Jump to content
boomix

Diskusija, spēlētāja mute vai bans?

Recommended Posts

Sveiki!

 

Pēc nelielas adminu sadaļas topiku palasīšanas, vēlējos izveidot tādu kā nelielu diskusiju, kurā arī varētu iesaistīties paši lietotāji, izteikt savus viedokļus un idejas. Šis topiks jau kādu laiku tiek apspriests teamspeak starp main'iem, bet dēļ dažādiem uzskatiem, pie galvenā rezultāta tā arī neesam nonākuši.

 

 

Centīšos nerakstīt pārāk gari, lai vismaz vairāk cilvēki izlasa, bet ideja ir ļoti vienkārša - mēs zinam situāciju, kad spēlējam ID serveros, viss smuki notiek, neliels bazars, šaudīšanās un laba laika pavadīšana. Pēkšņi serverī ienāk kāds toxicspēlētājs, kurš izdomā pa voice chat sākt runāt pilnīgu bezsakaru/sviestu, dažos gadījumos pat lamāties vai par citu mammām ko stāstīt. Šajā brīdī spēlētājiem ir pret viņu pretenzijas, tiek izsaukts kāds game admins pēc palīdzības. Tagad seko jautājumi, attiecīgajam adminam, kurš ienāk serverī, spēlētāju ir nepieciešams mutēt vai banot? Kādos gadījumos ir nepieciešams likt mute, kādos ban? Ja spēlētājs tiek nomutēts nevis nobanots, vai rezultāts nav tāds pats, ka viņš vienkārši iziet no servera un atpakaļ vairs nenāk? 

 

 

Būtu jauki, ja katrs varētu izteikties vismaz ar vairākiem teikumiem pēc savas pieredzes un izteikt savas domas vispārīgi par šo tēmu. Šeit nav pareizu vai nepareizu atbilžu, te ir tikai dažādi viedokļi :)

Link to comment
Share on other sites

ID serveros neesmu spēlējis jau ilgi, bet toxic spēlētāji ir bijuši vienmēr un visur, takā, domāju, ka varu izteikties. Lai arī kāda situācija, pirmajam vienmēr jābūt brīdinājumam. Adminam prost jāpasaka lai sēž biksēs un atslābst. Ja lūgums netiek ņemts vērā, tad jāliek mute. Cik ilgi? Atkarīgs no situācijas. Ja indivīds nav audzis civilizētā vidē un katra teikuma galā seko lamuvārds, tad mute, manuprāt, jāliek uz dienu, lai pārdomā dzīvi. Ja pēc mutes nekas nemainās, tad sods progressīvi kļūst augstāks. Otrs variants- ja cilvēks vienkārši ir staigājoša Černobiļa un meklē kašķī visur un ar visiem, tad mute jāliek uz nedēļu. Ja pēc nedēļas cilvēks nav neko sapratis un turpina kašķēties, tad, protams, sods atkal paliek lielāks.

 

 '' Ja spēlētājs tiek nomutēts nevis nobanots, vai rezultāts nav tāds pats, ka viņš vienkārši iziet no servera un atpakaļ vairs nenāk? ''

 

Nekad nevar zināt, cilvēki ir dažādi. Ja cilvēks ievēro noteikumus un tikai ir problēmas ar uzvedību, tad kāpec gan banot? Viss, kas ar to tiks panākts ir zaudēts spēlētājs. Uzliekat muti, nāks nāks, nenāks nenāks, who cares. Vizmaz cilvēkam būtu iespēja tikt serverī un uzšaut.

 

Anyways, augstāk minētais tikai mans subjektīvais viedoklis, ko gan es saprotu, cheers, veiksmīgu šaudīšanos visiem, neaizmirstam izbaudīt vasaru.

 

Link to comment
Share on other sites

Man kā profesionālam - all time muted spēlētājam (paldies pub admini) liekas, ka mute ir pietiekams. Varbūt apvienot mute/gag kopā kā bija 1.6 laikos, ka gag nozīmēja, ka nevari rakstīt un runāt.

 

Pieredze :

Bieži ir bijis tā, ka ceļu huiņu serverī man ir jautri visiem ir jautri, bet adminem nav jautri, tad mani nomutē un es prosta geimoju tālāk. Ja mani nobano es esmu mad un domāju kas par sūdu kurš mēsla gabals kas tas bija un tieši tas izraisa negācījās. Negācījas vairo negācījas, so bans noteikti nav risinājums parastajiem mirstīgajiem.

 

Risinājums : 

Bans manuprāt būtu risinājums tikai gadījumā, ja spēlētājs atkārtoti ienāk serverī un nesmuki runā pa citu mammām. 

Mute/gag - apvienot kopā kā bija 1.6 laikos lai nevar bazarēt un rakstīt, kad ir uzlikts. + ja nesmuki sāk bliezt admin čatā, bet tiešām nesmuki, tad atbrīvoties no pārdarītāja.

 

 

Edit : par latvianguy stufu, tas strādā zviedru u.c ārzemju serveros, jo viņi ir paši par sevi savādāka tauta un savādāka domāšana. Latviešiem mīļākais ēdiens bieži vien ir cits latvietis. :/

Link to comment
Share on other sites

Unpopular opinion: Abuse most likely would result in a day to a week ban. Ja tu atkārto savu nesmuko valodu after ban expires, bans ir ilgāks till it becomes permanent.

 

Kapēc? Atbrīvotos no toxic spēlētajiem overall, and serveris būtu jaukā environmentā.

Protams pirms ban - 1 warnings atleast.

 

Zinu kad Identy ir oriģināls, bet ārzemju serveros šādi bieži notiek, un patiešām patīk man citreiz ieejot kaut kādos Minigames, vai BrutalCS parunāties ar non-toxic zviedriem.

Link to comment
Share on other sites

Neredzu baigo jēgu no banošanas. Ja runā galīgas muļķības, traucē spēli vai lamājās, tad attiecīgi mute vai gag. Ja čalīts pēc attiecīgā komunikācijas veida lieguma izmanto otru metodi, tad admins viņam liedz izmantot arī otru. Bet, ja spēlētājs vēl pēc tam uzprasās, tad vienkārši uzlikt viņam /silence un miers. Trakākajos gadījumos, proti, family abuse, uzlikt /psilence un iekarsušais spēlmanis atlikušo mūžu varēs sēdēt bez nekādām komunikācijas iespējām.

Edited by High Definition
Link to comment
Share on other sites

Ja jau atļauts izteikties spēlētājiem tad mans piedāvājums ir šāds.

  • Ja aizkar kādu no spēlētājiem likt mute piem(tu dur*,tu deb**,krop**) Likt vienkārši 1h mute.
  • Ja kāds vnk runā kādu bezsakaru,var izteikt warn,jeb brīdinājumu.
  • Ja sāk nenormāli nodirst ģimenes locekļus un pašu cilvēku vienkārši dod iet atpūsties uz ilgu laiku.

Personīgs viedokliks.

Link to comment
Share on other sites

Vairāk būtu labāk, ja tiešām tiktu brīdinājums izteikts, jo es personīgi troll dēļ, iegāju surfā un man viens piedāvaja naudu par dziedāšanu, es tāds why not, un padziedāju drusku, laikam ienāca admins un viņam tas nepatika un uzreiz bija gags, tas bija jau pasen, bet nu still. Būtu tiešām labi, ja viss sāktos ar brīdinājumu, ja tiek turpināts, tad var skatīties situāciju un noteikti likt mute vai arī ban, pēc attiecīgas situācijas. Uzreiz sodīt, like likt muti un banu nebūtu diezgan jauki. 

Edited by scarface
Link to comment
Share on other sites

Es dariju ļoti vienkārši:

 

Ja viņš lamājas, kaitina vai aizskar citus spēlētājus, es uzrakstiju čatā lai pārstāj vai kko tādu. Labi uz dažām minūtēm pārstāja runat. Bet tad atkal sāk palikt toksisks, uzliku mute/gag bez brīdinājuma. Un ja vēl paliek serverī un izsēž mute/gagu tikpat kā lai tikai uzdirstu kaut ko virsū, nu tad jau čista jābano.

 

Vislabāk būtu jābut secībai, jo man pašam negribās uzreiz banot, nu var būt citi nav tik "labiņi" kā es un uzreiz bez brīdinājuma bano. Tad vismaz ja bano tad pabrīdini pirms tā un ja turpina tad gan bano.

 

Brīdinājums čatā vai pa voice ---> Mute/Gag ---> Bans 2h.

 

Link to comment
Share on other sites

Daļēji jau arī tas, ka gag laiks tika uztaisīts, lai mazinātu šos visus banus, pieņemsim tur viens admins nobano cilvēku uz 10 minūtēm par to, ka viņš bija rupjšs pret citiem cilvēkiem, bet kāda jēga no tā 10 minūšu bana, ja viņš ienāk atpakaļ un dara to pašu? Jūs teiksiet, ka banosiet ilgāk, bet jēgas nekādas tak nebūs, uzliekam vienkārši mute/gag uz vairākām stundām un būs miers, rezultātā iegūs kaut kādu mācību. Vēlos arī piekrist veterana teiktajam, 1.6 man patika tas, ka gags nozīmēja gan to, ka nevarēja runāt, gan rakstīt, tas būtu pats labākais tagad, ko varētu uztaisīt, bet šaubos, ka daudzi tam piekristu. 

Link to comment
Share on other sites

Par mute/gag kā es to daru 

 

1. Brīdinājums ( Mutiski vai rakstiski)
2. 10 min
3. 1 H
4. No visas sirds bans, bet tas atkarīgs no situācijas. 

Tā vsimaz es domāju kā būtu pareizi to darīt.

Link to comment
Share on other sites

Daļēji jau arī tas, ka gag laiks tika uztaisīts, lai mazinātu šos visus banus, pieņemsim tur viens admins nobano cilvēku uz 10 minūtēm par to, ka viņš bija rupjšs pret citiem cilvēkiem, bet kāda jēga no tā 10 minūšu bana, ja viņš ienāk atpakaļ un dara to pašu? Jūs teiksiet, ka banosiet ilgāk, bet jēgas nekādas tak nebūs, uzliekam vienkārši mute/gag uz vairākām stundām un būs miers, rezultātā iegūs kaut kādu mācību. Vēlos arī piekrist veterana teiktajam, 1.6 man patika tas, ka gags nozīmēja gan to, ka nevarēja runāt, gan rakstīt, tas būtu pats labākais tagad, ko varētu uztaisīt, bet šaubos, ka daudzi tam piekristu. 

 

 Kā jau minēju, būtu diezgan labāk - ja eksistētu banu sistēma. Visur tā ir redzama, un neviens par to nesūdzās, tas tikai palīdzēs serveri un komūnu padarīt labāku. Sāksim ar 1 warnu, pēc tam ar 24 stundu banu. Noteikumi kā notiekumi, nevajadzētu būt toksiskam un aizskarošam pret spēlētāju, visi vienādi neskatoties uz gadiem vai uz izskatu, vai arī kā tu spēlē (labi vai slikti), visus respektējam vienādi. Ja sīkajiem nav normas robežu tad ierīkojam banu sistēmu - 1 warns, pirms katra bana. 24 stundas, to nedēļa, to mēnesis. Savādākos gadījumos varam arī likt permu. Citur strādā kā konča, šeit tādus pašus noteikumus ieviest.

 

Kā jau minēju augstāk - unpopular opinion. Bet, kaut kādu kārtību ieviestu, un labākus serverus padarītu gan.

Link to comment
Share on other sites

Visu laiku esmu piekasijies par šo, bet visi vienmēr ir gribējuši savādāk.

Beidzot laikam varu pastāstīt kāpēc es labāk mutoju cilvēku, nevis banoju. ( esmu banojis tikai max 2 cilvēkus, bet nu tie tiešām ir bijuši tādi kas ir unreal kaitinoši un bez viņiem identijā būtu labāk + viņi tika brīdināti vismaz 2 reizes )

 

Kā jau lielākā daļa zin - mēs esam populārākais spēļu projekts Baltijā kurš ir mostly saistīts ar csgo. Pie mums vidēji dienā 4 serveros apgrozās ~ 1100 spēlētāju, nerunājot nemaz par forumu, ts3 un diskordu. ( tas ir diezgan daudz, salīdzinot ar to kā bija kādreiz ) Mums īsti nav konkurentu un mēs to izmantojam un banojam pa labi, pa kreisi, neatkarīgi tas ir surfā kur vispār par abusive nevajadzētu banot, jo tur cilvēki iet surfot, klausīties mūziku un nodirst frogu. Kāpēc tad ir izveidots tāds plugins .pmute .pgag .psilence??
No ~1400 baniem mums ir banoti ~300 cilvēki ar iemeslu "abusive". Un liela daļa no banotajiem, vismaz cik es papētiju - vairs nespēlē identijā, lai gan bans bija iedots tikai uz pāris stundām par "abusive". Bet tie kas ir tikuši mutoti, uz vairāk kā 2h, joprojām uzturās identijā un gan jau ir sapratuši, ka ilgi adminiem nervi neturēs un vairs, brīnumainā kārtā, nediršās tik daudz. ( es tiešām tikai mazliet papētiju, bet nu man ar to pietika, lai izsecinātu )

 

Tagad man ir jautājums, kas notiek ja parādās tiešām kāds cits projekts kurā ir kaut kāds "boomixv2" un tiešām ir izveidoti kvalitatīvi serveri? Manuprāt banotie un neapmierinātie spēlētāji ies spēlēt tur, jo te bano par abusive uz 7 dienām arī surfā, kur runāt un čatot točna nevajadzētu. Bet kā būtu ja cilvēku nomutētu uz 7 dienām? Viņš gan jau tāpat ieskrietu un uzspēlētu, jo pašlaik reāli nav kur spēlēt, visi pārējie serveri ir trash, un pēc tām 7 dienām šaubos, vai viņš vēlētos saņemt 30 dienas. ( mēs tomēr priekš cilvēkiem šo visu darām, lai arī cik 'autistic' viņš būtu, nevis priekš sevis un es ticu, ka katrs cilvēks var mainīties, ja vien viņš nav KTV ) 

Jā, varbūt tas ko es uzrakstīju ir galīgs bullshits, jo identijam nav konkurences, nu točna ne latvijā, bet ja nu kādreiz? Es domāju ne tikai par to kas notiek šobrīd, bet arī par nākotni., man negribētos lai visus spēlētājus izbano un viņiem ir priekštats, ka te nav jēgas spēlēt.

 

kaut kā tā.. 

https://i.imgur.com/t5CFMW1.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt publiskajos serveros komunikācija nav tik liela daļa no spēles, kā competitive play. Kur nu vēl surfā vai aim, tāpēc mans viedoklis par pub. Līdz ar to, bans no servera par autismu čatā vai mikrofonā šķiet neloģisks, ja tas cilvēks tik un tā spēlē kā pienākas, vienkārši mutei nav filtra.

Tāpēc es uzskatu, ka mute/gag/silence ir pilnīgi normāli piemērojams, kamēr tas cilvēks spēlē pašu spēli normāli. Ja uzliek silence, un tad viņš sāk čakarēt spēli, jo citādāk neko nevar panākt, tad jā - ban away. Otherwise - ar komunikācijas liegumu būtu jāpietiek.

Link to comment
Share on other sites

Komunikāciju liegums nav pietiekams soda mērs, imho. Cilvēkiem ir jāsaprot, ja nespēj savaldīt muti, tad tiks aizliegta spēlēšana Identijā. Komunikāciju liegums tikai uzdrošina spēlētājus nemainīt attieksmi (nelieku visus vienā maisā, bet ir liela daļa spēlētāju, kas nekad nemācās no kļūdām), jo redz, spēlēt tak var. Bet ja papildus arī banotu, tad būtu iemesls uzlabot attieksmi, ja vēlas turpināt atrasties mūsu serveros.

 

Ir taču jāsaprot, atrodoties publiskā telpā ir jābūt respektam pret līdzcilvēkiem un kaut kādai pietātei. Ja to nesaprot, tad bans nāk talkā. Teiksim, ja balamute atrodas burtiski publiskā telpā (pieņemsim sanāksme, bibliotēka or what have ya), tam cilvēkam izteiks brīdinājumu, bet nākamreiz necentisies apklusināt, bet uzreiz izraidīs prom. Serveri daudz neatšķiras, princips paliek tāds pats.

Link to comment
Share on other sites

imho

 

Viss ir tiešām jāizskata pēc situācijas, jo katrs spēlētājs ir citādāks.

Protams, ka primāri tiek piemērots mute/gag, atkarīgs no grilla, bet nu sākot ar 10min. 

Tā kā mēs zinām, ka neviens nespēj 10min laikā saprast kāpēc ir gagots/mutots, pie atkārtota gadījuma tiek iedots silence uz 1 dienu.

Atkal pēc šī cilvēks nesaprot un nākamajā dienā (lasīt jebkurā citā dienā) ir cītīgs mutes brūķētājs, atkal tiek piemērots gag/mute pēc ieskatiem, piemēram 1h. 

Ja arī pēc šī gadījuma tiek piefiksēts gadījums, kad tiek visi citi saukāti - bans uz 16h, lai pasēž nostāk un saprot. (Šādu sodu drīkstētu piemērot arī ātrāk, ja tiek piemērots mute/gag/silence un varenais brūss mauc virsū adminchat (nē, dc, ts3, steamchat neskaitās)).

 

Augstāk minētā shēma - līmeņi piemērojami ikdienas grillam, bet ja runa ir par mātes, ģimenes ikviena serverī esošā vai identy lietotāju vidū, nomelnošanu, tad liekam sākotnēji nedēļas banu, ja šo pašu pārkāpumu veic viens un tas pats cilvēks, nākamo reizi uz mēnesi banu, ja ar to saskaramies vēlreiz, adminu sadaļā ir topiks, kur to izskatīt un kāda ir rīcības shēma.

 

 

Domāju, ka šāds princips ietu roku rokā ar akkas aprakstīto, jo piekrītu, ka mēs nevaram izvēlēties banot pa labi pa kreisi, lai nemazinātu savu prestižu un nemelnotu savu nosaukumu.

 

Link to comment
Share on other sites

nu sis ir viens no iemsliem kapec daudzi speletaji kas tiesam mak spelet seit reti apgrozas :D
ir piemeram cilveki ka klubasolis kas par katru sikumu muto un bano un ir cilveki ka arpusfaze un citi admini kas saprot jokus un patik chillot

Link to comment
Share on other sites

nu sis ir viens no iemsliem kapec daudzi speletaji kas tiesam mak spelet seit reti apgrozas :D

ir piemeram cilveki ka klubasolis kas par katru sikumu muto un bano un ir cilveki ka arpusfaze un citi admini kas saprot jokus un patik chillot

Tu i ģēnijs, Clubsteps ir viens no tiem, kas vienmēr aizrāda. Ja nespēj savaldīties, tad pats vien esi vainīgs. 

 

1 - Varētu izsniegt vairāk 1-12h banus, tas ietekmētu spēlētāju vairāk, nekā šitie 6h mute.

2 - Ir tādi talanti, kas pēc mute/gag saņemšanas speciāli sēž un traucē spēlēt....Varētu šitādiem banus lielākus likt, nekā 1-2h...+ar katru reizi pagarināt to banu

3 - Es neiebilstu pret to, ja kādreiz pasprūk tas ''bl*'' utt, bet ja atkārto to ''vārdu'' aiz katra otrā vārda, tad gan vajadzētu kaut aizrādīt.

4 - Vajadzētu arī kaut ko darīt pret tiem ''nonstop'' runātājiem. Var jau aprunāties utt, tik nevajag runāt nonstopa, vismaz vajag paklusēt, kad paliek 1v5 or smth xD 

 

P.s Perms nav atbilde...Ja padalītu tos banus vairāk, varbūt sāktu saprast. 

Edited by Jake
Link to comment
Share on other sites

Nezinu kā pārējiem, bet man visu interneta varoņu aizvainojumi kaut kā pilnīgi pie sirds neķeras, tādēļ gandrīz vienmēr (atkarībā no tā, ko pasaka/uzraksta):

 

1. Brīdinu spēlētāju;

2. Numutēju/nogagoju vai abus uz 10 - 30 min;

3. Mutēju/gagoju vēlreiz uz 1 dienu vai arī banoju uz tik pat ilgu laiku.

 

Ja cilvēks ienāk nākamajā dienā, kad bans ir iztecējis un tāpat turpina lamāties savā stilā, tad jau subjektīvi gagoju/mutēju vai banoju uz ilgāku laiku kā iepriekšējā reizē. Es vēl neesmu sastapies ar cilvēku, kurš pēc vairākām mutēm/gagiem un baniem atkārtoti abusotu. Tajā pašā laikā uzskatu, ka adminam ir jāprot savaldīties un nevar par, piemēram, vienu vārdu 'lohs' uzreiz banot uz nedēļu.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×