Jump to content
Qww

Idejas PC buildiem

Recommended Posts

Labsvakars! 

Ir radusies interese uzbūvēt jaunu Gaming PC, jo esošais savu laiku būs nokalpojis (~6 gadi laikam būs pagājuši). No datoru sastāvdaļām zinu tik daudz, kas ir GPU, CPU utt, bet kas katrā sastāvdaļā skaitās optimālākais risinājums - no idea. Tāpēc vēršos šeit, lai saprastu, ko budžeta ietvaros var uzbūvēt, vai arī, kas veikalos no gataviem PC ir ņemams variants.

Budžets - 900 EUR - 1400 EUR

Primārās vēlmes - 

1. Lai IDenty pubā ar vēl augstāku FPS varu spēlēt :FeelsLoveMan:

2. Pēc pāris mēnešiem, kad Cyberpunks būs maksimāli izskausts no bugiem, lai to varu izbaudīt.

3. Lai nākamos 5 gadus spēj lādzīgi šancēt.

 

Pašreizējā kaste - 

Intel i5-4460 3.20Ghz

RAM – 8gb

NVIDIA GeForce GTX 960

ASRock B85M-DGS

SSD 120gb

HDD ~1TB

 

Cieņā,

Kjū

Link to comment
Share on other sites

Pareizi ir, ka pirkt tagad vēl nevajag, kāds brīdis jāgaida.

Bet, tas netraucē taisīt pērkamo sarakstu jau tagad, un skatīties, vai neiebrauksi kādā bottleneck.

 

In any case, būvējot jaunu kompi, vispirms izdomā, vai gribi pilnīgi visu no nulles salikt kopā, vai arī izmantosi kaut ko no jau esošā. Piemēram izmantojot jau esošo case un storage jau atļaus bik vairāk ielikt procī un videnē. Neuzrakstīji kāda barošana Tev ir, līdz ar to nevar saprast, vai ar to pietiks, vai arī ar jaunām komponentēm vajadzēs jaudīgāku. Un nekad nevajadzētu 

Būtībā vajadzētu skatīties uz Ryzen proci, ātru ramu uz 16G, atbilstošu plati, kura nav no dārgākā gala, un atlikušo ielikt GPU (atkarīgs arī no tā, uz kāda monitora lietosi). Cik naudas ieliksi CPU vs GPU ir atkarīgs no tā, ko spēlēsi, bet ja jau pieminēji cyberpunk, tad droši vien csgo nebūs vienīgais, tad lielāka uzmanība jāpievērš tieši GPU.

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu, jā. Pašlaik cenas ir uzkāpušās pat līdz 100%. Kad nokritīsies, iesaku arī ieskatīties intel prcesorus. Var atrast tādus kuri ir labāki un lētāki par Ryzen pročiem. Ja nav steigas vari vēl pagaidīt kamēr RTX 30 sērijas GPU cenas nostabilizēsies, AMD gpu neiesaku ņemt.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×