Jump to content
Arcca

Conversation starter #4

Recommended Posts

Pēc populāra pieprasījuma (2 cilvēki ieminējās), atgriežam pie dzīvības "conversation starters".

Links uz iepriekšējo topiku - https://identy.lv/forum/topic/26663-conversation-starter-3/

 

Šis gan būs nedaudz citādāk, un es ceru, ka vismaz kaut kādā veidā sanāks diskusija, nevis vienpusējs viedoklis visiem klātesošajiem. Ienāca prātā ideja nedaudz parunāt par laiku kā konceptu kā tādu.

 

Jautājums tīri vienkāršs, bet būs par ko padomāt. Un topikā zemāk lūgums mēģināt izklāstīt savu domu gājienu.

 

Laiks ir vispārēja, nemainīga, mūžīgi eksistējoša konstante (līdzīgi kā telpa, kurā atrodamies), ko mēs, kā cilvēki, esam "atklājuši", un kādā vēstures brīdī sākuši izmantot, lai "sinhronizētos" ar pārējiem cilvēkiem uz šīs zemes?

Vai arī laiks ir vienkārši koncepts, ko mēs kā cilvēki esam izgrudojuši, lai labāk izprastu un spētu paskaidrot pasauli sev apkārt, līdzīgi kā ar matemātiku un fiziku?

Edited by Arcca
Link to comment
Share on other sites

Laiks ir tikai prāta sekvence,  ko nevar nedz nomērīt, nedz precīzi noteikt. (kad mēs esam priecīgi laiks skrien, kad bēdīgi, laiks velkas, tapat ,kad kaut ko gaidam, vai tieši negribas sagaidīt),bet tas palīdz mums būt punktuālākiem mūsdienu sistēmā.
atbildēšu arī uz Valtera jautājumu.. Laiks pieder tiem,  kam pieder nauda. Bet visi pārejie - pieder pie naudas, tāpēc varētu arī teikt, ka laiks pieder naudai.
Mēs pārdodam savu laiku pretī saņemot bezvērtīgu papīru.. Mēs ieguldām savu enerģiju darbā, bet naudai nav vertības.. Jo 50.000$ kādam ir vienas peles klikšķa attālumā.  Printers tik uzpšpļauj uz lapas.. un lūk, gandrīz visu problēmu, naida un greizsirdības cēlonis ir gatavs.

(nebūtu laika - nebūtu sistēmas)

btw, ļoti grūti izskaidrot savas domas, jo kā mēs zinām arī valoda nav pilnvērtīga, mēs neko nevaram zināt konkrēti, viss tiek pielīdzināts citam... emocijas, krāsas u.c.
 

Link to comment
Share on other sites

Būsim godīgi, šis temats man liekas nesaprotams, kādēļ būtu jādiskutē par ko šādu. Tomēr pārlasot jautājumus, veidojās sava veida burvība.

Sākumā jāsaprot, kas ir laiks. Pagātne pret šo bridi vai nākotne. Kas tāds, kas bijis. Kas tāds, kas būs. Tad pieņemot to, kam vajag zināt kas noticis pagātnē, kas notiks nākotnē-Cilvēks! Cilvēks, kurš baidās no nezināmā, cenšas laiku iepazīt, iegrožot, lai mazinātu bailes.

Kad sākās laiks? Laiks sākās no 1. simtdaļas. Cik svarīgs jautājums šis bija, nezinu.

Kad beigsies laiks? Laiks beigsies tajā brīdī, kad to beigs skaitīt.

Filozofēt var ilgi par šādiem tematiem, kur galvenais temats ir kas cits. (laika vietā cilvēks)

Vēlētos akcentēt laiku, kuru mēs nepelnīti atstājam novārtā, nevis vecākais brālis pagātne.. Pat ne mistiskais brālēns nākotne.. Tagadne! Tagadne ir tā ko mēs nejūtam kā laiku, to kuru mēs ignorējām, jo pievēršam pārlieku lielu uzmanību nākotnei un pagātnei. Pagātnē skatāmies, ar domu, būsim labāki nākotnē. Nē. 

Īsāk sakot, 2 skaņdarbi, kuri uzburtu ainiņu par laika tematiem:

Spoiler

 

Abi autori ir smēlušies viens no otra laika gaitā, novērtē filozofu darbu, iekļāvuši savā mākslā darbu - plašākai publikai no tumsas.

Paco.

Edited by Paco
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×