Jump to content
Qww

Ieteikumi PUB serverim

Recommended Posts

Diena laba! 

Salīdzinoši nesen esmu pievienojies IDenty komūnai, un nezinu par vēsturiskajām izmaiņām, kas PUBĀ ir bijušas, taču zemāk atradīsiet dažus punktus, kuri, manuprāt, ir diskusijai vērti, un varētu tikt ieviesti serverī.

Manā skatījumā daļa no ieteikumiem, kas nāks no manas puses, lielā mērā savijās kopā ar VIPU ietekmi uz serveri.

1. Scramble - es negribētu teikt, ka visu laiku tā ir, bet pēdējā laikā bieži esmu novērojis, ka serverī vienā komandā saiet labākie šāvēji, kuri iznīcina pretinieku komandu bez atbildes iespējām.

Pirmkārt, galvenokārt labākie šāvēji ir ar VIP statusu. Cik esmu dzirdējis serverī, tad VIPUS ar daudz mazāku iespēju var aizmest uz zaudējošo komandu, jo viņam vienkārši ir VIP statuss. Sekas tam, tad ir sekojošas - 1) uz zaudētāju komandu tiek pārmesti tie spēlētāji, kuriem nav VIP statuss, kas principā nekādas izmaiņas komandu nevienlīdzībā nemazina, un VIPI turpina uzdzīvot 2) tajās liktenīgajās reizēs, kad ir nostakota komanda ar VIPIEM, ir nevienmērīgs skilla sadalījums komandās, kas rezultējas ar 16:3 score 3) "cik ilgi cilvēki tad to var paciest" jeb zaudētāju komanda ātrākā tempā pamet serveri. 

Mans uzskats ir, ka VIPUS vajag apčubināt, jo viņi maksā naudu serverim, taču pārmērīga apčubināšana kaitē servera labklājībai - tātad saistībā ar scramble un VIPIEM, ieteiktu uzlikt, ka VIPUS var pārmest no vienas komandas uz otru, neskatoties uz viņu statusu.

Otrkārt, saistībā ar scramble - vajag sistēmu, kas scramble taisa balstoties uz tā brīža score spēlētājam nevis spēlētāja vispārējo ranku. Ja šāda sistēma jau ir, tad principā VIPU statuss, manuprāt, šo visu scramble salauž, jo labākos vienkārši nemet uz otru komandu.

Treškārt, vēlviens variants varētu būt ieviest !votescramble, kas ļautu servera spēlētājiem novotot par to, lai uztaisa/netaisa scramble.

2. Mapju izvēle - lielākā daļa zina, ka mapes, kuras tiek spēlētas 90% gadījumu ir mirage, dd2, un tad atlikušie 10% aiziet cache/train. Vairākas reizes esmu serverī no cilvēkiem dzirdējis, ka ir apnicis, ka šādi ir. 

Pirmkārt, mans piedāvājums ir, ka tiek saglabāta tā pati sistēma, taču ir jānospēlē divas citas mapes pirms var izvēlēties atkal top mapi, piemēram, mirage. Respektīvi - 1) Mirage -> 2) DD2 -> 3) Cache/Train (un tad mapes beigās var izvēlēties atkal mirage). Tagad ir tā, ka pēc dd2 jau atkal var paņemt mirage, kas galvenokārt tiek arī izvēlēta.

Otrkārt, Outpace šajā topicā (https://identy.lv/forum/topic/30963-pub-ieteikumi/) bija rakstījis arī sakarīgu piedāvājumu - tas tika ieviests? Kāds bija iznākums tam?

Treškārt, 1.6 laikos, kad spēlēju nu jau neeksistējošā komunā "BoxG", paši komūnas cilvēki bija izveidojuši unikālas mapes, kuras bija pieejamas tikai BoxG serverī. Šīs mapes, protams, bija arī iekļautas map poolā. Vai IDenty komunā nav neviens, kurš veido mapes, un varētu papildināt map poolu ar kaut ko "svaigu"? 

3. VIPU fīča - pēdējā lieta, ko gribēju minēt, ir par VIPU hp atgūšanu. Man personīgi ir VIPPLUS, un es šo fīču negribu, jo uzskatu, ka tas ir pārāk OP un nesabalansēti. 

Pirmkārt, ieteikums būtu vispār šo fīču izņemt, jo tas manā skatījumā ir "nedabiski", un varbūt ne tik lielā mēra, kā VIPU nemešana uz otru komandu, tas arī atstāj kaut kādu ietekmi uz servera labklājību.

Otrkārt, ja to nevēlas ņemt pavisam ārā, tad ieteiktu ieviest iespēju, ka es pats varu izlemt, vai es gribu, ka man HP nāk vai nenāk atpakaļ.

 

Foršu piektdienu,

Kjū

 

Link to comment
Share on other sites

1) Jau kādu laiciņu pa serveri iet runas par šo, ka arvien biežāk nebalancētas komandas, boomixam jau manliekas kādu mēnesi+ ik pa laikam uzrakstu par šo, bet atbildes saņemu uz visiem jautājumiem un ieteikumiem, izņemot šo. :D bet anyway varbūt vajadzētu izveidot komandu adminiem kā !scrable kur tiešām trakākajā gadijumā prost scramblo un spēlē tālāk, vai arī otrs variants kas ienāca prātā bija, ja  "x" teams uzvar kkādus pieņemsim 7 raundus pēc kārtas, un rezultāts ir 7:0 , tad automātiski serveris moš iemestu kkādu vote par to vai vajag, ja nu pieņemsim adminu nav online, vai cilvēki vienkārši negrib paši rakstīt, jo redz easy win.

b variants: izveidot kkādu teambalance ap ranking punktiem, pieņemsim ja "x" team ranking punktu balance ir kkādi 15k , otrajā pieņemsim kautkādi 30, tad loģiski vajadzētu kautkā sabalancēt, ka nevar joinot to komandu, vai tieši pārmet automātiski sistēma lai izbalancētu šo punktu skalu pa abām komandām( ideja tīri teorētiski pagaidām, negribu rakstīt 1001 vārdu eseju)

 

2) Laikam ejot diezgan pretēji sāku skatīties uz šo, kautvai pašam apnīk spēlēt pieņemsim tur 2h pēc kārtas un tikai 2mapes uz riņķi, bet atkal ir vajadzīga tauta pašā serverī, katru reizi kā nomainās uz kautkādu overpass utml. diezgan daudz reizes ir prost no 10x10 uz 5x5 vai vēl trakāk, jo tā īsti nav standarta mape, + personīgi nedomāju ka īsti kautkāda 10x10 mape izbalancēta, same as trains. Jo pārsvarā ir cilvēki kas izspēlē tikai 2mapes, kas būtu dust2/mirage un iziet ārā un tā nav problēma viņiem. Un nezinu vai vajadzētu custom mapes, vienīgais piemēram piektdienu vakaros kautkādu "pub eventu" kur spēlētu nestandarta mapes.

 

3) Lielākoties par, varbūt ne pilnībā izņemt, bet nonerfot uz kautkādu pusi, un tad skatīties, jo šobrīd +15hp ir diezgan daudz, īpaši talants pubos.  Kautkad sen ar boomixu runājām, par "komplektē savu vipu" , jo katram viedoklis ir savs, ar šo būtu vismaz visiem labi, jo katrs varētu salikt kā grib, varbūt pat lētāk utml. ja kāds baigi grib.

ganjau editošu, ja vēl kkas uznāks prātā.

Link to comment
Share on other sites

Par mapēm - pats gribētu, lai mainītos ar nestandarta, kaut vai vecās operāciju mapes and shit, kas bija reāli fun, bet reālistiski viņas netiek spēlētas, nu neko darīt. Outpace ir laba ideja par "eventiem", varbūt tas varētu strādāt, varbūt ne, pirms nepamēģinās - nezinās, bet pievienot map pool kaut ko fresh būtībā izskatās bezjēdzīgi.

Salikt savu vip feature set would be pretty damn insane. Pats labi zinu cilvēkus, kas no features paņemtu tikai un vienīgi servera slotu, piemēram.

Link to comment
Share on other sites

1) @Outpace Vai adminiem tagad nav iespēja noscramblot komandas? Manuprāt, daļa no problēmas tiktu novērsta, ja admini uzņemtos iniciatīvu un šādus scramble palaistu jau tagad. Vienīgi rodas papildus jautājums - vai uz vipiem šie piespiedu scramble strādātu. :PepeSink:

Kopumā - manuprāt, mēs visi gribam, lai serveris pēc iespējas labāk funkcionētu, tāpēc adminiem/owneriem ir jānonāk pie gala lēmuma, ko ar šo jautājumu darīt.

2) Nereklamēšu otru LV CS:GO serveri, bet 1) tajā serverī mapes automātiski nomainās bez iespējas votot, 2) map poolā ir visas mapes, taču 3) tauta konstanti ir augsta. Mana hipotēze ir, tāpēc ka IDentijā lielākoties ir mirage/dd2, tad ir izveidojies paradums spēlēt tikai šīs mapes, kamēr "nestandarta" mapes nav pierasts spēlēt, un attiecīgi mazina cilvēku skaitu serverī. Tā trešā mape, ko var spēlēt, manuprāt, ir tas virziens, kurā būtu jāiet, jo tas paplašinātu spēlējamo mapju poolu, un mazinātu šo barjeru starp standarta/nestandarta mapēm.

Eventu diena izklausās kruti, un atbalstu šādas idejas realizēšanu. 

3) "Sakomplektē savu VIP" - klau, not bad mārketings. Šī ideja man patīk, un esmu tikai par tādas ieviešanu. 

 

Cieņā,

Kjū

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×