Jump to content
Arcca

Conversation starter #2

Recommended Posts

kā man mamma bērnībā sacīja: "pa vienu ausi iekšā, pa otru ārā"". 

manuprāt tieši tas ir iemācīties "neko", bet palaist visu garām.

Link to comment
Share on other sites

Nē. Mācīties nenozīmē, ka tev tieši ir jāmācās kaut kas, lai būtu gudrāks. Tev nāk sava veida pieredze it visā, ko tu dari. Pieredze = esi kaut ko iemācījies, piemēram, piecelties no krēsla. Ja sākumā tu jerkojies un knapi varēji nostāvēt, tad ar laiku tev sanāk piecelties uz abām un stabili stāvēt. Visa informācija, ko uzver ar acīm/ādu/ausīm/ožu, arī "mācīšanās". Piemēram, man pirmo reizi garām pabrauc kaut kāda mašīna, kura ved kravā sapuvušas olas, un pieņemsim, ka es nekad tādu smaku neesmu jutusi. Es "iemācīšos", ka, vot, no šīm sapuvušajām olām nāk tāda smaka un nākamreiz zināšu, kas tieši izdod to smaku. To es būšu iemācījusies brīvprātīgi piespiedu kārtā - pat to neapzinoties.

Link to comment
Share on other sites

Ha! Ljoxa sākusi domāt par bebjiem! :baby:

Es varu iedomāties trīs situācijas, kurās tu vari iemācīties neko : 

1. Ja tev māca lietas, kuras tu jau zini. Es strīdētos par to, ka mācīties elementāras lietas, kuras tu jau proti un pārzini, varētu uzskatīt par nekā iemācīšanos. Un mans arguments būtu tāds, ka tu drīzāk neiemācīsies neko, ja kāds tev centīsies atkārtoti iemācīt izmantot karoti, ne kā pretēji.
2. Ja kāds speciāli un apzināti tev cenšas iemācīt neko - * "skaties šo!" un tad neko nedara * garā.
3. Ja tev ir kāda veida learning disability. Un nē, es nedomāju slinkumu, aizmāršību vai vienaldzību! Es runāju par īstu slimību.

Bet visā visumā, grūti iedomāties reālu situāciju, kurā tu varētu iemācīties pilnīgi neko, jo jāpiekrīt Lorixai - arī zemapziņā un pieredzes ceļā mēs vienmēr kaut ko mācamies. 
Man dažreiz ir tā, ka es lasu grāmatu un attopos, ka esmu kkur aizdomājies un neatceros pēdējā lapaspusē lasīto, bet tas jau būtu kaut kas cits. 

Link to comment
Share on other sites

Noteikti, katru reizi, kad tu ieraugi ko jaunu, satausti lietu, ko iepriekš nekad neesi sajutis, tu mācies. Katra sekunde, ko tu pavadi šajā pasaulē, ir ļoti svarīga, katru sekundi tu mācies. Pat guļot, pat guļot tu vari mācīties, bija viens slavens muzikants, kas teica, ka viņš sapņos pat spēlē ģitāru, tāpēc tik ļoti labi viņam sanāk, viņš izmanto katru TO sekundi, lai sevi pilnveidotu.
Šis mans posts arī noteikti ir domāts, kā motivējoša lieta, jo atceries, viss ko tu esi iecerējis - ir iespējams. Nostādi mērķi, pilnveidojies un mācies, dari visu lai piepildītu savus sapņus. Kā arī iemīli sevi, kad iemīli sevi, tad arī pārējie piebiedrojās, kā var mīlēt kādu, kas pats par sevi nav tādās domās?
Protams, ir arī cilvēki, kas iemācās neko un pieļauj kļūdas, piemēram, netaisa komūnu apvienošanos, bet tas ir cits stāsts, liktenis saliks visu savās vietās, vajag tikai paļauties. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×