Jump to content
boomix

Kā covid iespaidojis IDentiešu dzīves

Recommended Posts

Hello

Jau kā pēc topika nosaukuma saprotam, pastāstat kā covid ir iespaidojis jūsu ikdienas, dzīvi, kas izmainījies šo mēnešu laikā. Tīri interesanti būtu palasīt cilvēku stāstus.

Link to comment
Share on other sites

psiholoģijas stundā bija jāraksta eseja par šo tēmu, tapēc varu mazu TL;DR - iemācījos labāk plānot savu laiku, sakarā ar attālinātajām mācībām, kā arī vairāk disciplīna, jo gulta blakus, kamēr mācies matemātiku. Dzīve overall kļuva lēnāka, garlaicīgāka... pašam negribējās apdraudēt veselību tātad nācās sēdēt mājās, kā arī tas nozīmēja, ka vairs nevarēju pilnvērtot savu hobiju - doties uz svaruzāli :(. Toties COVID arī bija plusi, sēžōt mājās varēju vairāk laika pievērst mācībām un uzlabot sekmes, kā arī iepazīt/pilnveidot pats sevi.

Link to comment
Share on other sites

1) Vairs neeju uz ofisu, produktivitāte samazinājusies, īsti nevar saprast kas par nedēļas dienu.

2) Ejot uz kaut kādu veikalu ar sejas masku, un mēģinot max izvairīties no cilvēkiem, esmu sapratis kādā dirsā mēs reāli esam kā sabiedrība. Jo cik reāli sarežģīti ir pareizi uzvilkt masku, un viņu reāli arī lietot kā nākas, nevis vilkt nost katru momentu. Iekāp autobusā un pavēro cilvēkus - pie iekāpšanas lielākajai daļai ir kaut kā uzvilkta maska, un kā piemet dirsu, tā maska pazūd.

3) Man ar naudu jau tā nav problēmu, bet pēdējos mēnešos iekrājumi palielinājušies daudz vairāk nekā parasti - atmetam ēšanu ārpus mājas, lielākoties alkoholu, citas random izklaides.

 

Other than that, man ir paveicies, jo ir darbs, kuru varu darīt no jebkuras vietas pasaulē kur ir internets.

Link to comment
Share on other sites

Pat nevaru pateikt, vai COVID19 ir īsti iespaidojis manu dzīvi. Varbūt minimāli.

Plusi:

+ Mazāks naudas patēriņš;

+ Sāku biežāk gatavot ēdienu mājās, kā arī sāku vairāk gatavot kaut ko jaunu;

+ Mazāk tautas uz ielas / transportā, gandrīz visi iet viens otram apkārt, kas man, kā introvertam ļoti patīk;

+ Saīsināts darba laiks;

+ Šajā gadā neesmu saaukstējusies vai saslimusi ar kādu citu elpceļu slimību (tam es laikam pateikšos maskai), jo iepriekšējos gadus slimoju uz urrā;

+ Šis periods ir man atvēris acis un parādījis, cik ļoti cilvēki var būt aprobežoti 

 

Mīnusi:

- Nesatiku savu ģimeni un kaķi;

- Nevar normāli ceļot, jātupj karantīnā un tā tālāk.

 

Link to comment
Share on other sites

patīk mācīties no mājām, jo vienmēr besis bija braukt no rīta uz uni, a tagad piecelies, mierīgi uztaisi kafiju un klausies savu lekciju. Bet mīnusi laikam vairāk nekā plusi šajā situācijā. Baigais besis mājās un garlaicība, liekas, ka esmu palikusi slinkāka nekā biju :D un laikam vislielākais mīnuss ir ceļošana -  kā jau daži zina esmu "aizsūtījusi trimdā" savu draugu Kappa, divus mēnešus neesam tikušies un nezinam vai vispār līdz jaunajam gadam tiksimies  PepeHands

Link to comment
Share on other sites

Covids ir interesanta lieta, pa cik esmu vienkārša ofisa žurka, ikdienas dzīvē man tas īsti neko nav mainījis. Kā cilvēkam kurš pirms covida bieži negāja ārā no mājas, es pat nevaru pateikt baigos mīnusis. :choko:

Priekš manis tikai plusi, vairāk esmu sākusi dabu izbaudīt, mazāk apmeklēju veikalus, pirmajā vilnī labi arī notusēju pie datora un citēju '' Covids ir izcils attaisnojums neapmeklēt pasākumus, kurus negribu apmeklēt''

Garlaicīgu dzīvi govids nespēj ietekmēt... :PepeHeart:

 

Link to comment
Share on other sites

- produktivitāte

- gym, but at least, var majas pavingrot

- motivacijas zudums

+ nauda (varbut xd) 

+ laiks

besi attalinati stradat, gadas ari tadas dienas, kad vispar to pc nesledzu ieksa. klatiene vismaz rodas disciplinas sajuta, jo nav citas izveles ko darit, ka tikai stradat (nu un mosh soc tiklos nedaudz pasedet pauzes :D). Bet pirmie 3 menesi bija produktivi un ari brivaja laika turpinaju patstavigi "studet" savu profesiju, bet nu tagad it is what it is, nedaudz heavy shit prieks manis.. 

Link to comment
Share on other sites

Strādāju ne no mājām, pēdējās dienās sāku klepot ahuetj, mugura sāp, viss slikti - laikam beidzot pienācis mans laiks iet viņsaulē, uz slimìbas lapas iet negribu, jo neesmu pussijs , bet varbūt tomēr mazliet. Laikam beidzot sasniedzis esmu savu mērķi saslimt ar covidu. Still esmu vepris un pēc piektdienām dīvainā veidā pamostos random Latvijas vietās ar melnu bildi. Ceru nodzīvot līdz pensijai, lai feņā varētu griezt apikus katru dienu.

P.S. Man garšo roltoni.

P.s.s. Uzzinot to ka ilzhuxam ir draugs liek man visu laiku pirms gulētiešanas dzert tosolu. gg 

Edited by Hazzelis
Link to comment
Share on other sites

laikam mazās pilsētās šis ir mazāk aktuāli, bet tā pa lielam nekas nav mainījies, tikai tik cik maska jāuzvelk šad tad ... 

vispār atcerējos vienu mīnusu, spēlēt boulingu ir ļoti grūti ar masku un jā .. sanāk zaudēt .. meitenei ... bet other than that - nekas traks, chillin' 

Link to comment
Share on other sites

Covid ir atņēmis visu, tas ir dejošanu. Bez tā nevar izdzīvot. Var vienreiz nedēļā aiziet pahaltūrēt un satikt darba kolēģus.

Vienā no jelgavas boulingiem nevajag vilkt maskas un tas ir dope

Screenshot_19.png

Screenshot_16.png

Link to comment
Share on other sites

- Mentālā veselība.

Motivācija pazuda, skolai pievērsties ir ļoti grūti, piespiedu kārtā jāpavada vairāk laika ar toksiskiem cilvēkiem. Lai dabūtu kaut kādu devu serotonīna, pievērsos sliktām lietām. 

Plusu, manuprāt, nav.

Link to comment
Share on other sites

Te citiem mentālā veselība mīnusos iet, es toties beidzot sāku savu savest kārtībā.

Pirmajā lockdownā attālinātā mācīšanās bija parodija par mācībām, tāpēc tas man iemācīja būt vairāk patstāvīgākam, pareizāk organizēt laiku. Šobrīd ļoti priecājos, ka šoreiz valdība ļauj praktiskajām nodarbībām notikt klātienē, ko es redzu kā lielu plusu sevis maksimālai pilnveidošanai. 

Baigi nepārdzīvoju, ka bāri, izklaides vietas ciet, vienmēr var atrast citus veidus kā labi pavadīt laiku, sāku vairāk būt pie dabas, izstaigāju Jelgavu, ko nebiju darījis gadus 10, izrādās, ka tik daudz kas ir mainījies pa šo laiku. 

Vienīgais mīnuss, ka māsa visu laiku mājās un krīt uz nerviem vairāk kā jebkad, bet visādi citādi, šķiet, ka covids īsti nav manu dzīvi negatīvi ietekmējis, jo par laimi arī neviens tuvinieks nav saslimis

Link to comment
Share on other sites

Lasot citu komentārus gribas spriest, ka visi ārpus Latvijas, jo cik esmu novērojis, ne lielveikalos, ne pārējās vietās, kur eju neviens burtiski nevelkā maskas - burtiski( Jelgava/Bauska/Rīga/Ozolnieki). 

Vai stipri, kas ir mainījies? Galīgi nē, jo tāds kā kovids ir tikai morāls vīruss, kas bija jāpārdzīvo pirms prezidentu vēlēšanām *trampam nekas nesanāca. 

Uznāks mīnuss ārā un viss aizmirsīsies. 

Link to comment
Share on other sites

Palielam nekā..Uz klubiem, bāriem u.t.t negāju arī līdz šim

+ retāk iet uz veikalu, ietaupās nauda

+maska netraucē dzīvot un Gobzems ir lohs

+cenšos nedrūzmēties

+Ir saprasts cik daudz draugu ir patiesībā lohi un, ka izglītība daudz ko spēlē cilvēka dzīvē

-Nenotiek pāris pasākumi kas interesētu

- nedaudz samazinājušies ienākumi.

- Tiešām zinu cilvēkus, kas strādā NVD, cilvēkus kas ir saslimuši, kā arī kas miruši, nekas uzjautrinošs tas nav nogalināt savu omīti

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×