Jump to content
Ryan Sykes

Skandalozākie komandas biedri F1 vēsturē

Recommended Posts

Lai gan pagājušas jau četras dienas kopš notikumiem Malaizijas GP, Sebastiana Fetela komandas pavēļu ignorēšana jeb "Red Bull" sāga aizvien ir galvenā tēma F1 medijos. Tomēr šī čempionāta vēsturē ne vienu vien reizi bijuši gadījumi, ka pat spēcīgāko komandu braucēji nespēj saprasties ne trasē ne ārpus tās. Piedāvājam iepazīties ar pāris, iespējams, skandalozākajiem komandas biedriem.

 

Airtons Senna un Ālens Prosts

Šie ir vislabāk pazīstamie komandas biedri, kas neprata sadzīvot savā starpā un ne reizi vien agresīvi cīnījās viens ar otru braucot "McLaren" vienībā. Pazīstamākā sadursme starp abiem notika 1989. gadā, kad cīnoties par čempiontitulu abi nesadalīja trasi priekšpēdējā posmā, Japānā. Toreiz Senna tika diskvalificēts, bet Prosts ieguva titulu.

 

 

Marks Vēbers un Sebastians Fetels

Šiem diviem censoņiem Malaizijas GP nebija pirmā savstarpējā divkauja. 2010. gadā Stambulā notika līdzīgs gadījums, kas beidzās ar abu mašīnu izstāšanos. Arī toreiz Fetels bija tas, kurš riskēja, un arī tobrīd cīņa noritēja par pirmo vietu.

 

 

Naidželss Mansels un Nelsons Pikē

 

Tas nebija noslēpums, ka abi šie piloti nevarēja ciest viens otru. Šis ir viens no tiem piemēriem, kas parāda, ar ko var nākties samaksāt, ja komandas biedri cīnās viens ar otru. 1986. gadā, braucot "Williams" komandā, tieši tādēļ neviens no viņiem nekļuva par čempionu, paliekot otrajā un trešajā vietā aiz Alēna Prosta.

 

Johens Mass un Džeimss Hants

 

Brīvā dzīvesveida piekritējs Hants, kuru daži pielīdzināja mūsdienu Kimi Raikonenam, nespēja izturēt, ka 1977. gadā Kanādas GP laikā viņu blokēja paša komandas biedrs Mass. Rezultatā "McLaren" braucēji sadūrās. Mass tika sodīts ar 2000 ASV dolāriem par iesišanu trases tiesnesim, bet Hants bija spiests samaksāt 750 dolāruspar bīstamu iešanu atpakaļ uz boksiem.

 

 

Mario Andretti un Karloss Roitemans

 

Vienas no pirmajām komandas biedru ilgstošajām nesaskaņām notika 1979. gadā, kad Roitemans pievienojās "Lotus". Nevajadzēja pat nopietnas avārijas, lai drīz abi vairs nesarunātos savā starpā un sezonas beigās Roitemans pārgāja uz "Williams".

 

Žils Vilnēvs un Didjē Pironī

 

Vilnēva līdzjutēji vainoja Pironī sava elka nāvē, kad francūzis 1982. gadā nozaga viņam uzvaru Sanmarīno GP. Toreiz "Ferrari" piloti atradās pirmajā pozīcijā. Vilnēvs bija līderis un tobrīd taupīja degvielu un riepas, taču Pironī veica apdzīšanu un sacīkstē uzvarēja. Vilnēvs kopš tā brīža ar viņu nerunāja un paziņoja, ka abu starpā sācies karš. Divas nedēļas vēlāk Beļģijā kvalifikācijas laikā, cenšoties pārspēt Pironī rezultātu, Vilnēvs avarēja un gāja bojā.

 

 

Kimi Raikonens un Huans Pablo Montoija

 

Karstasinīgais Montoija ne visai iederējās ar britu aristokrātu īpašībām apveltītajā konservatīvajā "McLaren" komandā. 2006. gadā Montoijam neklājās viegli ar komandas biedru Raikonenu, kā rezultātā viss beidzās ar kolumbieša izraisītu avāriju 2006. gada ASV GP pirmajā līkumā. Tā arī bija viņa pēdējā sacīkste Formula 1, jo Montoija nolēma palikt Amerikā un sākt karjeru NASCAR sacīkstēs.

 

Luiss Hamiltons un Fernando Alonso

 

To, ka vienā no labākajām komandām startēt diviem augstākās klases pilotiem ne vienmēr ir labs plāns, 2007. gadā pierādīja "McLaren". Komanda bija pieņēmusi sastāvā tā brīža čempionu Alonso, kā arī ļāva debitēt F1 čempionātā savam audzēknim Hamiltonam. Abi izrādījās konkurenti uz titulu un biežā atrašanās trasē līdzīgās pozīcijās ne pie kā laba nenoveda - neviens no viņiem negrasījās kļūt par otro numuru. Kulminācija pienāca Ungārijā, kur Hamiltons kvalifikācijā tīšuprāt aizkavēja Alonso, par to saņemot sodu - diskvalifikāciju no izcīnītās "Pole Position", savukārt Alonso viņu aizkavēja boksos, lai Hamiltons nevarētu veikt pēdējo lidojošo apli. Alonso komandā neuzkavējās ilgi un jau 2008. gadā atgriezās "Renault". Ja nebūtu abu komandas biedru nesaskaņu, diez vai par čempionu togad būtu spējis kļūt Raikonens no "Ferrari".

 

 

izmantotie resursi: http://sportacentrs.com/motoru_sports/f1/28032013-blogs_skandalozakie_komandas_biedri_f1_ve

Link to comment
Share on other sites

Kādreiz, kad pats aktīvi F1 skatījos, kad Raikonens dēva uguņus, tad bija interesantāk, kad ar Mihaelu vel cīnijās, tagad viss tur apgriezts kājām gaisā.

Not bad, like.

Link to comment
Share on other sites

uj kad no vadības dabū pa seju kad neklausa.

Fetels? Diezvai. Ņemot vērā, ka RB galvenais ir tikai par vienu pilotu - Fetelu.. Horners gan tiek baigi noniecināts, ka nespēj savākt savu pilotu..

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×