Jump to content
Ryan Sykes

Gaidītākās 2014. gada filmas.

Recommended Posts

2014.jpg

 

Jā, 2015-ais būs kino-apokalipses gads, bet ko tad šis, sliktāks? Nebūt ne! Un Jūs taču nedomājāt, ka arī šogad iztiks bez šī dižraksta? Bet protams, ka nē – tapēc bez liekiem ievadvārdiem piedāvāju Jums iepazīties ar Kino Kulta gaidītākajām 2014. gada filmām, bet neņemiet ļaunā ja, sekojot pēdējo gadu tendencei, dažas no tam kļūs par 2015. gada gaidītākajam filmām (arī no pērnā gada saraksta ne viss vēl ir iznācis). Kā ierasts, tad sarakstā ir filmas pēc to iznākšanas laikiem ASV vai ražotājvalstī, blakus norādīts iznākšanas laiks Latvijā, ja tāds šobrīd ir zināms (tas var un noteikti mainīsies), kā arīTreileris, ja tāds ir. Lai ir kaut kāda loģika vismaz sarakstam – jo filmu iznākšanas datumos tādas īsti nav smile.png

Un šis gads ir īpašs ar to, ka gaidītāko filmu saraksti būs divi – viens, par t.s “Holivudas meinstrīma kino”, ir zemāk, bet otrs, par smalkākām, sirsnīgākām un arī hipsterīgākām (t.i. Vesa Andersona) filmām būs pie drauga Kinocast.lv jau tuvākajā laikā. Tapēc nīdējiem iesaku velti neliet žulti komentāros par to, ka šis blogs ir “pārdevies komercijai” (tas notika jau sen un pa dārgo), jo šogad ir iespējams izvēlēties, ko gaidīt, un skatīties to, ko izvēlējāties! Aiziet:

 

JANVĀRIS

 

Kurā, kā jau ierasts, Holivudas studijas samet visu to, kam citur nebija vietas. Bet vai tā ir sliktas filmas pazīme? Noteikti nē:

 

“Jack Ryan: Shadow Recruit”

 

Iznāk ASV: 16. Janvārī (Latvijā: 17. Janvārī)

Jaunu Džeka Raiena filmu mēs gaidījām ilgi… varbūt pat pārāk ilgi. Ierindā šoreiz Kriss Pains kā vēl pavisam zaļš Raiens, un sākas viss no gala – intrigas, apšaudes un pasauli apdraudoša sazvērestība. Iedvesmo pie režijas stūres stāvošais brits Kenets Brana, kurš solās piešpricēt filmu ar patiesi Šekspīra cienīgām kaislībām, demoralizē iznākšanas laiks Janvāris – plaši pazīstams Holivudā kā atkritumu notecināšanas mēnesis. Vai arī bija pazīstams – tagad Janvāris ir jaunais Septembris, un lieli hīti iespējami arī tajā! Treileris.

 

“Devil’s Due”

 

Iznāk ASV: 17. Janvārī (Latvijā: 14. Februārī)

Pirmā pilnmetrāžas filma no radošā kolektīva Radio Silence (autori manām mīļākajām epizodēm no “V/H/S” diloģijas), lai gan jau nedaudz aknās esošajāfound-footage stilistikā, ir sava veida “Rozmarijas Bērns” YouTube un smārtfonu paaudzei.

.

 

“I, Frankenstein”

 

Iznāk ASV: 24. Janvārī (Latvijā: 24. Janvārī)

Kurš teica, ka Frankenšteins (precizējums – Frankenšteina monstrs) nevar būt supervaronis? Pareizi – neviens, tapēc sagaidam filmu no “Underworld” veidotājiem par Frankenšteina monstru, kurš blandās par pasauli un cīnās ar citiem “Underworld” iedvesmotiem / uz montāžas galda palikušajiem monstriem. Protams, būs arī mīla… Ar “Underworld” filmu vieno tik, tik daudz, ka tā pat izskatās kā seriāla spin-off un noteikti tāds arī būtu, ja vien ne kādi juridiski šķēršļi. Treileris.

 

FEBRUĀRIS

 

monuments.jpg

kurā ir ļoti daudz uz papīra potenciāli interesantu filmu! Diemžēl vairākums tiešām tikai uz papīra, tapēc es nosaukšu visas, bet sīkāk iedziļināšos tikai dažās. Februāris – cerību mēnesis:

 

“The LEGO Movie”

 

Iznāk ASV: 7. Februārī (Latvijā: 7. Februārī)

Kurš gan domāja, ka kādreiz gaidīsim LEGO filmu, bet – gaidam, un pat ļoti, un pirmkārt dēļ tās autoriem (filma ir no “21 Jump Street” režisoriem), un otrkārt kā potenciāli lielisku animated comedy. Un tikai pēc tam tādēļ, ka bērnībā (bet daži – vēl joprojām) jukām prātā dēļ lego. Nostaļģiju pēc Transformeriem un ActionMan atstāsim citiem – šī būs īstā “atceries bērnību” filma!

.

 

“The Monuments Men”

 

Iznāk ASV: 7. Februārī (Latvijā: )

Džordžs Klūnijs (un viņa pastāvīgais līdzautors Grants Heslovs) rubī fišku ne tikai labā kafijā un Saulkrastos, bet arī labos projektos – tukšu grāvēju un TV seriālu laiki ir aiz muguras, tagad Džordžs iet vai nu uz prestižu, vai uz visu banku, un šajā filmā, iespējams, izdevās apvienot abus. Un, kā zināms, kopā jautrāk, tapēc atpazīstamu seju ziņā šī WWII avantūra var sacensties vienīgi ar paša klūnija “Oušena Bandu”. Vai ar “The Expendables” – kas kuram tuvāks. Treileris

 

“RoboCop”

 

Iznāk ASV: 12. Februārī (Latvijā: 14. Februārī)

Par šo, šķiet, jau ir gana izraudāts, tāpat kā par Pola Verhovena filmu rīmeikiem, taču ziņkārība tomēr ņem virsroku, un jauno Robokopa (Robota-Policista, Robokruķa) versiju tomēr gaidu, ar visu PG-13 reitingu. Īpaši, ja galvenajās lomās ir tik daudz labu aktieru (ieskaitot visuresošo Semjuēlu), bet pie stūres ir hardcoreBrazīļu grāvēju “Tropa de Elite” režisors. Bet, ja neizdosies, tad nebūs jau pirmā reize – esam pieraduši. Your move, Robocop! Treileris

 

“Winter’s Tale”

 

Iznāk ASV: 14. Februārī (Latvijā: 14. Februārī)

Kolins Farels kā laupītājs 19. gadsimta Manhetenā bēg no taisnības pārņemta ļaundara Rassela Krova uz zirga, tikai lai izkristu cauri laika cilpai un attaptos mūsdienu Ņujorkā. Rassels un zirgs seko pa pēdām. Filmas treileris ir caurstrāvots ar vienkārši apbruņojošu idiotismu, un tikai režisora-scenārista Akivas Goldsmana vārds liek saraukt pieri – pie šī kunga CV idiotisms var izrādīties nevis atbruņojošs, bet nāvējošs.

.

 

“Pompeii”

 

Iznāk ASV: 21. Februārī (Latvijā: 21. Februārī)

Pols W.S. Andersons ķeras klāt vēsturei šajā “Gladiator” un “Dante’s Peak” mikslī, un mēs jau saprotam, kas mūs gaida – glamūrīgi personāži ar Džonu Snovu priekšgalā histēriski vicinās rokas un zobenus, kavējot laiku līdz filmas nosaukumā anonsētajam spoilerim, kurā tad uz pilnu klapi izpaudīsies CGI mākslinieki. Katrai paaudzei savu “Pompeju” (bērnībā skatījāmies šo), bet jautājums ir tikai viens – kur ir Milla Jovoviča?

.

 

“Three Days to Kill”

 

Iznāk ASV: 21. Februārī (Latvijā: 25. Aprīlī)

Kevins Kostners Luka Besona producētajā filmā ir gandrīz tas pats, kas Džons Travolta vai Roberts Deniro Luka Besona producētajā filmā – respektīvi, ir pienācis tas brīdis, kad viens ir kritis tik zemu, ka piedalās Luka Besona producētajā filmā. Skarbi, bet, kā jau minēju – Februāris ir cerību mēnesis, kas zin, ja nu tomēr izdodas? Treileris.

 

“Welcome to Yesterday”

 

Iznāk ASV: 28. Februārī (Latvijā: 14. Martā)

Visuresošais Maikls Bejs šoreiz producenta amatā iemēģina roku found-footagežanrā. Vai arī vienkārši brutāli kopē “Chronicle” un “Project X” stilistiku, jo šī filma izskatās pēc to ārlaulības bērna. Klasisks bizness - found-footage investīcijas ir zemas, bet ja izšaus – izšaus pamatīgi. Treileris.

 

“Non-Stop”

 

Iznāk ASV: 28. Februārī (Latvijā: 28. Februārī)

Laiems Nīsons. Lidmašīna. Teroristi. Nolaupīšana. “I need you to listen to me very carefully…”. Treileris.

 

 

MARTS

 

300-2.jpg

kurā uz kino ekrāniem atgriežas Rassels Krovs, Džesijs Pinkmens, sen neredzētā tīņu detektīve, Young Adult fantastika un visi 300 beigtie spartieši. Atgriešanās mēnesis:

 

“300: Rise Of An Empire”

 

Iznāk ASV: 7. Martā (Latvijā: 7. Martā)

Negaidīti, bet pamatīgi – mūs gaida prīkvela (par Kserksu) un sīkvela (par to, kas notika PĒC Termopilu kaujas) mikslis, šoreiz stipri feminizēts – ja galvenajās vīriešu lomās ir kaut kādi random pasažieri, tad priekšplānā ir kareivīgās brunetes Lena Hīdija un Eva Grīna, kuras sola patiesi episku chick-fight! Par to piedosim pat to, ka Frenks Millers aizmirsa filmai uzzīmēt komiksu (kam negadās). Plus, ja šis aizies, tad arī trešo daļu uzceps, ko! Treileris.

 

“Need for Speed”

 

Iznāk ASV: 14. Martā (Latvijā: 14. Martā)

Nezinu kā Jūs, bet es skatīšos šo filmu nevis kā jaunās paaudzes videospēles ekranizāciju (Electronic Arts cieši kontrolē filmas uzņemšanu, nekādas pašdarbības), bet gan kā neoficiālo “Breaking Bad” sīkvelu – Džesijs ir atsēdējis savu, ir ārā un gatavs mesties jaunā atkarībā, šoreiz no ātruma un adrenalīna (cameo no Voltera V. ir maz ticams, taču ļoti vēlams). Otrs variants – šī ir kārtējā filma, kur “Atrisināsim to ar driftu!”. Lai kā arī nebūtu, triki būs labi – to pierāda jau Treileris.

 

“Veronica Mars”

 

Iznāk ASV: 14. Martā (Latvijā: nav zināms)

Ak, Veronika, cik gan ilgi mēs Tevi gaidījām! Ignorējot plānoto, bet nerealizēto

, šis Kickstarter čempions (vairāk kā 5,7 milj. USD saziedoti) atgriežas pie saviem skatītājiem pilnmetrāžas filmas formātā – triumfāli vai nē, to rādīs laiks, bet filma centīsies lauzt arī “atdzīvināto TV seriālu” stigmu. Un tad jau redzēs, vai sagaidīsim turpmākos Veronikas piedzīvojumus. Go Neptune!
.

 

“Divergent”

 

Iznāk ASV: 21. Martā (Latvijā: 28. Martā)

Atzīšos, ka pret Young Adult žanru izturos ar zināmu skepsi, taču esmu skarbs, bet taisnīgs – ja filma mani interesē, skatos uz to pozitīvi, un “Divergent” noteikti ir tas gadījums, kad apzināti noskatīšos un novērtēšu. Jo, būsim godīgi, labāk jau lai jaunieši fano par romantisku postapokalipsi, kā par saulē spīdošiem vampīriem unbestiality. Treileris.

 

“Stretch”

 

Iznāk ASV: 21. Martā (Latvijā: 28. Martā)

Režisors Džo Karnahans vislabāk funkcionē tad, kad viņam ir sasietas rokas – t.i. ierobežots budžets, jo tā tapa “Narc”, “The Grey” un arī “Stretch”, mikrobudžeta projekts par kādu limuzīna šoferi un pilnīgi traku dienu Losandželosā. Šofera lomā Patriks Vilsons, citās – dažādi ekscentriski pasažieri. Būs labs double vai pat triple-feature ar Kronenberga “Cosmopolis” un Manna “Collateral”! Karnahans vispār ir foršs džeks, sekojiet viņam Tviterī!

 

“Noah”

 

Iznāk ASV: 28. Martā (Latvijā: 18. Aprīlī)

Šajā Bībeles ekranizāciju gadā pirmais startē Darena Aranofska eko-blokbasters“Noass” (ārzemniekiem ļoti patiks filmas latviskais nosaukums). Skepsi vajadzētu atlikt malā – filma ir pārpildīta ar dažādiem mošķiem, kritušajiem eņģeļiem un labiem aktieriem (tas nav viens un tas pats), un arī pēdējais, ko gaidam no Darena, ir sekošana klasiskajai kases grāvēju formulai. Pat 150+ milj. USD projektā. Neapšaubāmi viena no gada intriģējošākajām filmām! Treileris.

 

 

APRĪLIS

 

Kurā vasara ierodas vēl par mēnesi ātrāk – vismaz kinoteātros, kur valdīs jaunākie MARVEL, Dzelzs Arnolda un Džonija Depa grāvēji. Karsts mēnesis:

 

“Captain America: The Winter Soldier”

 

Iznāk ASV: 4. Aprīlī (Latvijā: 4. Aprīlī)

MARVEL vienmēr (ok, ne pēdējā laikā, bet agrāk) ir izcēlusies ar riskantiem lēmumiem, taču šoreiz studija ir tik droša, pa pašrocīgi iestartē vasaras grāvēju sezonu – Aprīlī! Tai rokās ir vismaz vairāki trumpji, galvenie no kuriem ir Kriss Evanss kā Keps, Entonijs Mekijs kā The Falcon un Roberts Redfords kā [censored]. Skārleta Johansone un Semjuels piebeidz tos, kas vēl šaubās. Kā jau katra MARVEL filma, arī šī ir stilizācija, šoreiz par 70-to gadu politiskajiem trilleriem – Vašingtona, Pentagons, sazvērestības, atentāti utt. Un supervaroņi. Treileris.

 

“Sabotage”

 

Iznāk ASV: 11. Aprīlī (Latvijā: nav zināms)

“Fool me once, shame on you, fool me twice…” – tā varam teikt par Dzelzs Arnolda atgriešanos kino, kura līdz šim ir bijusi pārsvarā kliba un nepārliecinoša. Bet te, drošs paliek drošs, Arnoldam komandā iedots Avatars, Vilkacis, Maikls no “Lost” un citi aktieri, kā arī prasmīgs režisors Deivids Eijers (“End of Watch”), kuram jāapvieno Arnolda neaptveramā personība ar realistisko ielu stilu šajā variācijā par Agatas Kristi leģendāro stāstu. Kas tālāk Arnolda ceļā, varbūt Šekspīrs? Bet bija jau!Treileris

 

“Transcendence”

 

Iznāk ASV: 18. Aprīlī (Latvijā: 2. Maijā)

Svētki mūsu ielā – burtiski datorizēts Džonijs Deps kā satrakojies dators (beidzot bez grima!) ielien visas pasaules datoros un sāk terorizēt cilvēci vēl ļaunāk, kā bezgalīgie Kapteiņa Zvirbuļa GIFi, šajā Kristofera Nolana pastāvīgā operatora Vollija Pfaistera lielformāta debijā – mūs gaida kaut kas satriecošs, masīvs, vērienīgs un pagaidām nesaprotams labākajās “Inception” tradīcijās! Treileris.

 

“The Quiet Ones”

 

Iznāk ASV: 25. Aprīlī (Latvijā: 9 Maijā)

Hammer Films (“The Women in Black”) atdzimšana turpinās šajā stindzinošajā šausmu filmā, kurā labs aktieris Džareds Hariss (Moriartijs no Gaja Ričija “Holmsiem”) cenšas apzināti izsaukt rēgu no negatīvās enerģijas. Kā jau tas vienmēr izrādās, nedaudz padomājot šī vairs neliktos tik laba ideja… bet ko nu vairs!

.

 

 

MAIJS

 

Kurā ies karsti – Zirnekļcilvēks pret X-Cilvēkiem, Godzilla pret Džonu Favro (un nevar jau īsti pateikt, kurš kuru). Bet pa vidu visam – humors:

 

“The Amazing Spider-Man 2″

 

Iznāk ASV: 2. Maijā (Latvijā: 25. Aprīlī)

Restartējis Zirneklēnu ar praktiski tiešu Sema Reimī pirmās filmas rīmeiku, režisors Marks Vebs lec vēl augstāk un nu jau kopē infamous trešo daļu – arī šeit veseli trīs Spaidija ienaidnieki, vēl tikpat daudz paslēpti mājienos un, šķiet, vismaz “Arābijas Lourensa” cienīgs filmas garums. Jo mazāk nevar, var tikai vairāk – šī ir pēdējo gadu Holivudas studiju mantra. Bet tāpat gaidam, dēļ Džeimija Foksa ļaundara Elektro lomā un Deina DeHāna. Un, protams, dēļ Emmas Stounas. Bet te TotalFilm sarūpējis lielisku apkopojumu par tēmu! Treileris.

 

“Chef”

 

Iznāk ASV: 9. Maijā (Latvijā: 23. Maijā)

Džons Favro, ja kāds aizmirsa, nav tikai “Iron Man” (un sīkvela), bet gan stipri mazāku, un arī labāku filmu “Swingers” un “Made” režisors, tādēļ, noguris no lieliem budžetiem un specefektiem, viņš atgriežas ar šo stāstu par celebrity pavāru, kurš pārcieš nervu sabrukumu un, lai rehabilitētos, kopā ar bijušo sievu un Džonu Leguizamo (dažādi personāži) uzsāk food-truck biznesu. Praktiski autobiogrāfija. Treilera nav, bet ir grāmata.

 

“Godzilla”

 

Iznāk ASV: 16. Maijā (Latvijā: 16. Maijā)

Godzilla mēginās apgūt to, kas ne līdz galam izdevās “Pacific Rim”, tikai šoreiz nevis anime, bet tumšā & realistiskā stilā – ne par velti filma ir no indie supergrāvēja “Monsters” režisora Gareta Edvardsa, kura galvenais uzdevums pie 100-kārtīgi pieauguša budžeta bija saglabāt biedējoši realistisko pieeju. Bet fantastiska aktieru komanda Brajena Krenstona, Ārona Teilora-Džonsona, Elizabetes Olsenas, Kena Vatanabes un Džuljetas Binošas personās galīgi netraucē. Ja jau pats Rolands Emerihs svētīja ar tvītu – beidzot būs veiksmīga Holivudas filmas par Godzillu? Treileris.

 

“X-Men: Days Of Future Past”

 

Iznāk ASV: 23. Maijā (Latvijā: 23. Maijā)

Šī gada “Avengers”, kurā piedalās pilnīgi visi – lai uzskaitītu filmas personāžus, nepietiktu ar šo rakstu, bet “X-Men” un “X2″ veidotājs Brajens Singers triumfāli atgriežas režisora krēslā. Kā arī šī ir 2. dārgākā filma studijas 20th Century Fox vēsturē (pēc “Avatara”). Pēc šī visa ir skaidrs, ka mums neizbēgami tuvojas milzu koloss (filmā būs gan viņš, gan Sentinels – kā jau teicu, visi…), kurš sadragās visu un visus savā ceļā. Arī ja paklups un neveikli piezemēsies. Domājams, ka to saprot arī pats Singers, un mūs gaida ja ne kaut kas svaigs, tad vismaz ideāla komiksfilma.Treileris.

 

“A Million Ways to Die in the West”

 

Iznāk ASV: 30. Maijā (Latvijā: 30. Maijā)

Kā jebkurš cits, arī Sets Makfarlains (“Ted”, “Family Guy”) izmanto savu popularitāti, lai piepildītu sapņus – un arī viņam tas ir vesterns (kā Tarantino, ibio), pat ja klasiskajā Makfarlaina joku mērcē (tas ir – ļoti, ļoti jēlu joku mērcē). Pirmās atsauksmes pārliecina, lai arī apstiprina, ka, tāpat kā “Ted”, arī šī filma neparedz vidusceļu – tikai absolūtu sajūsmu vai tikpat absolūtu naidu. Galvenais, ka ne vienaldzību.

 

 

JŪNIJS

 

Kurā Holivuda mūs lutinās ar kinofantastiku – ne gluži 2013. gada apjomos, bet tomēr. Milzu cilvēkveidīgie roboti, vienkārši cilvēkveidīgie roboti (Toms Krūzs jau sen vairs nav cilvēks), kā arī Čannings Tatums all over your Tatum:

 

“Edge Of Tomorrow”

 

Iznāk ASV: 6. Jūnijā (Latvijā: 30. Maijā)

Toms Kukurūzs turpina savu krusta karu par/pret (atkarībā no Jūsu attieksmes) oriģinālu kinofantastiku ar šo japāņu YA (Young Adult) romāna “All You Need is Kill” ekranizāciju, kura saturiski atgādina “Groundhog Day” un “Starship Troopers” ārlaulības bērnu, bet vizuāli – visu, ko mēs esam pēdējos gados pieredzējuši kinofantastikā. Bet tāpat gaidam – jo Toms Krūzs, Emīlija Blanta, fantastika un režisors Dags Laimans (“Go”, “The Bourne Identity”, “Mr. & Ms. Smith”). Treileris.

 

“22 Jump Street”

 

Iznāk ASV: 13. Jūnijā (Latvijā: 13. Jūnijā)

Neskatoties uz to, ka man ir grūti nosaukt patiešām veiksmīgas komēdijas-sīkvelus (palīdzēsiet?), es tomēr ar optimismu skatos uz “21 Jump Street” turpinājumu, pat ja Treileris nedaudz liecina par to, ka tie būs tie paši (un arī nedaudz nogurušie, bez uguntiņas) vēži citā kulītē. Bet citiem jau neko vairāk arī nevajag, un, neliegšos, arī es esmu to starpā.

 

“Transformers: Age Of Extinction”

 

Iznāk ASV: 27. Jūnijā (Latvijā: 27. Jūnijā)

Maikls Bejs turpina savu krusta gājienu pret gaumi, propānu, aktieriem un kaut kādā mērā arī kino skatītājiem (kuri gan spītīgi turpina nest Maiklam miljardus). Par filmu visu izsaka fakts, ka sākotnēji (turpat “Pain & Gain” uzņemšanas laukumā) galvenā loma tika piedāvāta Dveinam Klintsonam, kurš aizbildinājies ar aizņēmtību – piecas sekundes vēlāk (vai cik vajag laika, lai pagrieztos) tā jau tika Markam Valbergam. Kā jau minēju savā rakstā par iepriekšējo daļu – Maikl, izbeidz mocīt aktierus, filmās par Tranformeriem tie tāpat tikai traucē!

 

 

JŪLIJS

 

apes.jpg

kurā nāvējošajā cīņā metīsies cilvēkveidīgi pērtiķi, pērtiķveidīgi cilvēki, humanoīdi vilki un radinieki Vačovski (no definīcijas atturēšos):

 

“Deliver Us From Evil”

 

Iznāk ASV: 2. Jūlijā (Latvijā: 15. Augustā)

Pelnīti aizbēdzis no Mikimauša impērijas, superproducents Džerijs Brukhaimers mēģina spēkus mikrobudžeta (kā skan, ne?) kino ar projektu “Deliver Us From Evil” (agrāk “Beware the Night”), skarbu šausmu trilleri, kurā Ērika Banas atveidotais detektīvs kopā ar Edgara Ramireza tēloto svēto tēvu (buddy-movie!) dzenā slepkavu-sātanistu pa Ņujorkas ielām. Ņemot vērā, ka filma ir no “Sinister” režisora, var izrādīties, ka sātani ir ne tikai ļaundara prātā, bet pa īstam. Intriģējoši!

 

“Dawn Of The Planet Of The Apes”

 

Iznāk ASV: 11. Jūlijā (Latvijā: 18. Jūlijā)

Negaidīts sīkvels negaidīti veiksmīgam prīkvelam – tā vislabāk varētu raksturot šo filmu, jo iepriekšējā daļa tiešām negaidīti izrādījās ļoti laba, bet tās sīkvels negaidīti pārceļ mūs desmit gadus vēlāk, pērtiķu postapokalpsē un ar pavisam jaunu galveno varoņu komandu (piedod, Džeimss Franko). Negaidīti ir nomainījies arī režisors – pie stūres ir Mets Rīvzs (“Cloverfield”, “Let Me In”), kurš sola vērienīgu postapokalipsi apvienojumā ar personīgu drāmu. Turam īkšķus, lai filma pēkšņi nav negaidīti nebaudāma. Treileris

 

“Jupiter Ascending”

 

Iznāk ASV: 18. Jūlijā (Latvijā: 25. Jūlijā)

Pēc “Matriksu” triumfa un “Speed Racer” fiasko nedaudz nozuduši no publiskās aprites (jo “Cloud Atlas” visvairāk iepriecināja savus veidotājus, mazāk skatītājus, vēl mazāk finansētājus), radinieki Vačovski ir atpakaļ ar to, ko no viņiem vēlas visa progresīvā cilvēce – krāšņu, bet noteikti arī filozofisku (citādi vairs nevar) kinofantastiku, Vačovski-style. Spriediet paši – superzvaigzne Čannings Tatums kā supervaronis cilvēks-vilks-albīns Keins (!) glābj Milas Kunisas atveidoto galaktikas valdnieci, kura ikdienā strādā par apkopēju. Bet ilgi vairs nestrādās, jo turpmākie notikumi neliks vilties – tikai Vačovski, tikai hārdokors! Treileris.

 

“Hercules”

 

Iznāk ASV: 25. Jūlijā (Latvijā: 25. Jūlijā)

Otrā no šī gada Herkulesa (grieķu mitoloģijas eksperti – klusu!) filmām, lai gan to pirmo, visticamāk, neviens tāpat nepamanīs. Ko nevar teikt par otru, jo to nepamanīt nebūs iespējams tāpat, kā istabā ienākušo Dveinu “Klinti” Džonsonu, kurš filmā sola ne tikai atvērt leģendāra apjoma whoopass bundžu, bet arī paspidēt ar jaunu, stilīgu imidžu (bārda + gari mati nav joks!). Un ja jau pats TheRock saka, ka šī ir viņa mūža labākā loma – un kapēc lai viņš melotu (un kurš gan runās pretī…)? Tas viss novērš uzmanību no tā, ka filmas režisors ir Brets Ratners.

 

 

AUGUSTS

 

Kurā gada gaidītākā filma, gada gaidītākais sīkvels, gada otrs gaidītākais sīkvels un arī gada gaidītākais reboot. Augusts – gada gaidītākais kino-mēnesis!

 

“Guardians Of The Galaxy”

 

Iznāk ASV: 1. Augustā (Latvijā: 1. Augustā)

Bez jokiem, Kino Kulta gaidītākā 2014. gada mainstream filma – pat neskatoties uz to, ka visas pēdējās Marvel filmas (apzināti) sāk atgādināt vienotu, monolītu masu, es ticu, ka Marvel Studios vēl spēj mūs pārsteigt un arī tā ir daļa no plāna! Un “Guardians of the Galaxy” lieliski der kā potences uzlabošanas līdzeklis – sākot jau ar pašu komandu (“What a bunch of a-holes!”) un beidzot ar filmas režisoru Džeimsu Gannu (“Slither”), kurš parūpēsies par to, lai šī pieredze maksimāli lektu ārā no jau ierastā Marvel kataloga. Ignorēsim, neaiziesim – turpināsim skatīties “Dzelzs Vīrus” un “Torus”. Informācijai – “Guardians of the Galaxy” complete guide.

 

“Teenage Mutant Ninja Turtles”

 

Iznāk ASV: 8. Augustā (Latvijā: 8. Augustā)

Atdzīvinājis savas bērnības varoņus (“Transformeri”, protams), Maikls Bejs ķeras klāt pie mūsu bērnības elkiem! Šoreiz trotila un napalma maestro krustugunīs trāpīja “Mi ņe žalkije bukaški…” jeb visu iecienītie “Bruņurupuči Nindzas”, un tie mūs gaida īstenā Beja stilā – CGI bruņurupuči, Megana Foksa kā Eiprila, Viljams Fičners kā Šrēders, domājams, arī pārējais nepievils. Bērns četrdesmitgadnieka ķermenī, Bejs veido filmas tieši tādiem pašiem bērniem, kā viņš pats – gan lieliem, gan maziem.

 

“Lucy”

 

Iznāk ASV: 8. Augustā (Latvijā: 22. Augustā)

Luks Besons, protams, pamatīgi aptaisījās ar “The Family”, bet pērnie sasniegumi (un Skārleta Johansone, kura atveido galveno lomu šajā grāvējā) tomēr paredz otru iespēju. Dosim!

 

“The Expendables III”

 

Iznāk ASV: 15. Augustā (Latvijā: 22. Augustā)

Silvestrs un viņa komanda atgriežas – vēl vairāk varoņu, vēl vairāk leģendu (šoreiz gan bez Čaka, bet ar Harisonu Fordu un pat Veslijs Snaipss no cietuma aizbrauca pa tiešo uz filmas uzņemšnas laukumu), vēl vairāk veču – cerams, ka filma pieliks treknu punktu gan “veči atgriežas” žanram, gan arī nostaļģijai pēc 80-to gadubojevikiem. Jo būtu tā kā pēdējais laiks. Pie režisora pults cietais rieksts no tālās Austrālijas, Patriks Hjūzs (“Red Hill”).

 

“Sin City: A Dame To Kill For”

 

Iznāk ASV: 22. Augustā (Latvijā: 29. Augustā)

Mūsu ticību Rodrigezam nesašūpos pat “Machete Kills” – vēl viens sīkvels, kuru ļoti gaidam jau sen, bet vairs jau neesam droši, vai vēlamies. Bet nekas cits neatliks, kā riskēt – Džošs Brolins, Džozefs Gordons-Levits un visa ierastā Rodrigeza draugu brandža pārliecina vismaz mēgināt, un kas zin, varbūt Frenka Millera klātbūtne uzņemšanas laukumā būs likusi Rodrigezam saņemties, vai vismaz nedaudz rimties. Jo nākamās iespējas nebūs.

 

 

SEPTEMBRIS

 

equalizer.jpg

kurā atkal rudens, lietus, drēgnums, un līdz ar to arī Īlaja Rota un Idrisa Elbas jaunie, stindzinošie trilleri. Un Denzels, kurš garantē:

 

“The Green Inferno”

 

Iznāk ASV: 5. Septembrī (Latvijā: nav zināms)

Horror brīnumbērns (lai gan kāds bērns, jau pāri 40) ir atpakaļ ar kārtējo homage savām “bērnības” filmām (nedod’Dies mums tādu bērnību), jo šoreiz maestro krustugunīs ir nonācis viņa elks Rudžero Deodato un “Cannibal Holocaust”… domāju, ka saprotat, uz kurieni šis velk – šajā “Hosteļa” eko-versijā grupa pārtikušu Ņujorkas hipsteru dodas dziļi Amazones džungļos (kuros arī notika filmas uzņemšana, Īlais sola vēl nekad kino neredzētus kadrus), lai glābtu vietējo populāciju no megakorporāciju ķetnām. Taču pateicības vietā iezemieši sāk ēst savus “glābējus”, rūpīgi sekojot visām svaigēšanas (un “Cannibal Holocaust”) tradīcijām…

 

“No Good Deed”

 

Iznāk ASV: 12. Septembrī (Latvijā: nav zināms)

Lielisks, fantastisks (viens no Kino Kulta favorītiem) aktieris Idriss Elba (Elbu par Bondu!), diemžēl, reiz jaunībā ir kļūdījies un parakstījis sātanisku paktu ar studiju Screen Gems, kura turpina viņu likt lētos B-klases trilleros (pirmais bija “Obsessed”). Citādi nevar izskaidrot, kapēc potenciālais “Oskara” nominants ir piekritis filmēties šajā trillerī par mājsaimnieci un divu bērnu māti (cita laureāte Taraji P. Hanson), kuru pašas mājā terorizē noslēpumains svešinieks (Elba). Cerams, ka Driis vismsaz bija interesanti filmēties – jo tad ir iespēja, ka mums būs vismaz tikpat interesanti to skatīties.

 

“Resident Evil 6″

 

Iznāk ASV: 12. Septembrī (Latvijā: nav zināms)

Šobrīd ieplānota, bet es varu godīgi atzīties, ka neticu, ka paspēs? Mazāk kā 10 mēneši atlikuši, bet filmu pat nav sākts uzņemt. Nepārprotiet mani, esmu 100% drošs, ka “Resident Evil 6″ (un arī 7, 8 un 9) mēs sagaidīsim, bet jautājums ir – kad? Kameras abās pusēs joprojām eksplozīvais ģimenes duets Pols Viljams Skots Andersons, bet sižetiski, ja kāds vēl spēj izsekot līdzi, visi dzīvi palikušie seriāla varoņi atgriezīsies 1. daļas dekorācijās, lai izrēķinātos ar Red Queen reizi par visām reizēm – t.i. līdz nākamajai reizei!

 

“The Equalizer”

 

Iznāk ASV: 26. Septembrī (Latvijā: 26. Septembrī)

Nav labāka veida, kā iesākt rudeni, kā ar Denzelu Vašingtonu, kurš tēlo galveno lomu šajā kārtējā pie-mums-nezināmā 80-to gadu ASV TV-seriāla rīmeikā – saistības ar oriģinālu ir apmēram tikpat daudz, kā “Wild Wild West” gadījumā (arī šeit iepriekšējais galvenās lomas kandidāts bija Rassels Krovs), bet tas pat nav svarīgi. Svarīgi ir tas, kādā režīmā būs Denzels šajā stāstā par algotni ar zelta sirdi – ierastajā popkornkino autopilotā, vai ierastajā “Oskarkino” autopilotā? Bet mīlam Denzelu tāpat, jo Denzels – garantē!

 

 

OKTOBRIS

 

Kurā vienkārši iznāk Deivida Finčera jaunā filma. Ja ar to nav gana, tad vēl būs sekojošais:

 

“Gone Girl”

 

Iznāk ASV: 3. Oktobrī (Latvijā: 3. Oktobrī)

Deivids Finčers filmē tumšu trilleri par jaunas meitenes slepkavību, kurā iesaistīti tās tuvākie ģimenes locekļi – nē, tas nav deja vu, tā ir Džilianas Flinnas romāna “Gone Girl” ekranizācija ar Benu Afleku, Rozamundu Paiku, Nīlu Patriku Harisu un citiem. Vai arī Finčers savā teritorijā – kā Jums labpatiktos domāt. Pats svarīgākais ir tas, ka grāmatu šoreiz var droši lasīt – kopā ar autori Finčs pilnībā pārrakstīja tās beigas!

 

“The Interview”

 

Iznāk ASV: 10. Oktobrī (Latvijā: 17. Oktobrī)

Pēc “This is the End” režisoru-jokdaru duetam Sets Rogens/Evans Goldbergs tiek piedots ja ne viss, tad daudz kas, bet te jauna filma ar sekojošu intrigu: “Runātīgs šovmenis (visuresošais Džeimss Franko) un viņa producents-neveiksminieks (protams, Sets Rogens) dodas uz Ziemeļkoreju, lai intervētu Kimu Čenunu, bet CIP tiem uztic īpaši slepenu uzdevumu – nogalināt Ziemeļkorejas diktatoru!”. Kā saprotams, tad abi uzdevumi izslēdz viens otru, tāpat kā jau tagad ir skaidrs, ko vēl mēs varēsim redzēt filmā (skat. “This is the End”). Jebkurā ziņā šī vēlme paspēlēties Sašas Barona Koena lauciņā (ir skaidra vismaz 1 valsts, kur filma būs aizliegta) ir tikai apsveicama – un gaidam Denisa Rodmena cameo!

 

“The Judge”

 

Iznāk ASV: 10. Oktobrī (Latvijā: 10. Oktobrī)

Roberts Daunijs juniors – ģēnijs, miljonārs, pleibojs un filantrops – kā arī vienkārši talantīgs aktieris un arī mūziķis (viņš dzied!), ir noguris no supergrāvējiem, tapēc atgriežas pie mierīgākiem, sirsnīgākiem projektiem. Paša izvēlētiem, protams – kā projekts “The Judge”, kuru Daunijs producē kopā ar sievu (par pleiboju es pajokoju), un kurš stāsta par lielpilsētas advokātu, kurš atgriežas dzimtajā miestā, lai aizstāvētu miesīgo tēvu (Roberts Duvals), kuru apsūdz mātes slepkavībā. Par spīti intrigai, filma solās būt gaiša un optimistiska, bet ne komēdija.

 

“Dracula Untold”

 

Iznāk ASV: 17. Oktobrī (Latvijā: 3. Oktobrī)

Ja Frankenšteina monstrs var būt supervaronis, tad kādēļ Drakula ne? Un arī varonis ir atrasts – aktuālais smukulis Lūks Evanss ir kā domāts Sīrupa plakātiem meiteņu guļamistabās, tapēc studija Universal steidz iestartēt šo ilgi (ļoti ilgi) briestošo projektu par to, cik izcils, romantisks un varonīgs bija Drakuls a.k.a. Vlads Cepešs. Gaidam daudz piedzīvojumu, zobencīņas un “Game of Thrones” panorāmu (filmu uzņem turpat Ziemeļīrijā), un cerams, ka galveno varoni nenobuktēs jau pirmajā filmā – jo kā tad filmēs triloģiju? Īstais Cepešs kapā griežas tā, ka jau ir izurbies līdz kādam Kīnas ciematam.

 

 

NOVEMBRIS

 

Kurā vienkārši Krisa Nolana jaunākā filma – tas tiem, kuri tankā!

 

“Interstellar”

 

Iznāk ASV: 7. Novembrī (Latvijā: 7. Novembrī)

Jauna Kristofera Nolana filma vienkārsi ir jauna Kristofera Nolana filma, un tas, ka tā vairs nav Betmens, to visu padara vēl tikai intriģējošāku, tāpat kā tās background, kurā piedalījies gan kādreizējais režisors Stīvens Spīlbergs, gan Kristofera brālis Džonatans (kurš uzrakstīja filmas scenāriju), gan fizikas superzvaigzne Kip Thorne, kura teorijas ir filmas pamatā. Galvenajā lomā jaunā aktierspēles ikona Metjū Makonahejs (uz to brīdi, cerams, jau “Oskara” balvas laureāts), otrā plāna lomās – jau zināmi Nolana aktieri (Maikls Keins, Anna Hataveja u.c.). Treileris, kurš nepasaka neko, bet intriģē – mežonīgi!

 

“Fury”

 

Iznāk ASV: 14. Novembrī (Latvijā: 14. Novembrī)

Ražīgajam Deividam Eijeram jau otrā filma šogad, tanku trilleris “Fury” – tieši tā sauc filmas centrā esošo kaujas mašīnu, kuru vada visu paaudžu all-star zvaigžņu komanda (Šaija Labafs, Logans Lermans, Maikls Penja, Džeisons Aizeks, Džons Berntals un pats Breds Pits atgriežas WWII dekorācijās, lai pabeigtu nesakārtotās lietas). Gaidam jaunu žanra ikonu un “Das Boot”, tikai par tankiem – pretējā gadījumā, kā teiktu R. Minga filmas varoņi, “A man viss po*uj, es tankā!”

 

“The Hunger Games: Mockingjay – Part 1″

 

Iznāk ASV: 21. Novembrī (Latvijā: 21. Novembrī)

Pat lielākie skeptiķi atzina, ka iepriekšējā filma, kā minimums, nebija slikta – un labāka par pirmo! Tā turpināt, ar to pašu komandu, tikai šoreiz sadalot finālu divās daļās – ja jau iepriekšējās reizes (“Harijs Poters”, “Krēsla”) neviens nesūdzējās, nav jēgas sākt to darīt tagad!

 

“Horrible Bosses 2″

 

Iznāk ASV: 26. Novembrī (Latvijā: 28. Novembrī)

Retā komēdija šajā sarakstā, kura ir pelnījusi iespēju šeit atrasties – īpaši ja tas ir tika amizantas filmas, kā “Horrible Bosses” sīkvels. Turpinājums, protams, negrasās atkāpties no pirmās daļas formulas, un nu jau iepazītais trio cīnīsies pret jauniem “ļaunajiem bosiem”, kuru lomās šoreiz (atkal!) līdz nepazīšanai nogrimētie Kristofs Valcs un Kriss Pains. Ņemot vērā, ka iepriekšējā sērijā bosi tandēmā ar Džeimiju Foksu vismaz harizmas ziņā pārrullēja pāri galvenajiem varoņiem, šoreiz gaidam to pašu.

 

 

DECEMBRIS

 

Kurā viss tik episki, viss tik episki (arī Džonija grims), ka jāsāk gatavoties laicīgi – ka tik izturam:

 

“Exodus”

 

Iznāk ASV: 12. Decembrī (Latvijā: 12. Decembrī)

Šī gada otrā Bībeles lielfilma piedāvās daudz tradicionālākas vērtības, kā Aranofska “Noass” – režisors Ridlijs Skots jau sen ir vairāk armijas ģenerālis, kā mākslinieks, un arī Kristians Beils (Mozus) ir perfekti iemācījies apvienot labu aktierspēli un komercpanākumus. Un kurš gan negribētu iekāpt Čarlstona Hestona zandalēs? Citiem vārdiem sakot – mūs gaida vēl viens “Kingdom of Heaven”, tikai ar nelielu Bībeles piesitienu. Interesanti, ka abi vērienīgie projekti nāk no Vecās Derības – Jēzu vai nu taupa nākotnei, vai arī, pēc Gibsona, baidās ķerties klāt.

 

“The Hobbit: There And Back Again”

 

Iznāk ASV: 17. Decembrī (Latvijā: 17. Decembrī )

Kā tajā rupjajā anekdotē par Vinniju Pūku un Sivēnu, “… bet kur tad Tu liksies!”. Par cik no “Hobita” tika uzbūvēts jauns “Gredzenu Pavēlnieks”, tad šeit mūs gaida “Return of the King” – cerams, arī tādā ziņā, ka šī būs ne tikai vērienīgākā (kurš gan šaubās), bet arī labākā daļa! Ņemot vērā otrās daļas progresu pār pirmo, tas ir absolūti iespējams – un mēs visi būsim klāt, lai pārbaudītu. Jo kur gan mēs liksimies…

 

“Unbroken”

 

Iznāk ASV: 25. Decembrī (Latvijā: 2015. gada 9. Janvārī)

Kamēr Andželīnas Džolijas pirmo filmu, “In the Land of Blood and Honey”, maz kurš redzēja, bet “slavēja” pārsvarā par ekstrēmu brutalitāti, šo gan redzēs daudzi – filma, kura stāsta par leģendārā atlēta Luisa Zamperini “nedienām” (2. Pasaules kara laikā avarēja, 43 dienas driftēja okeānā, nokļuva japāņu gūstā, uzvarēja sevi un pasauli), jau tagad tiek gatavota 2015. gada Oskaru sezonai! Režisore-varone Džolija, scenārijs no brāļiem Koeniem un, protams, balstīta uz pasaulslavena bestsellera

 

“Into the Woods”

 

Iznāk ASV: 25. Decembrī (Latvijā: nav zināms)

Nu bet kur tad Džonijs Deps bez grima! Šoreiz kā Lielais Ļaunais Vilks šājā režisora Roba Māršala (“Chicago”) protams, ka mūziklā – kurš balstīts uz teju visām brāļu Grimmu pasakām (filmā redzēsim arī Apburto Princesi, Džeku ar brīnumpupām un citus). Nezinu, kā Jums, bet es saku – pietiek jau reiz ar pasaku filmām. Un atņemiet Džonijam grima burku!

 

Protams, ka tas nebūt nav viss – būs vēl vesels lērums filmu, kurām vienkārši nav noteikts iznākšanas datums, bet kuras ir ļoti, ļoti interesantas un dikti gaidītas, kā piemēram:

- “How to Catch a Monster” – bučmūlītis Rajens Goslings debitē režijā ar sci-fi filmu, bet kadrā neparādās! Bummer…

- “A Most Wanted Man” – kamēr gaidam “Tinker Tailor…” sīkvelu, mūs priecēs šī John le Carre detektīvmistērija ar Filipu Seimūru Hoffmanu;

- “The Raid 2: Berandal” – ātrāk, asāk, brutālāk par pirmo daļu! Pat ja šķiet, ka tas nav iespējams;

- “Black Sea” – Džūda Lovs ir zemūdenes kapteinis-avantūrists šajā Kevina Makdonalda (“Last King of Scotland”) piedzīvojumu drāmā;

- “Ex Machina” – scenārists Alekss Gārlends debitē režijā ar anti-”Her”. Stāsts līdzīgs, bet AI-dāma ir īsta un saiet uz īso “Futuramas” Bendera stilā…

- “Foxcatcher” – Stīvs Karels (un arī Čannings Tatums) centīsies izrauties no Ofisa tēla šajā skarbajā drāmā no “Moneyball” režisora;

- “Child 44″ – Padomju laika mistērija par slepkavībām augstākajās PSRS aprindās ar Tomu Hārdiju, Geriju Oldmenu, Nūmī Rapase un citiem. Intriģējoši!

- “Boyhood” – Ričarda Linkleitera reālajā laikā uzņemtā filma par kāda zēna pieaugšanu. Reālajā laikā = filmēja 10 gadus!

un

- “Inherent Vice” – vienkārši jaunā Pola Tomasa Andersona filma ar Hoakinu Fīniksu. Enough said!

 

Pilna informācija tika ņemta no: http://kino.kults.lv...14-gada-filmas/

Edited by Ryan Sykes
Link to comment
Share on other sites

Es jau tādu rakstu biju cepis augšā ap z-svētkiem, bet beigās kad filmu apraksti, video, bildes bija gatavas, man vnk neļāva publicēt topiku un visu tekstu pārvērta ķeburos. rq

 

Raksts ir ok, gribētos pie katras filmas izceltu screenshotu, vai coveru un spoilerī iemestu yt treileri.

Gaidu frankenšteinu, robocopu, godzillu, 22jump street, pompeii un daudz ko citu.

Link to comment
Share on other sites

Cerēju uz vairāk filmām, kas mani uzrunās, bet kautkā šis sarakst mani neapmierina.

Burtiski sakot mani tikai un vienīgi uzrunā nākamā daļa, filmām kuras esmu redzējis.

transformeri, spidey, planet of the apes, horrible bosses, jump street, hobits, hunger games, xman, un capitano americano. Ganjau arī TMNT noskatīšos, nostalgiaaa ftw.

 

Visvairāk gaidu ''300'' nākamo daļu, to 100% noskatīšos.

Link to comment
Share on other sites

RoboCop, Three Days to Kill, 300: Rise Of An Empire, Need for Speed, Noah,Godzilla, The Expendables III, Resident Evil 6, The Hobbit: There And Back Again. Šīs filmas gaidu visvairāk. Pārējās pagaidām nav ieinteresējušas.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×