tika noslēgtas bez gūtiem vārtiem – 0:0.

 

Otrās trešdaļas ievadā "Lokomotiv" uzbrucējs Aleksandrs Čerņikovs cīņā ar rīdzinieku kapteini Gunti Galviņu nespēja izdarīt precīzu metienu no vārtu priekšas. Par centīgo spēli mājinieki tika atalgoti – vārtu priekšā veiksmīgi cīnījās ceturtās maiņas uzbrucējs Elvijs Biezais, "Lokomotiv" vārtos iebakstot atlēkušo ripu un 27. minūtē panākot 1:0 Rīgas "Dinamo" labā!

 

Veiksme nepameta rīdziniekus arī otrā laukuma galā – spēlējot mazākumā, vispirms Māris Jučers efektīgi tvēra ripu cimdā, bet pēcāk viņu un komandu pēc "Lokomotiv" aizsarga Jegora Jakovļeva metiena izglāba vārtu stabiņš. 37. minūtē ar aizsargu palīdzību atkal sāncenšu vārtus apsēda "Dinamo" ceturtā maiņa, taču iemeta pirmā. Piespēli no aizvārtes ar metienu tuvajā stūrī vārtu guvumā pārvērta turnīra labākais snaiperis Mārtiņš Karsums – 2:0!

 

Jau pašā noslēdzošās trešdaļas ievadā "Lokomotiv" vienus vārtus atspēlēja. Latvieša Miķeļa Rēdliha iesākto uzbrukumu ar precīzu metienu pustukšajos rīdzinieku vārtos noslēdza vairākas spēles traumas dēļ izlaidušais Niklass Hagmans – 1:2. Taču mūsu uzbrucējam rezultatīvu piespēli nepiešķīra.

 

50. minūtē "Lokomotiv" bija tuvu, lai panāktu neizšķirtu – pēc piespēles paralēli vārtiem sekoja aizsarga Sami Lepisto metiens, neapturot ripu. Pārvietoties paspēja Jučers, kurš "Dinamo" izglāba. Turklāt tūdaļ rīdzinieki atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Vairākumā bija nepieciešamas vien 17 sekundes, lai Miks Indrašis saņemtu Džeimija Džonsona piespēli pie tālā stabiņa un raidītu ripu sāncenšu vārtos – 3:1!

 

50 sekundes pirms beigām "Lokomotiv" pēc Gunāra Skvorcova noraidījuma izmantoja pusminūtes pārtraukumu (vārtsargs bija nomainīts jau iepriekš), bet atgūties nespēja. Tādējādi "Dinamo" revanšējās par vakardienas neveiksmi un kļuva par 2012. gada LDz kausa ieguvēju.

 

Par turnīra labāko vārtsargu atzina "Dinamo" pārstāvi Māri Jučeru. Tāpat vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balva palika Rīgā, jo tā pienācās Mārtiņam Karsumam. Labākā aizsarga godā cēla Ivanu Višņevski no Mitišču "Atlant", bet par labāko uzbrucēju atzina Jaroslavļas "Lokomotiv" kapteini Alekseju Kaļužniju.

 

izmantotie resursi: http://sportacentrs....v_un_iegust_kau

 

Edited by Ryan_Sykes
Link to comment
Share on other sites

ā, man vēl patika, kā pēc spēles fani izsvilpa Āboltiņu, kad viņai bija runa jārunā. :D

Jā, es jau shoutboxa rakstīju un tā rēcu. :D Pasaka, ka mūsu fani ir labākie pasaulē, bet vienalga izsvilpj. :D

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×