Jump to content
SiekaluMeerciite

Aptauja par skaņu/austiņām

Skaņas tips, kuru izmanto datorspēlēm  

37 members have voted

  1. 1. Kādu skaņas tipu izmanto ?

    • 7.1 surround sound
      11
    • Stereo
      23
    • cits(5.1 surround sound, 3.1 surround sound)
      3


Recommended Posts

Sveiki,

Kā jau pēc topika title var saprast, tad esmu nolēmis noskaidrot jūsu domas par skaņu.

Neliels backstorys- Vienā jaukā vakarā, spēlējot datoru, sanāca tā,ka netīšām parāvu austiņu vadu un tagad austiņas, tā teikt ''čakarējās''. Laikam zīme,ka laiks pienācis mainīt austiņas, jo austiņas, kuras lietoju līdz šim, ir jau ~2 gadus vecas.

Tātad lieta sekojoša- Meklēju austiņas,kuras tieši noderētu gaming vajadzībām(zem 100$). Skatoties n-tos YouTube video,nonācu pie secinājuma, ka Top1 austiņas priekš gaming vajadzībām ir Hyperx Cloud II.Visi videoklipi ir diezgan veci,bet tajos jaunākajos arī dominēt Cloud II. Turpinot skatīties video par Cloud II, uzgāju,ka Hyperx Alpha austiņas ir labākas,tomēr viņām ir savi trūkumi.

Pašlaik nevaru izvēlēties starp šīm austiņām,jo

HYPERX CLOUD II- ir ~3gadus vecas,bet ir 7.1 surround sound, ir iespēja pārslēgties no usb uz 3.5mm un otrādāk.

HYPERX CLOUD ALPHA- ir ~1gadu vecas,nav surround sound,bet pēc visiem 'rewiew' ir labākas par cloud II. Ir iespēja nopirkt to skaņas pārveidotāju, paskatījos cenas ebay'ā - parasts,ķīniešu, skaņas pārveidotājs maksā 1eiro,bet paskatījos arī hyperx skaņas parveidotāju un tas maksā ap 40eiro.

Skaņas kvalitāte tak var mainīties atkarībā no pārveidotāja?

Iespējams,ka varat ieteikt citas austiņas līdzīga price range.

Aizmirsu piebilst, ka, bieži klausos mūziku arī. Ja dodos ceļojumā, tad arī būtu labi,ja varētu austiņas pieslēgt telefonam.

Nu jā.. nonācu pie secinājuma- Vai man ir vajadzīga 7.1 surround sound? Visu mūžu esmu spēlējis ar 5.1 un nekādas problēmas nav bijušas.Tāpēc vēlos,lai jūs izsakat savu viedokli par skaņu un kādu tipu jūs izmantojat,un/vai tā 7.1 skaņa ir svarīga par stereo/5.1.

 

Paldies. :)

 

Link to comment
Share on other sites

pats izmantoju Cloud II, surround sound ieslēdzu tikai tad kad klausos kaut ko, bet kad spēlēju spēles, tad tā skaņa man ir ļoti nepieņemama, tāpēc arī geimingam neizmantoju, varētu dzīvot arī bez viņas.

 

Link to comment
Share on other sites

Pašam ir hyperx cloud II, (pro versija, karoč pilnais komplekts) Ir vērts itkā pa savu naudu.

 

Skaņa un cits - Tikai pašas zemākās skaņas (no 24-30 hz) mazliet nav precīzas, nelietoju 7.1, neredzu jēgu. Ja ir kautkāds amp/pastiprinātājs, tad var paņemt tos massdrop austiņas pa samērā lētu cenu. Dabuju savas, kad viņas iznāca, tas usb amp/dac savienojās ar USB interfeisu, un ir noņemams mikrofons, 3.5mm jacks(gan austiņām, gan mic), bet austiņām ir combo jacks. Mikrofona kvalitāte eh vai pieņemama, pats ikdienā lietoju, un ir tā :" ja var saprast, tad ir ok."
Bass un treble ir stiprāks hyperx cloud, jo ir domāts geymeriem. Itkā patur savu skaņas kvalitāti, bet dažreiz ir pārspīlētas skaņas.

Vispārējā uzbūve - metāls, plastmasa un mazliet mīkstumiņs priekš galvas. Austiņas ir closed back, pārliecinies, par iepriekšējām austiņām (soundstage) un austiņas ir over ear uzbūve. Ja domā ņemt, neuztraucies, ka kāds spiestu tavu galvu, ar laiku, tas efekts pazudīs.

Ja nedomā ņemt hyperx clouds, tad paņem HD558, daudz labāki, nav mic, bet var jau pieņemt par "normālām austiņām".
sneakedits : Tās jaunās austiņas, par kurām tu teici itkā nav labākas/ir bišķ sūdīgākas, jo magnēts ir mazāks/izmainīta uztveramība.

Pievieno arī - 2.1 (headphones/2 speaker setup), jo dažiem nevajag 7.1 vai 5.1 vai 3.1 vai kāviņturzin kādus soundus.

Edited by Vechs
aizmirsu pateikt patiem kāviņtursauc hyperx jaunajām austiņām.
Link to comment
Share on other sites

Man arī ir HyperX Cloud II. Austiņas geimingam ir baigi foršas, mūziku arī var paklausīties savu reizi, bet tam tomēr overall ir cita veida tehnika nepieciešama. Lietošanai otrais mākonis ir patīkams. Ārpuses skaņas izolē ļoti forši, ir arī opcija izvēlēties starp ādas vai samta pufiņiem (es nezinu kā sauc tos brīnumus uz ausīm). Pirms tam gadiem izmantoju Axelvox austiņas, kas ir krievu ražojums. Funkciju pildīja ļoti labi, augšas un vidi bija dzidrāki, skaņas izolācija sliktāka, kā arī nācās izmantot statīva mikrofonu. Lai vai kā, šobrīd Cloud II, salīdzinot ar visu, kas bijis un mēģināts, ir labākā izvēle.

Par 7.1. runājot - nav nepieciešamība to ņemt vērā kā kritēriju. Spēlēm tas ir absolūti nevajadīgs nieks, kurš pēc pieredzes ingame skaņu tikai sačakarē.

Link to comment
Share on other sites

Pašam pie stacionārā patreiz stāv Hyperx Cloud I, ar tām pilnīgi pietiek. Cik esmu dzirdējis, tad to papildus naudu par Cloud II tu maksā par to 7.1. Ja meklē kaut ko lētu un ar ko pilnīgi var pietikties labam laikam, tad domāju ka ir okey izvēle. Bet es tomēr ņemtu Alpha, jo kā nekā - jaunāka tehnoloģija un visas tās fīčas, mic arī ganjau ka daudz labāks.

Patereiz pirmais mākonis ir nokalpojis divus ar pusi gadu. Domāju, ka vēl kādu pus gadu vai gadu točna nemainīšu, javien viņas nenoplīst, bet tad uzreiz ganjau ka ņemtu Alpha.

Edited by Grumix
Link to comment
Share on other sites

Vienu laiku lietoju HyperX Cloud (pirmo), šobrīd ir Alpha.

Pirmkārt - 7.1 ir mārketings, Tev viņu naher nevajag, nemaz neņem to punktu vērā. 

Cloud Alpha ir viens MASSIVE pozitīvs punkts - audio kabelis ir noņemams. Mikrofoni ir noņemami abiem, bet pirms Alpha visiem Cloud headsetiem kabelis ir pielodēts un nekustās. Tas ir ļoti liels pluspunkts tāpēc, ka lielākoties ne jau pašas ausis aiziet pa pieskari, kad jāpērk jaunas, bet gan kabelis. Kā jau pats teici, esošajām vads sačakarējās. Un ja Tu varētu nomainīt tikai kabeli, nevis visu headsetu, droši vien būtu priecīgāks.

Skaņas kvalitāte, ja tā godīgi, ir principā vienāda. Ja vien neesi dzimis audio fanāts, kurš var atšķirt mazākās izmaiņas, tad nekādu kvalitātes starpību nejutīsi.

BET, Alphai ir arī paliels mīnuss dizainā. Es mēdzu šitās ausis lietot ikdienā gandrīz via nepārtraukti - mājās, pa ceļam uz darbu, darbā, pa ceļam atpakaļ, visu laiku vai nu klausos mūziku vai podkāstus. Esot ceļā, atrodoties ārā, skaņa nebūs laba, to es varu garantēt. Jo tie dizaina caurumi metāla stīpā pamatīgi veicina "wind howl", ja vējš pūš sejā, vai no muguras.

Tāpēc, ja plāno bieži lietot esot ārā, iesaku ņemt jebko citu, tikai ne Alpha. Ja tomēr iekštelpās - Alpha all the way.

Edited by Arcca
Link to comment
Share on other sites

Es diemžēl nekritu uz mainstream HyperX. Iegadājos sev steelseries arctis 5 7.1. To ko varu pateikt vislabākas austiņas , ko esmu izmantojis. Nav tuneļa effekts perfekta atrašanās vietas noteikšana jebkurā spelē. Var pieslēgt PS4,Telefonam vai USB (mainīgs vads) RGB pielagošana jebkurai spelei. Liels plus , kad sedēju discord ar 20 cilvēkiem nevajdzēja pat parbļaut parējos normālā tonī runājot mani varēja dzirdēt vislabāk. Dēļ noise reduction & background noise fona skaņas (kā draudzenes varīšanās aizmugurē) ir pilnibi nedzirdamas citiem.

a5_engine_002jpg__1920x700_q100_crop-sca

Link to comment
Share on other sites

Laikam jāatzīmējas arī.

Austiņas spēlēšanai, mūsdienās tas ir ļoti plašs jēdziens. Mīkstās, ādas, ar mikrofonu, tikai ausis, 7.1 vai tikai mono-viena, semi-open.. Šodien austiņām ir ļoti plašs klāsts. Pats ļoti labi zini. Vienīgais, kurš varēs pateikt ko vēlies, esi Tu pats. :)

Nezinu, ko Tu domāsi, bet es domāju, ka Tev vajadzētu ieiet veikalā, uzlikt bohemian rapsody un paklausīties kā skan austiņas Tev. Ja uz Tevi skatīsies šķībi, Tu pērc sev austiņas. Tā nav tā lētākā lieta un nav arī uz nedēļu. Pāris padomi:

  • Queen dziesma ir laba, jo visi viņu zin, ļoti plašas tonalitātes klāsts vienā dziesmā;
  • Papēti kādas ir atsauksmes internetā par austiņām, kuras vēlētos patestēt (izturība, 3.5mm vai 6.35mm, mikrofons kā skan, pretestība - Ω..)
  • Ej veikalos, kur ir labs klientu serviss, kur pārdevēji Tev nāk pretī, cenšas pārdot, darīs visu lai nopērc preci.. bet pērc, kur gribi, lētāk, labāk.. :)
  • Spoiler

    Nopirku austiņas G230, nokrita, saplīsa viens kronšteins, kura ir vārīgākā vieta, jāpērk visa austiņas jaunas. Tagad mētājās plauktā kā mācība.

    Vēlētos Tev ieteikt austiņas, kuras nebļauj - es esmu geimeris. Ja Tu brauc ceļojumos, citi atpazīs uzreiz, kas ir HyperXcloud. Plus, mīnus, jādomā Tev.

Vēl derētu padomāt par to vai Tev tiešām vajag headset. Mūsdienās ir mikrofoni, kurus var novietot jebkur, skaņa ir labāka nekā headsetos, plus, var samainīt tikai mikrofonu, nedomājot par visu headsetu, mikrofonu nav jāvazā līdzi..

Rakstu visu šo, jo man ir bijusi šāda situācija, ar visiem n-tajiem video, review, i-veikaliem, ar naudām.. Varbūt Tev ietaupītu laiku, ja uzrakstītu šādu variantu. Tā es darītu. ;)

AKG M220

massdrop-akg1.jpg

Paco

Link to comment
Share on other sites

Steelseries artics 5 vai Cloud 2, labākas no manas gaumes, bet par cik man ir traki liela galva, Cloud 2 nepatīk tik ļoti :D, bet cik man apkārt visiem tie Cloud 2 ir un pašam ir bijusi iespēja mēģinat, iesaku cloud 2. To 7.1 vienmēr slēdzis ārā esmu. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×