Jump to content
klucis

Kas notiek ar cilvēkiem, kad loterijā laimē 'lielo piķi'

Recommended Posts

Kas-notiek-ar-cilvekiem-1.jpg

1.

Pazaudētā biļete.

Gandrīz tikai pirms gada Hungs Ngujens iegādājās Powerball loterijas biļeti uz miljons dolāru izlozi un pēc tam devās ceļojumā uz Vjetnamu. Pēc vairākiem prombūtnes mēnešiem viņš atgriezās Kalifornijā un visi viņu meklēja. Hunga seja bija ziņās un YouTube bija publicēts laimīgās iepirkšanās reizes videoieraksts. Bija tikai viena problēma: biļeti nevarēja atrast. Viņš lūdzās loterijas pārstāvjiem, taču bez fiziskiem apliecinājumiem viņam neizdevās dabūt naudu. Nauda nokļuva Kalifornijas skolās un Hungs atgriezās mehāniķa darbā, lai uzturētu sievu un gadu veco meitiņu.

Kas-notiek-ar-cilvekiem-2.jpg
2.

Atdeva balvu kādam citam.

Lūk, kāda lieta par loterijas biļetēm: tā ir tava tikai tik ilgi kamēr atrodas tavās rokās. Nav nekādu piesaistītu vārdu. Eta Meja Urkvuharta to iemācījās diezgan skarbā veidā. Dodoties pēc 2012. gadā nopirktās biļetes laimesta viņa bija tik priecīga, ka nespēja normāli parakstīt visus dokumentus. Viņas vietā to izdarīja dēls Ronijs un, savācot visu laimēto naudu kā savu, devās nekontrolētā tērēšanas tūrē.

Kas-notiek-ar-cilvekiem-3.jpg
3.

Alkatība nav laba lieta.

Ameriko Lopess 2010. gadā bija ļoti laimīgs, kad uzvarēja loterijā. Viņš nekavējoties pameta darbu celtniecībā un sāka plānot kā iztērēs 38.5 miljonus dolāru. Viss bija kārtībā līdz brīdim, kad bijušie darba kolēģi iesniedza tiesā prasību pret Lopesu. Izrādās, ka nauda, par kuru pirkta biļete, bija visu darbinieku kopīgajā krājkasītē. Tiesā Ameriko Lopess centās ieskaidrot, ka biļete ir pirkta par viņa ienākumiem, taču žūrnija neuzķērās. Nauda tika izdalīta bijušajiem kolēģiem.

Kas-notiek-ar-cilvekiem-4.jpg
4.

Naudas trakums.

Viviana Nikolsone 1961. gadā laimēja loterijā un paziņoja, ka visu naudu iztērēs apģērbā un tieši tā arī notika. Drīz vien viņa bija bez darba, attālinājusies no visiem draugiem un atraitne (par spīti piecām laulībām). Uz bankrota sliekšņa Viviana nonāca 1965. gadā.

Kas-notiek-ar-cilvekiem-5.jpg
5.

Nesaprātīgas investīcijas.

Tonda Linna Dikersone strādāja par viesmīli Waffle House ieskrietuvē un kāds dāsns klients iedeva viņai laimīgo biļeti. Kad Dikersones kolēģi uzzināja par laimestu, viņi apgalvoja, ka ir mutiski vienojušies par naudas sadalīšanu un aizvilka nabaga kundzi līdz pat tiesai. No bailēm par naudas zaudēšanu, Dikersone ieguldīja visus 9 miljonus uzņēmumā, kas viņas viņas ģimeni padarīja par galvenajiem akciju turētājiem. Ieguldījums, kas saskaņā ar ASV Nodokļu inspekcijas datiem izmaksā vairāk kā 700 000 dolāru, viņu pamatīgi iegāza.

 

Kas-notiek-ar-cilvekiem-6.jpg
6.

?

Amandai Kleitonei bija nabadzīgās statuss, kad viņa laimēja miljons dolāru Mičiganas štata loterijā. Meitene laikam bija pavisam satriekta un nemaz negribēja iedomāties kā būtu dzīvot nodrošinātai. Īsi pēc tam Kleitoni arestēja par krāpšanos un ielika cietumā uz pieciem gadiem.

Kas-notiek-ar-cilvekiem-7.jpg
7.

Zagļu magnēts.

55 gadus vecais Džeks Vitekers visu mūžu bija smagi strādājis līdz brīdim, kad 2002. gada Ziemassvētku dienā laimēja 314 miljonus dolāru. Vitekers jau tā bija pietiekami labi nodrošināts, tāpēc 10% no summas ziedoja labdarībai. Mazāk kā gadu pēc laimesta iegūšanas, zagļi ielauzās viņa mašīnā un nozaga 545 tūkstošus dolāru. Vitekers mācību neguva un pēc laiciņa zagļi nozaga vēl 200 tūkstošus. Tas vēl nav viss. Striptīzkluba menedžeris un dejotāja sadarbojās, lai sazāļotu veco vīru un apzagtu.

Kas-notiek-ar-cilvekiem-8.jpg
8.

Šķiršanās nedienas.

Tomass un Denīze Rossi bija precējušies 25 gadus bez jebkādām laulību problēmām. Tad Denīze laimēja loterijā un nolēma, ka ar naudu nevēlas dalīties. Viņa rīkojās un ne no kā, ne šā izšķīrās no nabaga Tomasa. Kad abi jau bija šķirti, atklājās, ka Denīze laimējusi 1.3 miljonus dolāru. Tiesnesis uzskatīja, ka viņa ir pārkāpusi likumu to noklusējot un visu laimestu piešķīra bijušajam vīram.

Kas-notiek-ar-cilvekiem-9.jpg
9.

Atkarība dārgi maksā.

Villijs Hurts 1981. gadā laimēja 3.1 miljonu. Divus gadus vēlāk viņš bija bankrotējis, jo visa nauda iztērēta krekā. Līdzīgi, mīlestība pret kokaīnu un sekssalonu meitenēm pavisam izputināja Maiklu Karolu, kurš laimētos 14 miljonus praktiski izmeta vējā.

Kas-notiek-ar-cilvekiem-10.jpg
10.

Darbs turpinās.

2006. gadā astoņi ConAgra kolēģi ieguva 365 miljonus dolāru lielu laimestu. Trīs no viņiem nekavējoties pamea darbu, jo vēlējās doties prom no ASV un satikt ģimenes. Pārējie palika savā darbā un visi pēc nodokļu nomaksas saņēma 15.5 miljonus.

Kas-notiek-ar-cilvekiem-11.jpg

11.

Nāve nešķiro.

40 gadu vecumā, no pamatskolas izmestais Ābrahams Šekspīrs laimēja 30 miljonus dolāru Floridas štatā. Par nelaimi, viņa naivums nepalika bez sekām. Viņš nespēja atteikt nevienam ne aizdot naudu, ne padzīvot savā mājā. Viņu atrada mirušu, iebetonētu draudzenes drauga mājās. Sievieti notiesāja par slepkavību.

 

Avots: spoki.tvnet

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×