Jump to content
akka

Autovadītāja tiesības

tiesības  

274 members have voted

  1. 1. vai Tev ir autovadītāja tiesības?


This poll is closed to new votes


Recommended Posts

topiks pa lielam lai padalītos ar informāciju un savu piedzīvoto pieredzi tiesību likšanas procesā, katrs var izteikties kā viņam gāja, cik ilgu laiku prasīja, kādi plusi, kādi mīnusi, kas sanāca, kas nē un tad jā, paskatīsimies cik radoši esam. 

Es sāku 18 gados ( mamma sponsorēja ), bet motivācijas trūkuma dēļ es vienkārši viņu nepabeidzu, nereāli sagruzījos par to tieši 3 gadus vēlāk kad liku vēlreiz, bet netiku pat līdz braukšanām ( motivācija pazuda atkal )  .. tad 2019. gada sākumā izdomāju, ka tomēr vēlos iegūt tiesības, sarunāju vienu čubriku no darba, lai nav garlaicīgi solo atsēdēt "lekcijas" JĀ, toreiz bija jāsēž klātienē .. ( haļavščiki visi kam online tas tagad notiek, iesaku izmantot!!!! ) tad februārī sāku un spīdranojot maijā ieguvu savu autovadītāja apliecību, kad tiesības kabatā, tad uzreiz tik daudz iespēju atverās .. aizvest boomixu līdz random mežam un uzfilmēt snapu, būt taksistam un vest ģimenes locekļus, draugus no punkta A - Z un vēl citas foršas ekstras, bet visforšākā tā, ka tad kad pilnībā nav ko darīt - iesēdies mašīnā, uzgriez mūziku un brauc taisni + taisi snapu, relaxing.

cheers

 

Link to comment
Share on other sites

Es "liku" tiesības 3 gadus. Un tā diezgan normāli sanāca pavilkt gumiju...

Pieteicu baltās tiesības, tad gadu nostaigāju vienkārši tāpat (plusiņš bija, ka uz veikalu nevajadzēja ņemt līdzi pasi, kad vajadzēja pirkt kaut ko grādīgu). Tad vienu dienu izdomāju, ka beidzot varētu nolikt teoriju. Pieteicu teorijas testu, uzreiz nopirku aplikāciju telefonā, 3 nedēļu laikā izzubrījos. Aplikāciju vēru vaļā visos iespējamajos brīvajos brīžos. Noliku ar pirmo.

Atkal pagāja gads, Ziemassvētkos uzdāvināja naudu pāris braukšanas stundām. Laikam kaut kā 'nomotivēja' un uzreiz lejupielādēju autoskolas aplikāciju telefonā, kādas 3-4 nedēļas gaidīju, kad parādīsies kāds instruktors manā rajonā. Pirms pirmās braukšanas stundas drebēju kā apšu lapa, jo man ir bail no ceļiem, un no braukšanas ne mazākās sajēgas, jo pirmā stunda sākas uz ielas, kur brauc mašīnas - šeit UK nav tāda treniņu plača (vismaz Daugavpilī bija tāds). Fast forward 10 mēneši (neskaitot 1 mēnesi atvaļinājuma) un tiesības kabatā. Varbūt būtu bijis ātrāk, bet es nejutos tik pārliecināta, lai liktu testu, kaut arī instruktors jau laiciņu iedrošināja.

Tajā periodā es laikam tik vien kā skatījos, kā citi cilvēki liek izmēģinājuma eksāmenus. Plus mīnuss samācījos no citu kļūdām, varbūt tas arī palīdzēja. 

Link to comment
Share on other sites

Es uzsāku  likt tiesības lidz mani notureja un man uzlika 280e sodu nu tas bija 2019 gadā ;D ne nu pec tam tpt turpinaju bez pabraukat un tad izlemu ka nu vajag vinas nolikt gadijumam lai nu nebutu nekadu problemu jo nu es neesmu tads kuram nauda butu galigi vienalga un tā tērētos tpc ja, biju domajis ka tas ir gruti nolikt viņas bet nu izradījas ka tas bīja parāk elementāri, problematiski bija tas ka es sasteidzu ar to teoriju ka nu ja skolas eksamenu noliec tad ir 3 gadi laiks nolikt tiesibas bet kad es skolu noliku tad nakamaja diena es ari noliku tēorijas eksāmenu un tad samazinajas laiks uz gadu, trapijas tā ka es noguleju jeb noslinkoju lidz pēdējam brīdim visu jo savadak butu viss jāsāk no jauna un tas bija viss bedīgākais bet nu ja godīgi neklausaties ko citi saka no malas ka ķipa esot grūti nolikt viņas, taā galīgi nav ja jūs paši koncentrējaties uz to, galvenais nu neklausities ko citi stāsta savadak jus saklausīties un domāsiet par to kāds ir teicis kāds cits un tad gan liksies smagi. Ne nu es novelu jebkuram cilvekam kas liek viņas un lai ari noliek nevis padodās!

Link to comment
Share on other sites

Tiesības dabuju mēnesi vēlak pēc 18.dzimšanas dienas, dēļ covid delay. Ar teorijas eksāmenu problēmu nebija, dienu pirms izgāju cauri CSDD pāris padsmit reizes, noliku uz 30/30. Pāris reizes izbraucu savā pilsēta un tad jau tiku līdz pilsētai, kurā liku tiesības - Talsi. Pēc ceturtās reizes Talsos, pierakstīju sevi eksāmenam. Figūrās viss bija normāli, toties kļūda bija apgriešanās pretēja virzienā pilsētā - pirmo reizi bišk aizrijos un iepisu apmalē, bet otrajā reizē viss izgāja kā vajag. Toties eksaminātors baigais opaps bija, nepārtraukti runāja un, manuprāt, cilvēks kuru viegli ir emocionāli ietekmēt/nostressot, būtu izkritis tikai un vienīgi dēļ eksaminātora. Proti, uztraukums bija, bet tagad atskatoties uz to atpakaļ, nemaz nebija tik traki.

Link to comment
Share on other sites

autovadītāja apliecību dabūju sen un tad smējos par akku, ka viņš nevar saņemties un nolikt. :(

mana pieredze bija diezgan vienkārša - skolas eksāmens un kursi izi, valsts teorija izi, braukšana izi. tikai autoskolas braukšanas instruktors bija baigais krāns un šmauca naudu visu laiku, ķip par figūrām extra jāmaksā utml. Anyway, arī autoskola ar dokumentiem man laikus nesakārtoja, līdz ar to uz braukšanas eksāmenu netiku tad, kad gribēju, bet 2 nedēļas vēlāk, uzreiz pēc jaunā gada.

since then - rollin the streets.

 

Tiem, kas pašreiz mācās, iesaku paskatīties Burnicki, viņam ir ļoooti labi video un video apmācības. :)

https://www.youtube.com/channel/UCxLVx2TEFMfxDEk0zu7MfXw

Link to comment
Share on other sites

lieku jau kopš 2019. oktobra. Vēl 1.5-2 gadi priekšā. ko likt. Vajag CSDD teorijas exam nolikt, bet no sākuma naudu braukšanām jāpiekrāj, kā arī tā visa covid huiņa jāpārdzīvo, lai var ņemt tās braukšanas.

Link to comment
Share on other sites

Autoskolas teoriju pavadīju smejoties ar brālēnu (pilnīgi neko neiemācījos). Teoriju nokārtot bija viegli gan autoskolā, gan CSDD (visu vajadzīgo iemācījos vienkārši pildot online testus, brīvajā laikā). Braucot ar instruktoru vienkārši randomā apkārt braukāju - skatījos ralliju instruktora telefonā. CSDD braukšanas eksāmens bija daudz vieglāks nekā es domāju - eksaminators iesēdās mašīnā un uzdeva 2 vienkāršus jautājumus( par stāvbremzi un tālajām gaismām), pēc tam tikai deva norādījumu, kur braukt. Figūras arī uzreiz nokārtoju, bet braucot pa pilsētu braucu vienkārši čilojot un pat nepamanīju, ka jau pienāca brīdis, kad eksaminators saka, ka jādodas uz CSDD pa sevis izvēlētu maršrutu. Pie paša CSDD jau paziņoja, ka esmu nokārtojis eksāmenu bez aizrādījumiem, tāpēc uzreiz gāju sataisīt autovadītāja tiesības. Pēc tiesību iegūšanas, uz reiz no CSDD, vālēju ar savu mersi visiem lielīties, ka nokārtoju (prieki bija tik lieli, ka aizmirsu ieslēgt gaismas -_-). Kopumā nav sarežģīti, bet esmu dzirdējis par gadījumiem, ka kārto eksāmenu astoņas reizes.

Link to comment
Share on other sites

Tiesības sāku likt aizpagāšgad, septembrī, braukšanas pārsvarā notika pa Jēkapbili, autoskola pati arī bija no Jēkabpils, varbūt kāds zin, vai pats ir licis - "Kadri", tā tas vilkās līdz pagāšā gada decembrim, kad beidzot 29. decembrī noliku teoriju ar pirmo un braukšanu arī. Pa lielam pa to laiku gāja interesanti, viss ievilkās dēļ covid, un minimāli dēļ instruktora, pus gadu nevarēja pirmo palīdzību sakārtot. 27. Decembrī biju paņēmis pēdējo braukšanu pirms eksāmena, bet pirms braukšanas uzzināju ka autoskolas vadītājs ir miris, kurš pasniedza braukšanas/teoriju, bija diezgan dīvaina braukšana pie cita instruktora, jo instruktors bija tiešām foršs, bieži vien ar viņu varēja pajokot, parunāt arī par nopietnām lietām... Katrā ziņā paldies viņam par visu.. Pats esmu diezgan laimīgs ka noliku eksāmenu, vismaz par godu viņam. 

Link to comment
Share on other sites

Es tiesības uzsāku likt 2015. gadā ( Ja nemaldos, tad jūlijā), tuvojās man 18 un vecāki man piedāvāja variantu, vai nu tu vēlies, ka mēs tev apmaksājam tiesības vai uzrīkojam tev dzimšanas ballīti. Protams, bez nekādas otrās domāšanas izvēlējos tiesības, jo patēvs man mācīja braukt ar mašīnu jau kopš 12 gadiem un pirmo reizi, kad apsēdos pie stūres, tad nevarēju vien sagaidīt to dienu, kad saņemšu tiesības.  Tad arī sākās autoskola jūlijā un pasniedzējs bija lāga čalis, vārdā Arnolds. Neteikšu, ka teorijā krāpos, bet pāris reizes panāca pašmaukties testos. Autoskolas apmeklēšanas momentā, man laukos bija prieka māšīna ar kuru centos papildus ''apgūt'' prasmes jeb likt māsai sēdēt blakus un ''papontot'' kā māku gonkot. Kādas pāris reizes gandrīz sanāca paķert grāvjus un tā arī Ieva vairs nekāpa man blakus (Nesaprotu kāpēc, neviens tak nenomira). Labākais moments ko atceros no autoskolas bija, kad liku eksāmenu. Biju vismaz ticis 1/3  no jautājumiem un pasniedzējs vaicāja, ''Nu , Stalone. Kā mājās testi gāja?'' Es lepni atbildēju, ''Pēdējās 3 reizes pa 0' lēm, labi, pēdējā testā 1 kļūda bija''. Un viņš uzreiz man pateica, ''Par to, ka godīgi atbildēji, nāc saņem papīru''. Tad tā arī to eksāmenu neizpildīju un autoskolu biju nokārtojis. 

Braukšanas bija kā braukšanas, protams, caur ģimenes draugiem.  Rezultātā, bija kādas pāris braukšanas jāizbrauc un jau tiku pie eksāmena. Tāda man bija pieredze saņemt tiesības. 

 

Link to comment
Share on other sites

2014. gadā sāku likt tiesības, prims paliek 18 gadi. Sāku likt, jo bija izdevība pa lēto. Viss apstājās, jo pa lēto bija teorija, braukšanām nauda nebija, kā nekā vidusskolnieks bez darba. Pēc tam 2015. gadā, bija darbs un domāju, nu jāmēģina atkal. Ar klasesbiedreni aizgājām uz mustangu, manuprāt sliktākā izvēle dzīvē, teoriju nevarēju nolikt, bet braukšanās instruktors dzina uz eksāmenu. Pa cik teoriju nevarēju nolikt, nofoldoju visas tiesības. Klasesbiedrene arī nofoldoja :choko:

Tad pienaca skaistais 2018.gads, iestajos jaunā autoskolā. Izsēdēju teoriju, aizgāju pie instruktora, kurš pateica, ka vairāk par obligātajām man neļaus braukt. Tā nu noliku CSDD eksāmenu un braukšanas eksāmenu ar pirmo un 2018.gada februāri tiesības bija rokās. Divi gadi vēlāk un man ir savs aibibī un uz ielām uzmanās no manis.

 

Un jā, tiesības man aizņēma 4 gadus :chokovisslabi:

Link to comment
Share on other sites

Liku uzreiz kad palika 18, ieberzos ar autoskolu, braukšanās slauca naudu normāli un tā arī nepabeidzu. Paņēmu pauzi, pēc gada atkal iestājos, izgāju teoriju un laika trūkuma dēļ atkal nācās pārtraukt. Vēlāk aizbraucu uz Zviedriju strādāt, sapratu, ka vajag tiesības, bija izdevīga cena un nopirku. 4 gadus jau nav problēmas bijušas ar to. Pa Latviju problēmu nav. Bet nu ir plānā kaut kad nokārtot tās tiesības, lai ir. 

Link to comment
Share on other sites

Autoskola pa pusei bija pālī, pa pusei guļot, teoriju autoskolā noliku, braukšanu arī ( tikai 2 kaķi un 3 riteņbraucēji pagadijās uz ceļa), csdd teorija ideāli, braukšana ar otro piegājienu 10 minūtēs, tā vēl jau šobaltdien braukāju mammas vāģī kā lielais

Link to comment
Share on other sites

On 1/27/2021 at 1:11 AM, Kanepis. said:

Es tiesības uzsāku likt 2015. gadā ( Ja nemaldos, tad jūlijā), tuvojās man 18 un vecāki man piedāvāja variantu, vai nu tu vēlies, ka mēs tev apmaksājam tiesības vai uzrīkojam tev dzimšanas ballīti. Protams, bez nekādas otrās domāšanas izvēlējos tiesības, jo patēvs man mācīja braukt ar mašīnu jau kopš 12 gadiem un pirmo reizi, kad apsēdos pie stūres, tad nevarēju vien sagaidīt to dienu, kad saņemšu tiesības.  Tad arī sākās autoskola jūlijā un pasniedzējs bija lāga čalis, vārdā Arnolds. Neteikšu, ka teorijā krāpos, bet pāris reizes panāca pašmaukties testos. Autoskolas apmeklēšanas momentā, man laukos bija prieka māšīna ar kuru centos papildus ''apgūt'' prasmes jeb likt māsai sēdēt blakus un ''papontot'' kā māku gonkot. Kādas pāris reizes gandrīz sanāca paķert grāvjus un tā arī Ieva vairs nekāpa man blakus (Nesaprotu kāpēc, neviens tak nenomira). Labākais moments ko atceros no autoskolas bija, kad liku eksāmenu. Biju vismaz ticis 1/3  no jautājumiem un pasniedzējs vaicāja, ''Nu , Stalone. Kā mājās testi gāja?'' Es lepni atbildēju, ''Pēdējās 3 reizes pa 0' lēm, labi, pēdējā testā 1 kļūda bija''. Un viņš uzreiz man pateica, ''Par to, ka godīgi atbildēji, nāc saņem papīru''. Tad tā arī to eksāmenu neizpildīju un autoskolu biju nokārtojis. 

Braukšanas bija kā braukšanas, protams, caur ģimenes draugiem.  Rezultātā, bija kādas pāris braukšanas jāizbrauc un jau tiku pie eksāmena. Tāda man bija pieredze saņemt tiesības. 

 

Aha, man vēl ir bilde, kur ar visām tiesībām gràvi atradi un , protams, atkal blakus sēdēju tikai es :DDDD

Tiesibas saku likt pirms 18.gadu dzimpuka, novembri palika 18., decembri palaida uz eksi- ziemassvetku laika nevienam neiesaku likt tiesibas, miljons tauta, visi brauc un iet kaa grib, cilveks iet pari ielai, kur nav atlauts, tas instruktors man saka dirst, ka laižu viņu pari, man tads- ko man vinu nobraukt? krc, pirmaja brauksana izkritu stulba krustojuma (tas noteikti nepierada, ka braucu sliktak, saderu, ka braucu labak neka puse no jums :)), otro reizi liku 2.janvari, neviena cilveka un masinas, bija jabrauc visas 45min, bet nu tik iiiz bija. Un jaaa, tiesibas man jau 4 gadus :ez: 
nekas intersants, bet esmu dzirdejusi cik briesmigi ir likt riga, ka skolas eksamens esot grutaks neka csdd, nerunajot vel par brauksanu izmaksam kas ir psc... ja negribat cakareties- brauc likt citur nevis riga, tici man, pa rigu iemacisies braukt tik un taaa. (jo visi doma, ka ja liksot riga, zbis brauksot pa rigu, kas nemaz ta nav, lielaka dala tpt nejedz braukt :D )

 

Link to comment
Share on other sites

Tiesības nokārtoju 3gadus atpakaļ. Uz 18 gadiem nesanāca, jo finansiāli biju galīgā dirsā.

Sāku iet kopā ar bratanu vienā reizē likt. 

Sanāca, ka padirsu naudu, "maku ar to saturu iekšā" un bija jāatliek uz pāris mēnešiem, bet tad no zila gaisa uzradās kaimiņš " atlidoja no Zviedrijas" un aizšāva 450.

Aizgāju par visu nometu skanošo un izdarīju visu līdz galam.

skolas eksāmens - ez

csdd terorija - 1kļūda

csdd braukšana - ilga 30min, sooo nebija tik grūti. tiesību bildē izskatās itkā būtu heroīnu sarijies dažreiz bail, ka atpurēs un  neatpazīs. :Pepehappy:

Link to comment
Share on other sites

Nokārtoju jau 2016. gadā, bez liekām problēmām. Visi eksāmeni ar pirmo un bez kļūdām, pie braukšanas eksāmena tiku pēc 4 apmācību braukšanām, jo instruktors teica, ka nav jēgas mani marinēt par velti. Kopš tā laika nomainītas 3 automašīnas un joprojām nav neviena soda.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×