Jump to content
rietumbloks

Marta Īdas

Recommended Posts

Marta-idas_f62974.jpg

 

 

Par filmu

MARTA ĪDAS (2011) ir filma par politiskajām spēlītēm, shēmošanu un sekām.

Galvenajās lomās: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood

Režisors: George Clooney

Žanrs: Drāma

 

Aizraujošs stāsts par ambīcijām, uzticību, nodevību un atriebību. Filma veidota pēc populāras lugas motīviem, un tā stāsta par kādu mārketinga un publisko attiecību ģēniju (R. Goslings), kurš ir gatavs uz visu, lai palīdzētu viņa pārstāvētajam prezidenta amata kandidātam (Dž. Klūnijs) uzvarēt vēlēšanās.

 

ny6kenbu5fqioo515hxg.jpg

 

Iespaidi

 

Jau ceturto reizi režisora amatā sēdies par Holivudas ikonu sauktais aktieris Džordžs Klūnijs, kurš kopā ar partneriem - Raienu Goslingu, Filipu S. Hofmanu un Polu Džiamati - otrā kameras pusē filmā MARTA ĪDAS atspoguļo vēlēšanu patieso seju jeb aizkulises, kuru saturu zina tikai "savējie".

 

Šī filma noteikti labāk tiktu atšifrēta un ietu pie sirds otrpus okeānam, jo prezidenta vēlēšanas un priekšvēlēšanu kampaņa ASV ir liels notikums. Ja pie mums prezidenta vai citā augsta ranga amatā var iecelt ķirurgus un veiksmīgus uzņēmējus, bet par viņu personīgo šoferiem - draugus, ar kuriem iepriekšējā sestdienā pirtī tika dzerts alus -, tad ASV prezidenta kandidāti savas reklāmas (sauksim to tā) kampaņu sāk laicīgi un veic vairāku gadu garumā, iekarojot vēlētāju sirdis un pietuvojoties uzvarai kādā no štatiem, vēlāk pašās vēlēšanās. Nebīsties - lai izprastu filmu, grāds politoloģijā Tev nebūs nepieciešams.

 

aih3zjjo56znx14q5pz.jpg

 

Līdzīgi kā nesen kinoteātros izrādītajā filmā par beisbolu NAUDAS SPĒLE, arī šajā kinolentē galvenais notikums - prezidenta priekšvēlēšanas - netiek izvirzīts priekšplānā, jo uzsvars tiek likts uz savstarpējām attiecībām, cieņu, kā arī politiskajām spēlītēm, shēmošanu un sekām. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka skatītāji var viegli atgulties mīkstajos krēslos un sekot līdzi bildītēm cerībā, ka galvenā doma tiks pasniegta uz paplātes. Gluži pretēji - jātur gan acis, gan ausis vaļā un uzmanīgi jāseko līdzi pavērsieniem.

 

Filmas gaita ir diezgan ātra, jo notikumi mainās ik pēc brīža, kas palīdz noturēt uzmanību, pat neskatoties uz to, ka nākas klausīties brīžiem garos dialogos starp filmas varoņiem, starp kuriem galvenais šoreiz ir Raiens Goslings. Lai arī nedaudz traucēja citas lomas, ko Goslings šogad ir atveidojis (mierīgs, bet īstajā brīdī eksplozīvs filmā DRIVE; šarmants brunču mednieks filmā TRAKĀ, DULLĀ MĪLESTĪBA), aktieris pierāda, ka spēj būt elastīgs un iejusties atšķirīgu cilvēku ādās. Otrajā plānā savus tēlus godam atveidoja smaidīgais un mierīgais Klūnijs, profesionālais kretīns Hofmans, kā arī nebeidzamais zaudētājs Džiamati.

 

0mgpy2a2cwxp0md0ce1.jpg

 

Lai gan stāsts un sižets ir interesants, pietrūka asuma gan kopumā, gan Goslinga tēla darbībās. Šeit noteikti jāpiemin filma DRIVE, kurā Goslings dara tādas lietas, kas dažam labam pat sliktākajos sapņos nerādītos. Diemžēl nesagaidīju to brīdi, kad kādā no varoņiem izlauzīsies agresija - tiks mestas un lauztas mēbeles, papīri un tam līdzīgas aktivitātes. Tā vietā katra sāpe un pāridarījuma nokaitēšanā iztika ar diplomātisku sarunu un naidpilnu skatienu vainīgā virzienā.

 

Šo filmu var raksturot, kā gudru, domāt raisinošu, tomēr tajā pašā laikā arī pārāk mierīgu un paredzamu. Citējot paša režisora Džordža Klūnija teikto alkohola reklāmā - "No Martini, no party!", var tikai uzdot jautājumu - kur izpalika Martini?

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=McCt-_yYLpo

 

 

Izmantotie avoti: imdb.com, youtube.com un kino ziņas

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×